Daca te referi la supraveghere video, parerea mea este ca sunt doar 2 efecte pe care le poti obtine cam cu orice sistem:
1. psihologic pentru hoti- camerele la vedere, respectiv tunurile IR sperie "gainarii" care ajung sa aleaga obiective preferabil fara camere, alarma, caine si ca urmare nu iti fac tie mizerie degeaba - geamuri sparte, declaratii, etc
2. psihologic pentru tine - adica in concediu fiind, te vei uita din cand in cand de pe tel ca sa vezi ca totul e ok acasa (usi, geamuri intregi, etc)
Nu cred ca o masura de genul asta opreste un profesionist care actioneaza la pont, si nici ca te vei uita tu pe toate inregistrarile sa vezi cine ce fileaza (adica o vei face la inceput, pana te plictisesti)
Pe de alta parte, chiar si cu hotul cel mai prost, ele pot deveni degeaba in conditii meteo defavorabile (noapte cu ceata si umiditate iarna) - adica slabe sanse de identificare

Mentionez ca am si camere si alarma si am un prieten care cu asta se ocupa. Ca urmare am putut vedea scule de la 100 la 1000+ de Euro bucata. Si chestia asta m-a "linistit" sa nu imi doresc un upgrade.
Alarma conectata si legata prin toate mijloacele posibile (IP, tel fix, GSM) iti da un sentiment de confort tie. Daca nu suna tel, cel mai probabil e ok acasa.