Hello There, Guest! Login Register


Sfaturi achizitie espressor Expobar Brewtus 4 VS Izzo Alex Dueto

#1
Salut tuturor, 

 In primul rand sunt  incepator in a face cafea acasa. Beau cafea de 3 ani doar, pana acum mi s-a paut o bautura imposibila. Am trait cativa ani  in Italia fiind relocat cu serviciul meu si am avut norocul sa beau cafea, zic eu buna,  in cateva cafele celebre  in zona. In plus in sediul firmei aveam barul nostru cu un barista cu scoala si cafea premium de la o prajitorie  locala, deh,  asa se  ingrijeau angajatorii de noi.
Acu  decand am venit in tara cafeaua pentru  mine e o totala deceptie, evident cele baute prin localurile traditionale. Asa ca vreau sa imi cumpar  un espressor bun pentru acasa ( masina de macinat  urmeaza sa o comand zilele astea).
 Nu vreau sa inventez roata,  nu vreau sa  ma chinui cu aparate  cvasiperformante.  Am nevoie de un aparat ce sa ma multumeasca  macar 5 ani ca si fiabilitate si calitatea cafelei rezultate. Sotia mea bea cappuccino  toata ziua, adica vre-o 4 sau chiar 5 . Copiii nu beau cafea dar sunt morti dupa laptele spumat cu pudra de cacao peste. Eu  cam 4-5 cafele pe zi, ultima la ora 8-9 seara, un espresso dupa masa  inainte de somn. Dorm dus,  nu am probleme ca altii sa stau treaz din cauza cafelei Smile
Tot citind  pe acest forum grozav  inclin sa ma orientez catre : Expobar Brewtus 4  sau Izzo Alex Dueto . Nu intentionez sa le conectez la apa ci sa folosesc rezervorul intern. Ma ajutati cu niste plusuri si minusuri la ele? Apoi cum sunt firmele ce le vand, service-ul si evident cum sunt din punct de vedere al accesoriilor oferite la pachet cu aparatul

multumesc, 
Lucian
 
Reply
#2
(25-11-2015, 11:50)Lucian.V Wrote: ......  Am nevoie de un aparat ce sa ma multumeasca  macar 5 ani ca si fiabilitate si calitatea cafelei rezultate. Sotia mea bea cappuccino  toata ziua, adica vre-o 4 sau chiar 5 . Copiii nu beau cafea dar sunt morti dupa laptele spumat cu pudra de cacao peste. Eu  cam 4-5 cafele pe zi, ultima la ora 8-9 seara, un espresso dupa masa  inainte de somn. Dorm dus,  nu am probleme ca altii sa stau treaz din cauza cafelei Smile
Tot citind  pe acest forum grozav  inclin sa ma orientez catre : Expobar Brewtus 4  sau Izzo Alex Dueto . Nu intentionez sa le conectez la apa ci sa folosesc rezervorul intern. Ma ajutati cu niste plusuri si minusuri la ele? ...

multumesc, 
Lucian

Am avut Expobar , am testat Izzo Alex Duetto dar am luat  expresorul din semnatura .
In aceasta gama , a DB-lor orice ai cumpara nu prea ai cum sa dai greș .
Pe partea de espresso sunt foarte apropiate . 
Diferentele apar la frotare , finisaje , unele solutii tehnice si pe la calitatea componentelor .
Service la vedere are doar Expobar-ul , despre cei de la perfectespresso nu stiu . 
Sunt aparate solide si doar sa ai mare ghinion sa se intample ceva in perioada de garantie , iar dupa sunt solutii suficiente , avand colegi care chiar au dobandit experienta in domeniu , daca e sa ma refer doar la Nikso .

