Hello There, Guest! Login Register


Sfaturi cumparare prajitor ieftin si bun sarje mici

#91
Omul era atât de încântat, încât nu vedea boabele care mai săreau pe jos, din când în când. Mie mi s-a părut ca era cel mai mulțumit de faptul ca putea prăji în curtea din spatele casei. Cine știe ce meciuri a avut cu soția la început când prăjea în bucătărie!
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.
 
 
Reply
#92
(17-11-2023, 19:44)Darsidius Wrote: O oala de fonta sau un ceaun din fonta, cu un dispozitiv improvizat facuta de pusa deasupra pe care ai un motor cu rpm reglabil in gama 50-100rpm si un dispozitiv cu pale 2 sau 3 care sa amestece cafeaua pe fund. 

cafeaua prajita pe aer nu e buna la espresso, nu are suficient gaz, nu se dezvolta cum trebuie, si daca nu te-ai prins deja, necesita o rasnire mai fina pe rasnita decat daca iei cafea prajita de la un comerciant, si aici nu ma refer la 1 linie mica, ma refer la seminificat mai fina.
Multumesc ptr info.
Inteleg ca prajirea cafelei in jet de aer cald nu e o solutie optima ptr espresso. Pentru filtru e la fel de nefericita alegerea ?
Deci Gene nu e tocmai optim ptr prajire cafea.
Sursa de caldura poate fi totusi electrica in loc de gaz ? Fara jet de aer cum elimin pleava ?
despre asta stiti ceva ?

https://a.aliexpress.com/_mtfjaaY
se aseamana cu ideile de mai sus ? pleava va fi o problema ?
sau poate asta ? pare o cratita motorizata.
https://a.aliexpress.com/_mOhkg4y

[Image: nnRCcVo.png]
[Image: HvL9l13.png]
Hario V60 / Melitta / Switch Immersion Dripper/ Arco manual grinder/ Klarstein Kettle
Arin v2.0 / MHW -R3 manual grinder
Skywalker roaster

 
Reply
#93
Fugi de orice produs pe care scrie Cafemasy.

Afirmatia cu aer cald neoptimal pentru espresso e cel putin discutabila.
Sunt scule mult mai serioase decat Gene pe piata care te-ai duce la ele cu asa ceva.
 
Reply
#94
(17-11-2023, 23:42)renatoa Wrote: Ce imaginatie sa ai, ca sa speri ca poti masura suficient de precis gradul de prajire, prin cantarire in timp real a intregului popper, cu vibratiile "care este"... plus firele care atarna din el...

https://www.youtube.com/watch?v=xm6G55_Jlhc
Are un videoclip cu prajirea la tigaie
https://www.youtube.com/watch?v=HgamxRvxHzw

(18-11-2023, 11:53)renatoa Wrote: Fugi de orice produs pe care scrie Cafemasy.

Afirmatia cu aer cald neoptimal pentru espresso e cel putin discutabila.
Sunt scule mult mai serioase decat Gene pe piata care te-ai duce la ele cu asa ceva.

La cat de repede se misca acel invartitor e imposibila prajirea cafelei la temperatura corecta
 
Reply
#95
(18-11-2023, 09:37)alin1970 Wrote: Inteleg ca prajirea cafelei in jet de aer cald nu e o solutie optima ptr espresso. Pentru filtru e la fel de nefericita alegerea ?
Deci Gene nu e tocmai optim ptr prajire cafea.
Sursa de caldura poate fi totusi electrica in loc de gaz ? Fara jet de aer cum elimin pleava ?
despre asta stiti ceva ?
Eu te sfătuiesc să nu tragi concluzii pripite. În domeniul cafelei și al prăjirii, nu cred ca este bine să ne erijăm în deținătorii adevărului absolut. Am întâlnit oamenii cu o vastă experiență care recunosc faptul ca oricât de multe cunoștințe au acumulat, tot nu pot spune ca au certitudini 100% în acest domeniu, Eu te sfătuiesc să experimentezi, așa cum deja ai făcut, să tragi concluzii pe baza experiențelor acumulate și dacă ai dubii asupra unui echipament să urmărești cat mai multe informații și filmulețe cu părerile utilizatorilor și rezultatele lor, după care sa treci respectivele informații prin filtrul propriu pentru a putea trage concluzii și a lua hotărâri.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.
 
