Espressoman pasionat
Bucuresti
Intamplator am dat de o firma "Decent" care fabrica espressoare, tampere, site avand cea ce ei denumesc "The perfect hole size".
video aici
Sitele din urma sunt cele care ma intereseaza. Are cineva asa ceva? cum se compara cu vst sau ims?
Am gasit ceva pe home-barista, dar este nerelevant.
[size=small]Bugster-Black, Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.[/size]
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Decent espresso nu e chiar asa necunoscuta, a facut ceva valuri cu masina lor, dar inca nu a convins.
Probabil nu baga suficient de mult in "marketing" ;)
Par sa faca totul foarte stiintific, e posibil sa aiba dreptate ca sunt cele mai bune, dar in bransa asta, ca sa te bage lumea in seama, ai nevoie blagoslovirea unuia din cei putini care dau din gura si decid ca ceva e bun sau cah.
Un campion, ceva... care sa declare, dar numai dupa ce s-a vazut cu cupa in mana, ca fara sita aia si ocd-ul alalalt, si ibricul lui peste... nu scotea el ceva competitiv... c'asa e in viata...
Iar Decent Espresso nu prea par din categoria care sa apeleze la influenceri ca sa obtina firmanul de la inalta poarta a extractiei perfecte... imi par genul "noi suntem cei mai buni, nu iei de la noi, pierderea ta..."
Espressoman pasionat
Bucuresti
(02-02-2020, 13:08)renatoa Wrote: Decent espresso nu e chiar asa necunoscuta, a facut ceva valuri cu masina lor, dar inca nu a convins.
Probabil nu baga suficient de mult in "marketing"
Par sa faca totul foarte stiintific, e posibil sa aiba dreptate ca sunt cele mai bune, dar in bransa asta, ca sa te bage lumea in seama, ai nevoie blagoslovirea unuia din cei putini care dau din gura si decid ca ceva e bun sau cah.
Un campion, ceva... care sa declare, dar numai dupa ce s-a vazut cu cupa in mana, ca fara sita aia si ocd-ul alalalt, si ibricul lui peste... nu scotea el ceva competitiv... c'asa e in viata...
Iar Decent Espresso nu prea par din categoria care sa apeleze la influenceri ca sa obtina firmanul de la inalta poarta a extractiei perfecte... imi par genul "noi suntem cei mai buni, nu iei de la noi, pierderea ta..."
Eu rezonez destul de bine cu acesta filosofie, adică dacă ești bun lași produsul sa vorbeasca de la sine. O sa ma "risc" cu o sită de 18 daca expediaza si in tarisoara noastra si apoi cu o comparatie.
[size=small]Bugster-Black, Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.[/size]
Espressoman infocat
Brasov
#renatoa totusi am vazut pe acolo un James Hoffmann
#cristian88 ma bag si eu la una daca faci comanda
Espressoman pasionat
Bucuresti
02-02-2020, 16:59
(This post was last modified: 02-02-2020, 17:01 by cristian88.)
(02-02-2020, 16:51)Deraiatu Wrote: #renatoa totusi am vazut pe acolo un James Hoffmann
Transportul este 15 euro. Au site si pe alte marimi, ramai de cea de 18?
Espressoman infocat
Brasov
Espressoman de modă veche
București
@
renatoa si Scott Rao sustine brandul Decent, din cate am vazut eu.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper
Espressoman infocat
Bucuresti
Am 2 site Decent cumparate in urma cu aproape 2 ani.Sunt cele de 22 si 24 grame.
Nu le-am folosit prea mult dar nu mai retin de ce.Oricum am revenit la VST.
Daca le mai gasesc si vrea cineva sa le incerce le pot imprumuta.
Profitec Pro 700, K30 Vario, Kinu M47, diverse accesorii.
Craiova
(02-02-2020, 16:51)Deraiatu Wrote: #renatoa totusi am vazut pe acolo un James Hoffmann
(02-02-2020, 17:10)Cip Wrote: @renatoa si Scott Rao sustine brandul Decent, din cate am vazut eu.
Si totusi nu prea il vad prin semnaturi, sau discutii... ;)
Espressoman de modă veche
București
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper
Craiova
Vorbeam aici, loco, unde s-a intrebat de Decent in deschiderea topicului.
Clar nu e cunoscut ca Bianca, sau alte masini... si nici intentia de cumparare nu e ...
Espressoman infocat
Bucharest
Folosesc o sita Decent de 18 in care pun 18,5 maxim 19g, curgerea este corecta, cafeaua nu iese acida, mai degraba un usor bitter. Inainte foloseam o sita HQ de 16 in care punem 18g si cand am trecut la Decent am pastrat gradul macinaturii.
Cred ca este o relatie intre gustul dorit, sita, cantitatea de cafea si gradul de prajire al cafelei.
In concuzie este o sita buna, comunicarea super ok, factura 10USd :), procesatorul lor a "stanutat" la plata cu Revolut dar cu 2 mailuri s-a rezolvat.
Quick Mill Vetrano 2B, Eureka Olympus KRE, Tamper Torr (flat&convex), site VST, site IMS, pitcher ILLY, OCD v1, Gene Cafe CBR-101, Hottop KN-8828P-2K
Espressoman infocat
Milano
Eu am încercat sa găsesc detalii tehnice despre produsele lor. Nu am reușit sa aflu exact cum sunt făcute în afara de faptul ca au mulți senzori și pretind ca îți pot regla temperatura on the fly. In fine, nu știu cum se comporta.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita: Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1