Profilul consumatorilor din jurul aparatului este unul interesant .
Vei avea mult de frotat dar si multe extractii ! 
Nimic rau in asta ! 
Avand multe preparate pe baza de lapte inseamna ca va trebui sa frotezi destul de des intr-o latiera mare , de 750 ml , ca si mine .
Este motivul pentru care am schimbat Expobar-ul. 
Izzo are boilerul pentru abur mai mare , rezistenta electrica mai puternica si teava se termina cu o duza cu trei gauri. 
Ai , astfel , o putere mare pentru frotare si procesul se scurtează considerabil in timp .
Timpul de invatare va fi acelasi , dar calitatea cremei va fi mai buna  . 
La cantitati mici de lapte  in latiera de 300-500 ml crema iese ok cu ambele aparate , desi timpul se cam dublează la Expobar .
Eu frotez o latiera de 750 ml in 35 de sec . Cu Expobarul stiu ca ma duceam bine peste un minut , insa problema aparea la finetea cremei , influentata de puterea mai mica a duzei cu o gaura care nu reușea sa produca un vortex suficient de viguros . 
Boilerul de 1,5 l si rezistenta electrica nu lasa posibilitatea utilizatorului sa schimbe duza originala cu una cu 2 sau 3 gauri deoarece presiune scade prea repede si nu se poate finaliza in bune conditii frotarea .
La mine , capacitatea aparatului de a frota a facut ca alegerea sa mearga spre VBM .
Si ai mei consuma cappuccino , crema din lapte cu scortisoara , doar ca in cantitati mai mici ca la tine ( medie cam de 2-3/zi sau 4-6/zi in vacante ) 
Cu duza originala schimbată cu una cu 3 gauri in linie si diametre diferite , am crema ca la orice alt aparat profesional de bar .
Repet , pe extractii cam toate DB sunt la acelasi nivel , eventualele diferente fiind greu de sesizat .

Succes in alegere !
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#3
Nu ne-ai spus la ce rasnita te-ai oprit. Pana la urma, bugetul final va dicta, caci una e sa dai 1300E pe Expobar si sa ii pui alaturi o rasnita de 7-800E, alta e sa dai 2000E pe Alex Duetto 3 si sa-i pui alaturi o rasnita de 200E caci ti s-a consumat bugetul alocat. E important un echilibru intre potentialul sculelor.

Cu presiunea la 1.3bar, in latiera de 600ml, n-am nicio problema in frotare pe Brewtus. Probabil ca pe una  de 750 va fi mai greu, Radu a experimentat mai multe espressoare pana a ajuns la Vibiemme si stie mai bine situatia.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#4
Salut Radu, 
Multumesc pentru raspunsuri. Studiez zilele astea si   sper ca sa ma decid saptamana asta. Sunt destul de fixist in a avea rezultate bune si nu ma multumesc lucrurile nefacute bine. 
Cineva mi-a spus ca expobar-ul vine destul de "chel" in optiuni.  Aceasi persoana mi-a spus ca a fost impresionat in mod placut de Duetto.
Cum bine ai inteles Radule  voi avea de frotat la lapte pentru sotie si copii de aceea cred ca un DB cu o capacitate rezonabila a boilerelor ar fi varianta optima . Apoi si accesoriile oferite conteaza, caci de mai trebuie sa cumpar  maruntisuri de 100-200eur nu prea imi convine. De exemplu am inteles ca Duetto vine cu duza cu 3 gauri cum bine ai spus. Am inteles ca mi se da si un tamper ,  nu stiu cum va fi exact cu sitele - ramane de vazut.
Din ce m-am uitat  pe site aparatul nu este in stoc, probabil ca dureaza 7-10 zile pana ajunge.
Acu cu expobar-ul,  mie imi place cum arata,  am baut cateva shot-uri facute cu el  la yume in cluj ( uitasem sa mentionez ca sunt clujean ). E totusi pacat ca la noi piata nu e asa de dezvoltata sa poti sa mergi sa  vezi mai multe inainte de a cumpara.
In acest moment sunt setat pe aceste doua modele dar mai citesc serile astea sa ma documentez cat de mult si sa fac o alegere , sper eu, buna.

Salut Liviu,  

Iti impartasesc punctul de vedere 100%.
Am decis sa iau Vario, cea entry level- modelul pentru utilizare domersti  ofertata prin espressoman la 1800lei. Incep cu ea, apoi poate voi face un upgrade si pe asta o voi muta la biroul meu.
 