 
Reply
#96
Ziceti voi ce vreti si da, este foarte bine sa experimentati.

Am avut 1 prajitor cu halogen (capac turbo) in oala izolata cu tambur perforat. Apoi un fluid bed de 4kW cu pompa mare de suflat frunze, cu TC4 si artisan, asta era prin 2015.  Apoi prin 2021 mi-am luat un prajitor pe gaz cu tambur solid single din fonta, pe care a fost nevoie sa-l modez puternic pt ca nu avea sistem de aer eficient sa elimine chafful si afuma boabele (prajitorul a fost un Roastbiene nemtesc) 350g de cafea max. I-am pus valva pt gaz, cu manometru, aveam rpm reglabil la tambur, si regulator de putere pe ciclon Kamel pt chaff.  Deci control de control pe tot cu artisan. Era un prajitor fun, doar ca trebuia incalzit 20-30 min minim, si apoi prajeai 10-20 min max. Si era foarte sensibil, adica temperatura ambientala, unde prajeai etc, daca deschidea cineva geamul erai gata.

Apoi am modat un popper cu sursa de 24V pe motorul de aer si putere reglabila pe rezistenta. Tot cu artisan si phidget.  A fost fun, dar si asa cu toate datele foarte greu sa obtii ceva wow. Am nimerit de cateva ori in 50 prajiri sa zic.

Apoi am luat Roest, cu care am avut multe neintelegeri la inceput, insa dupa ce am discutat, experimentat, si ajuns la 1000 prajiri am inteles un pic mai multe. Momentan calitatea prajirilor le care am ajuns sunt la nivel de comercial de top (Kawa, Cofea circulor, Tim etc), evident, trebuie si boabe verzi de calitate.

Pe langa Roest, am luat si un Kaffe logic sa inteleg mai multe un pic. Nu e neaparat ca nu sunt multumit de Roest, ci adaugand un alt stil de prajire (cu o comunitate mare pe discord) inveti mai multe, prin comparatie, incercand.

Prajirile pe Roest, KL cu mult aer duc la boabe casante, care se degazeaza rapid, gazul fiind principalul factor care in brew si espresso incetineste apa. Cu cat ai o cafea prajita mai veche cu atat macini mai fin, pt ca iti curge rapid, pentru ca se degazeaza. Prajirile cu aer sunt gata de baut mult mai rapid, si niciodata nu o sa ajunga la aromele care trebuie, da poti sa ajungi arome bune dar nu wow.

Pe roest prajesc cu aer putin, si cu manometru de presiune pe tambur, am mult control pe multe chestii. Gene e un prajitor atipic, nu e fluid bed, eu ti-am zis sa stai departe de fluid bed, nu de gene. Gene nu e fluid bed, boabele nu pornesc de la temperatura camerei, si nu sunt saltate in curent de aer cald.

prajitorul local care are un giesen, face sample roasting pe Gene, unele au fost okay altele nu, daca prajesc light iese inegal. Adica trebuie sortat un pic. Poate daca modezi prajitorul este mai capabil. 

Pana la urma fiecare face cum crede. din 2017 pana in 2022 am baut doar cafea comerciala, de la cei mai buni prajitori din lume, prajitori care de abia acum isi fac aparitia pe forum. Adica lasand la o parte rateurile mele de prajiri din trecut, am inceput sa prajesc dupa ce am avut ca referinta de la best of the best.

Daca nu ma crezi, cumpara o brazilia similara cu ce prajesti tu, lasa cafelele la odihna aceasi perioada, si apoi fa espresso din prajirea ta pe fluid bed vs prajirea facuta de prajitor comercial pe tambur, sau chiar si pe loring (Dropshot, guido). Si apoi mai discutam daca vrei.

