Hello There, Guest! Login Register


sfat achiziție pentru băutor de cappuccino

#1
Va salut,

Vreau sa ii recomand unui prieten un espressor pe care să-l folosească exclusiv pentru cappuccino. Care ar fi cea mai ieftină mașină care sa facă un cappuccino ok și sa fie ușor de folosit (deci HX sau DB)? Eu mă gândeam la AVX DB1, dar văd ca nu mai e la vânzare. 
Ca si râșniță o sa folosească o eureka mignon de la mine, care cred ca e ok pentru băuturi cu lapte.

Va mulțumesc pentru sfaturi
 
Reply
#2
Daca nu face mai mult de doua maxim trei o data lelit pl81 mi s a parut cea mai ok varianta acum un an sau doi cand am cautat eu. Avx ul are termoblock pt abur si din ce am vazut nu prea are presiune. Pe mine leliltul nu ma deranjeaza ca are sita de 57 mm.

Daca face mai multe odata deja ar trebui dual boiler... Alt buget....
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.
 
Reply
#3
(14-05-2022, 17:09)rob8402000 Wrote: Daca nu face mai mult de doua maxim trei o data lelit pl81 mi s a parut cea mai ok varianta acum un an sau doi cand am cautat eu.

Face 2 pe zi dar i-am arătat cum se face cappuccino pe single boiler la mine și nu prea a fost încântat. A zis și ca ar dura prea mult sa facă 2 una după alta, și mai trebuie să-i poarte și de grija sa scoată aburul din boiler după ce îl folosește. Asta nu știu dacă e neaparat, dar așa am citit eu pe undeva ca trebuie făcut pe single boiler.
 
Reply
#4
Nu e vorba de abur, ci de cantitatea de apa. Dacă ai apa puțin in boiler, când dai ulterior drumul la pompa sa faci cafea, îți bagă apa rece si scade mult temperatura. La al meu pl41tem fac și 4 capuccino simultan. Fac mai întâi cafelel și apoi laptele, iar rezultatul e bun. Chiar dacă se răcește un pic cafeaua pana faci laptele, când pui laptele cald peste cafea este ok.
In manualul lui pl41tem scrie ca trebuie umplut boilerul după sesiunea de spumare.
mie HX sau dual boiler mi se par utile pentru cineva care face mai mult de 4 capuccino intr-o sesiune.
Lelit PL41TEM IMS + Eureka Mignon Zero
Wacaco Nanopresso + Kinu M47 Phoenix
 
Reply
#5
Eu dupa ce termin cu aburul, inchid aparatul, nu mai scot aburul sau alte cele.

Si daca i se pare complicat, adunci mai bine sa zica pass si sa treaca pe capsule dolce gusto ca alti cunoscuti de ai mei. Nu toti sunt dispusi la manopera unui espresor semiautomat.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.
 
Reply
#6
Cu un boiler, daca esti singur si bei 2 Cappuccino in juma de ora, la prima cafea faci extractia, frotezi laptele, lasi pornit aburul si la a 2-a incepi cu laptele, dai aburul afara si faci cafeaua.
Am incercat si functioneaza.

Daca esti comod, cum am fost eu 15 ani, iei un Automatic Cappuccino si totul merge ca pe roate.
Oscar|mia|Dose|Poemia "inox"| De'Longhi Automatic ..|Vario Mahlkonig si multe altele
 
Reply
#7
Nu "dai aburul afara" ci "reumpli boilerul". La PL41 trebuie sa faci asta manual. Din ce am inteles, PL81 face asta automat.

In mod normal, un cappuccino se face cu un single-shot adica ar trebui sa imparti rezultatul unei site duble (sau triple) la doua cesti, ceea ce inseamna ca faci o singura extractie de cafea si poti face laptele intr-o latiera mare, iar apoi poti folosi o tehnica de impartire folosind o latiera mica.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
 
Reply
#8
Imho mergi pe ceva db sau hx. Caută pe bursa pote găsești ceva sh care sa se încadreze in buget. Pe termen lung cu siguranța va merita investiția fata de un sbdu.
Acs Evo leva - Kinu m47 - V60
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)