Reply
#5
Upgrade la Che   :Smile
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#6
parerea mea ca daca mergi pe dual boiler mai asteapta sa ai bani pentru unul cu boilerele de inox.
la rasnita concur cu Lyvyoo daca vei face sub 5-6 cafele pe zi......si nu te deranjeaza sa dai putin la manivela pentru ele. Rezultatele par a fi mult peste electricele corespunzatoare ca plaje de pret
 // i-steel-1 , m7k-c83-r |T| cellini-evo-2 \\

                                                 
 
Reply
#7
(25-11-2015, 17:36)TudorB Wrote: parerea mea ca daca mergi pe dual boiler mai asteapta sa ai bani pentru unul cu boilerele de inox.
la rasnita concur cu Lyvyoo daca vei face sub 5-6 cafele pe zi......si nu te deranjeaza sa dai putin la manivela pentru ele. Rezultatele par a fi mult peste electricele corespunzatoare ca plaje de pret

Singurele de care stiu sunt Profitec PRO 700, Rocket R60, poate GS3.
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
 
Reply
#8
De vazut si acest anunt, daca nu se da.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#9
profitec-ul am vazut intr-un review ca era peste vesuvius ca rezultat in ceasca

dar poate ca nu stiau ei sa profileze sau e marketing

pentru mine daca apa sta in boiler mult timp pare mai logic sa stea in inox decat in cupru. Evident e o parere personala.
 // i-steel-1 , m7k-c83-r |T| cellini-evo-2 \\

                                                 
 
Reply
#10
Buna Radu,

Marirea presiunii din boilerul de abur ar ajuta? Ma refer la Expobar? Sper ca in vreo 10 zile sa intru in posesia lui.
Expobar Brewtus IV DB - cu profilare de presiune,Baratza Sette 270W, OE Lido E,IMS Competition 10, 18 și 20 g, Shower Screen IMS Competition, Tamper dinamometric Concept Art.
 
Reply
#11
(25-11-2015, 22:01)nicusors Wrote: Buna Radu,

Marirea presiunii din boilerul de abur ar ajuta? Ma refer la Expobar? Sper ca in vreo 10 zile sa intru in posesia lui.

Sa ajute la ce ? 

Incerc sa intuiesc sensul întrebării !
Cu duza originala ai abur fara limita ca si durata .
Cu una cu 2 gauri , ale caror suprafete însumate ar depasi suprafata găurii duzei cu care vine aparatul din fabrica , presiunea scadea destul de repede , chiar daca o ridici pana la limita maxima de 1,5 bari .
Ar trebui facute teste cu duze cu 2 sau 3 gauri ale caror suprafete totale sa nu depaseasca cu mult suprafata duzei cu o gaura ( poate cu 20-30%) 
Eu am cumparat si am lucrat cu mai multe modele , insa toate aveau găurile prea mari pentru volumul boilerului de la Expobar . 
Cu latiera mica , de 330 ml este perfect . Diferentele pornesc de aici incolo .
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#12
(25-11-2015, 22:22)RaduCarutasu Wrote:
(25-11-2015, 22:01)nicusors Wrote: Buna Radu,

Marirea presiunii din boilerul de abur ar ajuta? Ma refer la Expobar? Sper ca in vreo 10 zile sa intru in posesia lui.

Sa ajute la ce ? 

Incerc sa intuiesc sensul întrebării !
Cu duza originala ai abur fara limita ca si durata .
Cu una cu 2 gauri , ale caror suprafete însumate ar depasi suprafata găurii duzei cu care vine aparatul din fabrica , presiunea scadea destul de repede , chiar daca o ridici pana la limita maxima de 1,5 bari .
Ar trebui facute teste cu duze cu 2 sau 3 gauri ale caror suprafete totale sa nu depaseasca cu mult suprafata duzei cu o gaura ( poate cu 20-30%) 
Eu am cumparat si am lucrat cu mai multe modele , insa toate aveau găurile prea mari pentru volumul boilerului de la Expobar . 
Cu latiera mica , de 330 ml este perfect . Diferentele pornesc de aici incolo .