Am motivele mele bine stiute de ce zic asta, si de ce nu sunt de acord cu macinaturi super fine in espresso sau drip. De ce o doza de 18 sau 20g e mereu mai buna decat 15g indiferent de cafea folosita? pentru ca macini mai grosier (pe 58mm evident). De aia e mai buna o cafea prajita care te lasa sa o macini mai grosier, ca extragi aromele bune.
Kinu Phoenix, Classic, Simplicity, Titan (Turin dm47+k2+POB), Roest L100+, v60+Orea v4
 
Reply
#97
(18-11-2023, 21:55)Darsidius Wrote: Ziceti voi ce vreti si da, este foarte bine sa experimentati.

. Gene e un prajitor atipic, nu e fluid bed, eu ti-am zis sa stai departe de fluid bed, nu de gene. Gene nu e fluid bed, boabele nu pornesc de la temperatura camerei, si nu sunt saltate in curent de aer cald.

prajitorul local care are un giesen, face sample roasting pe Gene, unele au fost okay altele nu, daca prajesc light iese inegal. Adica trebuie sortat un pic. Poate daca modezi prajitorul este mai capabil. 

Nimeni nu-ți contesta cunoștințele acumulate în cei 8 ani (sau poate mai mulți) de când ai prins “microbul” cafelei. Eu personal citesc de multe ori cu interes anumite păreri pe care le emiți în diverse cazuri, pe acest forum. Dar fără să te superi, îți spun deschis, ți-ai făcut un obicei din a ridica teoriile tale la nivel de postulate. Nu comentez veridicitatea lor, dar fără explicații clare, uneori sunt înțelese greșit, mai ales de cei care intră ca novici pe acest forum și care au dorința de a învăța ceva, neavând niciun pic de experiență.
Probabil,ești o fire vulcanică și crezi ca ceea ai acumulat te pune în postura unui profesor care nu acceptă întrebări lămuritoare. După cum ai văzut, colegul Alin, a tras anumite concluzii pe care chiar tu ulterior, în postarea de mai sus, le-ai nuanțat. Intrăm pe acest forum ca să învățăm lucruri noi și eventual să-i ajutăm pe cei care sunt la început de drum (acolo de unde am plecat și noi cândva). Nu îmi place să intru în polemici, doar pentru ca cineva, nu vrea să folosească cuvântul “poate” în loc de “cert”.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.
 
 
Reply
#98
Eu va respect mult pentru ca impartasiti din experienta voastra.
Nu am nimic special impotriva Gene, am dat doar un exemplu. Aia trebuia sa fie o intrebare . Si el foloseste aerul cald ca sursa de caldura. iar agitarea se face mecanic. In principiu cam acelasi lucru se intimpla si la popperul meu unde aerul e dat la turatie mica iar agitarea o fac mecanic cu lingura. La mine, aerul abia daca misca putin boabele.
Hario V60 / Melitta / Switch Immersion Dripper/ Arco manual grinder/ Klarstein Kettle
Arin v2.0 / MHW -R3 manual grinder
Skywalker roaster

 
Reply
#99
Parca te-a ajutat renato si ai legat firele motorului de aer invers iar dupa ce ai remediat ai aer suficient? am inteleg eu gresit?

Din pozele puse de tine la ultimele sarje, iti pot spune doar ca temperatura la cafea pe unele locuri nu este optimizata, pentru ca chafful, sau linia de mijloc unde ramane dupa prajire pergament/chaff/silver skin la tine acea este arsa. Evident la naturale ea va fi de o culoare inghisa, iar la spalate va ramane galbena, insa daca acea este arsa este clar ca avem o problema, in cazul de fata, poate agitatia la lingura pe un prajitor cu aer cald ce urca la 230-250C nu este optima.

