Hello There, Guest! Login Register

Sfaturi utilizare Bezzera BZ07

Salutare. Am cumpărat acest espressomaschine s.h. pentru ca am vrut sa schimb registrul dar cumva nu reușesc sa am rezultatele dorite. Nu am încă rajnită dar cumpăr cafea proaspătă din cafenele și ii rog sa mi-o macinea colo. Am luat din 2 locuri pana acum și am cerut sa o macine fin pt espressor dar chiar dacă tampez pana se rupe masa tot curge prea repede și iese ceva foarte acru. Pe manometru nu am reușit sa ridic acul peste 2bar.
Mașina a fost decalcificata și curățată. Nu da semne de oboseala. Cu filtru blint presiunea în sistem urca la 12bar.
O săptămână am vizionat ore de tutoriale dar fără rezultate în realitate.
Dacă este cineva în Timişoara dispus sa se deplaseze și sa verifice, plătesc deplasarea și deranjul.
Orice sfat e binevenit și pun în practica imediat sugestiile.
Mulțumesc.

Reply
Nu o sa ai rezultate bune pana nu ai o râșniță cat de cat capabilă. Gradul de rasnire nevesar depinde de foarte mulți factori și chiar dacă cei de la cafenea îți nimeresc ca prin minune gradul de macinare pentru cazul tău, e foarte posibil ca peste câteva zile sa nu mai ai aceleași rezultate.
Pana îți iei râșnița ta foloseste un cos presurizat. Și ii rogi pe cei de la cafenea sa iti macine puțin mai mare, pentru cos presurizat. Asa iti simplifici viata si reduci mult din variabile. Poți jongla cu temperatura apei pentru a modifica rezultatul.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Reply
Um singur sfat. Cumpără râșniță.
Nu vor reuși niciodată sa îți nimerească ție granulația de care ai nevoie. Și ție o sa îți ia puțin timp până o vei găsi (mai ales acum la început).
Cafeaua este măcinată prea grunjos și de aceea puc-ul nu opune rezistenta necesara pentru a ridica presiunea la 2 bar.
Ia o kinu, ceva manuala, vezi pe forum ce e acum la rasnite.
Și mai e un lucru, o cafea măcinată începe sa piardă din arome după ceva minute de la măcinare.
Am făcut ambele greșeli la început.
Am cumpărat espresso fără râșniță (după o săptămână de aruncat bani pe cafea am dat comandă)
Am luat doar espressorul in primul an, fără râșniță (de sărbători) cu o cafea măcinată de mine pentru espressorul meu.
In primul rand ca își pierde din gust iar în al 2lea rând începe sa curga mai repede după o zi două, cu aceeași cafea făcută pentru același aparat.
Unica solutie: râșniță.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Got it! Rajnita e în plan de black friday sau Craciun.
Pana atunci unde găsesc o sita presurizata? Caut de 2 ore și nu am găsit. Poate nu caut bine.

Reply
Cauta una de Gaggia classic, e pe 58. Vezi dacă e cineva interesat sa ți-o dea pe a lui.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Pentru ca încă nu pot posta anunț pe marketplace, ma poate cineva ajuta sa găsesc o astfel de sita?
Mulțumesc.

Reply
Ți-am deschis aici https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...urizata-58
Eu nu o am cu mine altfel ți-aș fi trimis-o.

Reply
Sita presurizata sigur găsești pe www.mag-pro.ro . Căutarea e ciudata, dar poți suna și sigur te rezolva. Ai nevoie de o sita presurizata de 58mm. 14-18 gr cred ca ar ajunge.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Reply
(21-10-2023, 18:27)vlaicu Wrote: Ți-am deschis aici https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...urizata-58
Eu nu o am cu mine altfel ți-aș fi trimis-o.

Mulțumesc!

Reply
Acum am vazut topicul ! Pune o poza cu un puc dupa extractie ! Ceva e in neregula acolo !
#ROCKET R NINE ONE , #ROCKET SUPER FAUSTO/Red Speed , #AILLIO BULLET R1 V2 , #Acaia Lunar
#Brewtus IV , #Honne Slim  ;   #Ibric , #MK. Vario
Accesorii ROCKET , MOTTA , IMS , Tamper dinamometric ECM , altele

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)