La ridicarea presiunii pina aproape de limita maxima ma refeream Smile

Oricum voi aprofunda problema dupa ce vine expobarul.

Multumesc!
Expobar Brewtus IV DB - cu profilare de presiune,Baratza Sette 270W, OE Lido E,IMS Competition 10, 18 și 20 g, Shower Screen IMS Competition, Tamper dinamometric Concept Art.
 
Reply
#13
(25-11-2015, 22:46)nicusors Wrote: La ridicarea presiunii pina aproape de limita maxima ma refeream Smile

Oricum voi aprofunda problema dupa ce vine expobarul.

Multumesc!

Exact la asta se refera si raspunsul meu .

Limita maxima inseamna 1,5 bari . La aceasta valoare se deschidea valva de siguranta . 
Eu o aveam fixată la 1,3 bari , presiune care mi s-a parut a fi cea mai portivita . 
Marind presiunea la acest nivel si folosind o duza cu 2 sau 3 gauri , inseamna ca aburul va iesi mai repede din boiler .
Rezistenta electrica nu este capabila sa compenseze , printr-o reincalzire suficient de rapida a apei si sa produca suficient abur incat presiunea sa inceapa sa creasca macar spre valoarea de 0,8 bar , livrând simultan si abur prin găurile duzei .
Aceasta va continua sa scada , aburul va fi din ce in ce mai slab si va ajunge rapid la valori sub 0,5 bar , care sunt prea mici pentru o frotare corespunzatoare .

Daca , marind presiunea la 1,5 bar , vei folosi duza originala cu o singura gaura , aceasta va restricționa  debitul de abur care iese din boiler ,  presiunea nu va scadea sub 0,8 bar iar frotarea se va realiza in conditii bune .
De acord ca jetul va fi mai puternic dar spumarea intr-o latiera de 750 ml va fi destul de lenta , iar omogenizarea cremei dificila . 
Crema pentru 2 cesti de cappuccino , de 200 de ml fiecare , va fi usor de realizat , iar nivelul de calitate va fi unul foarte bun. 
In discutie ramane doar frotarea unor cantitati mai mari de lapte si atat ! 

Aceasta a fost experienta mea cu Expobar-ul .
Poate de atunci au mai schimbat cate ceva .
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#14
Au schimbat teava de aburi, caci capetele de la alte marci, care in trecut se potriveau, acum sunt prea mari Smile

Cand frotezi cu o latiera de 5-600ml, cu presiunea pe Brewtus la 1.3 bar si cu duza originala cu o gaura, deci pentru doua capuccino, problema poate ar fi timpul mai mare cu 10 secunde decat un HX sa spunem care baga putere de aburi mare pe 2-3 gauri. Dar cu ceva exercitiu iti iese vopsea - http://www.espressoman.ro/forum/Thread-A...6#pid28396

Oricum, unui incepator sau cuiva care nu prepara latte-uri zilnic, ii va fi mai greu sa se obisnuiasca cu o putere foarte mare de frotare si cu 3 gauri pe duza. Poate si cu doua. De obicei se astupa o gaura-doua cu un varf de scobitoare, ca sa fie mai simplu de stapanit procesul.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#15
Salut, 
Multumesc Radu pentru info , extrem de utile. Cred ca voi ramane pe Izzo Alex Duetto. Voi incerca sa negociez pretul, poate reusesc Smile. O decontez pe firmulita mea de pescuit asa ca scazand TVA-ul deja e chiar atragatoare dpdv a banilor cheltuiti. 

Liviu multumesc de sugestia cu rasnita romaneasca. Citisez topicul cu ceva saptamani in urma si l-am recitit ieri seara. Foarte fain ca baietii au reusit asemenea performante. Cu siguranta voi cumpara si de la ei.

zi faina tuturor!
 
Reply
#16
(26-11-2015, 12:41)Lucian.V Wrote: Salut, 
Multumesc Radu pentru info , extrem de utile. Cred ca voi ramane pe Izzo Alex Duetto. Voi incerca sa negociez pretul, poate reusesc Smile. O decontez pe firmulita mea de pescuit asa ca scazand TVA-ul deja e chiar atragatoare dpdv a banilor cheltuiti. 