Astea sunt doar intrebari, nu certitudini.
Kinu Phoenix, Classic, Simplicity, Titan (Turin dm47+k2+POB), Roest L100+, v60+Orea v4
 
Reply
@Dan_R @Darsidius e bun daca-l iei ca sursa de informatie generala, in sensul ca omul poate zice ca x e mai bun ca y, chiar daca nu esti de acord, macar ai aflat o chestie noua pe care incepi sa o cercetezi. Cat despre cei ”novici” care-l iau de bun, trebuie sa inteleaga ca probabil e cel mai schimbator om pe care l-am intalnit, in domeniul asta. Radeam cu lacrimi cand un tip il intreba ce dripper sa aleaga ca spusese acum nu stiu cat timp ca v60 e naspaSmile) Si sunt multe exemple, unde omul zice ceva azi, peste 2 zile zice altceva, dupa care revine. Dar e de apreciat si asta, ca multi ar fi mandri si ar tine-o pe a lor, de exemplu, in cazul de mai sus, i-a zis omului sa foloseasca v60 linistit.

Ca om care vrea la un moment dat sa-si prajeasca cafeaua, m-a pus acum sa cercetez de fluid bed vs tambur, sau de exemplu am dat de  un interviu cu tipul de la Bob si un rus(ca tot postase el despre tip), unde mori de ras, dar mai afli si chestii interesante(https://www.youtube.com/watch?v=4-_NEsgBusY).

@Darsidius As zice ca rasnesti cafeaua veche mai fin ca sa ai parte de aroma mai mult, fiindca s-a pierdut, nu ca nu mai are co2, cat despre fluid bed, multi te-ar contrazice si ti-ar spune ca au avut prajeli ca cei enumerati de tine.

In fine, ideea e ca eu nu prea beau cafea multa asa ca am tot amanat achizitia asta, dar ceva asemanator cu un Kaffelogic sau Ikawa Home, made in China, o sa fie la jumatate de pret si atunci cred ca ma bag. Sunt destui care cred ca se pricep, dar cred ca si marea lor majoritatea nu prea fac o treaba buna, indiferent de cati ani de experienta au sau cate tone de cafea au prajit, sau ce arta au impresia ca fac. Si oricum, eu as putea sa prajesc mai light, deci tot as fi castigat fata de ei, chiar daca sa zicem ca nu s-ar prinde de mine ”prajeala”.
zp6/v60 
 
Reply
Am zis ca pe masura ce se invecheste cafeaua esti nevoit sa o macini tot mai fin, adica daca dupa 2 saptamani de la prajire rasnesti la 5 pe ZP6 pt un timp de 3 minute, dupa inca 2 saptamani (30 zile de la prajire) o sa rasnesti mai fin pt ca la 5 o sa fie timpul gen 2-2:30. Intelegi?

Si cu asta fac referire ca din bob iti pleaca gazul, si macinand mai fin nu e mereu mai bine, asa cum cred multi. Povestea cu macinatura fina extrage mai mult, si mai multe arome si mai complexe, asta e cea mai mare baliverna. Macinatura mai fina aduce probleme de cum curge apa prin ea, channeling, supraextractie, uneori se extrag notele dominante iar celelalte nu asa intense sunt total acoperite de aceste note dominante. 
Prefer oricand sa rasnesc grosier dar sa extrag suficient, decat sa ma duc in doze mici si sa macin fin. Cu orice dripper si cu orice espressor.

Cat despre schimbari, este bine sa te schimbi, ca inveti. Daca la o intrebare raspunzi la fel acum ca acum 1 an inseamna ca nu ai invatat nimic, nu ai acumulat nici o imbunatatire. Cu toate ca am probat si inca probez multe prostii, ma intorc mereu la lucruri simple, cum ar fi v60, sau rasnite simple. Si aproape mereu am fugit de "lucrurile impinse in media, la moda" pe cand au devenit mai mainstream, le-am vandut.
Kinu Phoenix, Classic, Simplicity, Titan (Turin dm47+k2+POB), Roest L100+, v60+Orea v4
 