Liviu multumesc de sugestia cu rasnita romaneasca. Citisez topicul cu ceva saptamani in urma si l-am recitit ieri seara. Foarte fain ca baietii au reusit asemenea performante. Cu siguranta voi cumpara si de la ei.

zi faina tuturor!
Salut,

Desi sunt deja in asteptarea lui Br(ew)utus sunt curios care ar fi argumentele pentru Izzo. Am trecut prin aceeasi dilema, mergind chiar pina la Vetrano , ca in final sa ramin la Brewtus cu pompa rotativa.

Multumesc!
Expobar Brewtus IV DB - cu profilare de presiune,Baratza Sette 270W, OE Lido E,IMS Competition 10, 18 și 20 g, Shower Screen IMS Competition, Tamper dinamometric Concept Art.
 
Reply
#17
(26-11-2015, 13:11)nicusors Wrote:
(26-11-2015, 12:41)Lucian.V Wrote: Salut, 
Multumesc Radu pentru info , extrem de utile. Cred ca voi ramane pe Izzo Alex Duetto. Voi incerca sa negociez pretul, poate reusesc Smile. O decontez pe firmulita mea de pescuit asa ca scazand TVA-ul deja e chiar atragatoare dpdv a banilor cheltuiti. 

Liviu multumesc de sugestia cu rasnita romaneasca. Citisez topicul cu ceva saptamani in urma si l-am recitit ieri seara. Foarte fain ca baietii au reusit asemenea performante. Cu siguranta voi cumpara si de la ei.

zi faina tuturor!
Salut,

Desi sunt deja in asteptarea lui Br(ew)utus sunt curios care ar fi argumentele pentru Izzo. Am trecut prin aceeasi dilema, mergind chiar pina la Vetrano , ca in final sa ramin la Brewtus cu pompa rotativa.

Multumesc!
Salut, 
Pana acum:
 Izzo:
pro- constructia solida- are 30kg,  boilere mari, capacitare de frotare  mare avand in vedere ca la noi 75 se bea cu lapte, accesorii ce iti vin cu aparatul ce se pare ca nu vin la Expobar
contra- pretul o idee prea sus pentru mine

Expobar:
pro: pret mai "calibrat"pentru buzunarul meu
contra: boilere mai mici,  capacitate mai mica de frotare a laptelui, duza de la teava de frotare ce se pare ca trebuie schimbata/cumparata, accesorii mai putine decat la izzo


Am vazut doua jucarii interesante in UK:
https://www.bellabarista.co.uk/rancilio-epoca-grey.html

si inca unul simpatic in design dar si el destul de  slab pe lapte insa cu o tona de accesorii si pret bun:
https://www.bellabarista.co.uk/the-dual-...-sage.html 
Acesta din urma are review-uri  interesante si pozitive

Mai caut,  mai am 2 saptamani timp de gratie Smile
 
Reply
#18
Intra Isomac in Romania prin Beantec Germania, in ianuarie, si cred ca noul lor DB lansat la Host in Milano, la aprox. 1600-1700E o sa rupa piata internationala in doua, fiind exact veriga lipsa intre Expobar Brewtus si gama celor 2100+
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#19
Daca intra ca si DKS-ul, Obel-ul si restul, e clar.
Uite ce zic pretenashyy de la coffee italia .
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#20
Dip putem lua si acum cu 1900lei cum ne-a promis, doar ca nu a standardizat el o listă întreagă pt forum. Petrișor din Cluj si-a luat rasnita Obel pt cafenea de la Beantec. Cand o sa intre, va avea discount pt noi la mai tot ce ne lipseste ca si reducere permanentă, de la Izzo la Rocket, Compak, Dip, Obel, probabil Bezzera, Isomac si parca mai era ceva...