Reply
Eu n-am intalnit diferente notabile, ca si scurgere, intre o cafea facuta in ziua 1(sa zicem) si aceeasi cafea peste 3 saptamani, ca o fi 10 secunde, la 3 minute jumate, poate nu am bagat de seama. O sa fiu atent si mai raportez. Eu rasnesc un click mai fin, cand cafeaua e veche, fiindca isi pierde din arome. Cred ca multi nu inteleg ca dusmanul numarul 1 e cand ai deschis punga si incepe oxidarea si numaratoarea inversa, nu cand vad ei pe eticheta ca a fost prajita de o luna.

De acord si cu macinatul fin, zi....ala din Anglia care e prajitor si a iesit de 2 ori pe locul 2 la WBC, si a scris o carte despre apa, avea acelasi argument, imi scapa numele. El chiar se referea la rasnitul ”foarte fin” ca distrugere a cafelei, dar da, rasnit fin, pierzi din complexitate.

L.E Maxwell Colonna Dashwood e tipul.
zp6/v60 
 
Reply
(19-11-2023, 00:22)Darsidius Wrote: Parca te-a ajutat renato si ai legat firele motorului de aer invers iar dupa ce ai remediat ai aer suficient? am inteleg eu gresit?

Din pozele puse de tine la ultimele sarje, iti pot spune doar ca temperatura la cafea pe unele locuri nu este optimizata, pentru ca chafful, sau linia de mijloc unde ramane dupa prajire pergament/chaff/silver skin la tine acea este arsa. Evident la naturale ea va fi de o culoare inghisa, iar la spalate va ramane galbena, insa daca acea este arsa este clar ca avem o problema, in cazul de fata, poate agitatia la lingura pe un prajitor cu aer cald ce urca la 230-250C nu este optima.
Astea sunt doar intrebari, nu certitudini.
Am rezolvat cu ajutorul lui @renatoa sa remediez problema la turbina, dar intre timp m-am obisnuit cu turatia la 80% pentru mai putina galagie. Daca utilizez popperul alimentat la 100% face multa galagie, se uzeaza prematur motorul si tot trebuie sa intervin cu lingura ptr o mai buna amestecare. Mai am si o problema tehnica, ca daca merg cu motorasul la 100%, dupa ce se usureaza boabele, probabil ar incepe sa sara din popper si ar fi necesara reducerea turatiei la motor. Din cauza regulatorului de turatie digital, utilizat cand modific turatia, motorul se opreste pana ajung cu reglajul digital la turatia impusa si abia atunci reporneste motorul. In acest timp de 2-3 secunde , in care motorul nu se invarte mi-ar creste mult temperatura in camera de ardere. Asa ca am ales sa merg cu aerul la o turatie mai mica si constanta pe toata durata prajirii. Regulatorul meu de turatie nu e chiar ce trebuie. In pmus mai si gasesc si 1-2 boabe infipte in fantele popperului care sunt prea arse.
In plus, tot ce am prajit a fost fara sortare ( nici inainte, nici dupa prajire)
Cafeaua este cea mai ieftina Brazilia naturala ( am inteles ca de fapt este un blend de 2 brazilia naturale ), culeasa in 2022. Poate pe cafele spalate voi avea rezultate mai ok. Gustul in ceasca este ok. Nu am reclamatii inca!
Hario V60 / Melitta / Switch Immersion Dripper/ Arco manual grinder/ Klarstein Kettle
Arin v2.0 / MHW -R3 manual grinder
Skywalker roaster

 
Reply
Deoarece incerc sa inteleg cum ar trebui sa arate un prajitor casnic pentru sarje mici, bun care sa merite achizitionarea, puteti sa imi dati cateva exemple ?
Hario V60 / Melitta / Switch Immersion Dripper/ Arco manual grinder/ Klarstein Kettle
Arin v2.0 / MHW -R3 manual grinder
Skywalker roaster

 
Reply
Chiar nu exista prajitoare ieftine penttru sarje mici suficient de bune pentru uz casnic ieftine ?
S-a umplut piata chinezeasca in ultimele saptamani de prajitoare de cafea. Problema este ca nu exista review la ele si multe nu fac ceea ce promit.
Colegul @renatoa are unul care promite sa fie best buy, in probe. Astept nerabdator rezultatul.
Mai sunt si alti colegi care utilizeaza astfel de aparate ieftine pentru prajit cafeaua acasa ?
Poate nu este nevoie sa cheltuim o mica avere pentru moftul de a ne praji singuri cafeaua de zi cu zi.
Am inteles ca nu exista ieftin si bun, dar poate exista aparate cu un raport pret /calitate foarte bun care sa coste 400- 500 euro sa poata inlocui cu succes un popper modat.
Hario V60 / Melitta / Switch Immersion Dripper/ Arco manual grinder/ Klarstein Kettle
Arin v2.0 / MHW -R3 manual grinder
Skywalker roaster

 
Reply
Ieftin, am văzut care sunt așteptările, 400-500 Euro.
Sarje mici, care să fie cantitatea de boabe verzi?
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
Ma refeream la sarje mici, cat sa nu deranjeze fumul daca asa ceva e posibil. Probabil in jurul a 150 - 200 grame de cafea verde. 80 de grame merge satisfacator si cu popperul. Pentru uz casnic nu e nevoie sa prajim mult o data.
Pretul este si el important, cu cat mai mic cu atat mai atragator devine.
Hario V60 / Melitta / Switch Immersion Dripper/ Arco manual grinder/ Klarstein Kettle
Arin v2.0 / MHW -R3 manual grinder
Skywalker roaster

 
Reply
Cred ca ar trebui separate doua categorii aici:
- unii care vor sa prajeasca pentru a avea costuri cat mai mici, indiferent de rezultate
- unii care vor sa prajeasca si sa se dezvolte pe partea asta. Adica investitii serioase in boabe, teste, aparatura, studiu. Cam cum zicea si @Darsidius , sa iei cafea de la alti prajitori si sa compari cu ce faci si continui pana stapanesti procesul si ai rezultate macar comparabile.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
Da @Mihai L are dreptate. Dar eu, vreau sa beau cafeaua, nu sa imi fac poze cu ea. Pe mine ma atrage partea de prajit acasa pentru a nu fi dependent de o prajitorie. Voi continua sa ma bazez pe cafeaua prajita de experti, dar nu e rau sa am si o solutie de backup.
Daca cu popperul am prajit cafea care pe limba mea a fost ok, acum imi doresc putin mai mult, dar cu investitie minima daca este.posibil, daca nu, raman la popper.
Eu beau cafeaua nu vreun guru de pe YT deci mie trebuie sa imi placa !
Asa cum, acum nu mai pot bea capsule de nespresso, poate peste ceva timp nu voi mai suporta cafeaua prajita la popper. Acum sunt ok asa si ma multumesc cu ce am pentru ca imi stiu si lungul nasului.
Asta nu inseamna ca nu iau in considerare sfaturile primite aici de la voi cei care aveti experienta multa cu asa ceva. Nici pe departe si va multumesc pentru toate sfaturile voastre.
Hario V60 / Melitta / Switch Immersion Dripper/ Arco manual grinder/ Klarstein Kettle
Arin v2.0 / MHW -R3 manual grinder
Skywalker roaster

 
Reply
Alin, daca astepti un sfat concret de alegere a unui prajitor ieftin, atunci ar fi bine sa te inarmezi cu multa rabdare. La inceput, cand ai deschis acest thread, am crezut ca te referi la o achizitie in jurul valorii de 400 - 1000 lei. Acum, dupa ce ai mai crescut valoarea la 400-500 Eur, eu te sfatuiesc sa te gandesti daca nu merita sa achizitionezi un Gene, mai ales ca era pe market unul aproape nou cu 2000 lei. In plaja de 400 - 500 Eur, ai doua optiuni super testate, respectiv Behmor si Gene. Cu doi ani in urma, am deschis un thread "Ce prajitor pentru home roasting sa cumpar, Gene sau Behmor?". Spre surprinderea mea, niciun posesor al unuia din cele doua modele, nu a postat vreo parere. Un coleg de forum pe care eu il apreciez foarte mult, mi-a spus :" Romanul e cel mai mare dusman al Romanului" si sincer i-am dat dreptate. Probabil avem frica de nu gresi, fiindca nicio masina nu este perfecta in domeniul ei. Eu am folosit si Behmor si Gene. Daca nu aveam probleme tehnice cu Behmor as fi ramas pe acest aparat care mie personal mi-a placut foarte mult, simtind ca am oarecare control asupra prajirii. Din pacate am avut aceeasi defectiune la doua aparate noi, in decurs de doua luni, si atunci de comun acord cu vanzatorul am decis sa trec pe Gene. Este un prajitor cu care nu poti face greseli majore, iar daca il modezi pe partea de heater (modare extrem de usoara de executat) atunci vei avea mai mult control si vei putea experimenta asa zise "profile" de prajire (cam mult spus). Bineinteles ca poti avea rabdare si sa astepti parerile utilizatorilor despre prajitoarele chinezesti, dar cred ca vei avea destul de mult de asteptat. Cele doua modele evocate de mine, au deja peste 7 ani de experienta. Important este sa te documentezi, iar decizia, iti apartine.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.
 
 
Reply
Multumesc @Dan_R!
Asa este, la inceput imi doream ceva bun care sa coste 400 - 1000 lei. Se pare ca nu se gaseste.
Mai cautam. Daca nu, Inca imi merge popperul.
Hario V60 / Melitta / Switch Immersion Dripper/ Arco manual grinder/ Klarstein Kettle
Arin v2.0 / MHW -R3 manual grinder
Skywalker roaster

 
Reply
Pana voi avea un prajitor adevarat, inca ma joc cu popperul modat.
Prajirea de azi, 75 grame verde/ 65 gr prajita, aceeasi Brazilia ieftina, naturala. Am marit puterea la ventilator 90%. si am amestecat mai putin cu lingura de lemn.
Am avut FC la 8.30 min. La 9.30 min am oprit incalzirea.
[Image: UHqFlvf.jpg]
[Image: rOIlC80.jpg]
[Image: 4yZAsoR.jpg]
[Image: DL0z6uI.jpg]
Hario V60 / Melitta / Switch Immersion Dripper/ Arco manual grinder/ Klarstein Kettle
Arin v2.0 / MHW -R3 manual grinder
Skywalker roaster

 
Reply
Din punctul meu de vedere, ca distractie sau ca experienta poate fi OK.
La cat consum, ar trebui sa prajesc cam 4 zile din 5 ca sa fiu la zi. Daca plec o saptamana in concediu e jale.
Presupun ca vorbim de macar 20-30 minute/sesiune (pregatire, sortare, prajire, strans si curatat).
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
Sau 4 prajiri una dupa alta in weekend, iti ia jumatate de ora daca esti organizat si dibaci sa ai un flux back to back.

Dar nu are rost, sunt modalitati de a praji un sfert aproape la fel de simplu/complicat constructive.
Din cauza asta nu am auzit pe cineva sa fi ramas fidel unui popper mult timp, mai ales ca la 1-200 prajiri se duce motorul.
 
Reply
o noua prajire cu popperul
[Image: cH0JyKl.jpg]
[Image: ORO95Zj.jpg]
[Image: H2zTmLi.jpg]
Timp total de prajire 11 minute
FC la min 9.
Hario V60 / Melitta / Switch Immersion Dripper/ Arco manual grinder/ Klarstein Kettle
Arin v2.0 / MHW -R3 manual grinder
Skywalker roaster

 
Reply
A fost ultima, nu ? De aici discutam in topic nou Wink
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)