Pentru Isomac DB nu se stia pretul exact, caci era in concediu tanti de la italieni, dar oricum, acolo va fi, in jur de 1600e plus, minus, sa umple golul amintit, căci după părerea multora, se aruncă prea usor cu sume gen 2000+ E pt un DB cu E61, iar Expobar sunt puturosi in a pune un rezervor pe modelul rotary si o rezistență usor mai mare. Ce sa mai zic de Rocket r60 care se aruncă peste 3500e, fara sa aiba pompa cu presiune variabila ca Vesuvius, ci o rotativă normală cu flowmeter.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#21
Da, am aflat de rasnite luate de la mr. Beantec, dar era si o promisiune pentru forum pentru luna iunie 2014. Si pe parte de service ar putea fi atractiv, dar lipseste cu desavarsire. Pacat. Totusi, e inca asteptat. Tongue
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#22
daca isomac-ul ajunge pana in 1700eur ar fi minunat. Nu as vrea sa salt mai sus caci imi tai din alte bugete, deh multe pasiuni in carca si risc sa ma culce nevasta pe pres in cel mai fericit caz

acu am gasit pretul pe net : http://www.isomac.it/model.asp?id=31, adica1719eur, ma gandesc ca va fi un pret   pentru comunitate o idee mai bun. Cu italienii se poate negocia. Pare interesant dupa specificatii.
Liviu multumesc de info,  esti o comoara Smile

seara faina tuturor!
 
Reply
#23
Isomacul acela este HX, si este mult peste pretul Expobar HX.

Nu sunt partizan Expobar, dar mai am citeva zile pina ajunge si inca as putea renunta daca este ceva mai ok in pret sau apropiat.
Expobar Brewtus IV DB - cu profilare de presiune,Baratza Sette 270W, OE Lido E,IMS Competition 10, 18 și 20 g, Shower Screen IMS Competition, Tamper dinamometric Concept Art.
 
Reply
#24
(27-11-2015, 18:26)Lyvyoo Wrote: Pentru Isomac DB nu se stia pretul exact, caci era in concediu tanti de la italieni, dar oricum, acolo va fi, in jur de 1600e plus

si eu cred ca aia e fantasma pe coffeitalia..........imposibil sa coste atat...mai ales ca boilerele sunt cupru din cate vad
coffeeitalia oricum are multe erori pe site cum si multe produse care apar in stoc fiind in realitate aduse la comanda
 // i-steel-1 , m7k-c83-r |T| cellini-evo-2 \\

                                                 
 
Reply
#25
Totusi, la HX cu 1720, nu vad cum DB sa fie 1700 +/-.  39
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#26
dar nici nu are cum sa coste cat unele cu boilere de inox pe care le gasesti incepand pe la 2000 fara tva.
asteptam si vedem. Oricum nu e tentant cu cupru....cel putin pentru cineva care gandeste ca mine.
 // i-steel-1 , m7k-c83-r |T| cellini-evo-2 \\

                                                 
 
Reply
#27
Pe site-ul oficial e DB, la acela ma refer. Inclusiv in denumire scrie DB. Hx-urile au alte nume in seria noua de la Isomac. Intr-adevar, coffeeitalia uk fac des tot felul de erori. Am mai zis, jumatate de an cel putin au lasat pe site o descriere la Classic Gaggia ce includea o combinație intre noul si vechiul. Si le-am dat mail sa le bat obrazul si au raspuns ca e posibil sa fie o greseală dar asa au ei datele acum si asa lasă Smile

Beantec a intarziat pt ca statul român nu a vrut sa-i dea cod de TVA. Dar apropo, asta o sa fie alt plus, avand dubla înregistrare în Germania si România, căci poti lua masinăria fara TVA daca ai cod valabil intracomunitar.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#28
Cica Beantec a semnat cu Isomac, deci din ianuarie avem si acel DB in Romania. Proiectul initial cica a fost cu boilere de inox, insa in prima faza, pana dupa Pasti, boilerele vor continua sa fie de cupru. Unii zic ca e mai bine asa, dar asta e o discutie pentru topicul de versus cu boilere.
 
E bine pentru noi prosumerii ca piata se incinge si apar alternative reale, de la firme cu traditie in espresso. Daca Brewtus cu rotativa nu avea rezervor, finisajele puteau fi si mai bune, boilerul de espresso era considerat de unii mare, iata ca vine bau bau-ul acesta, sa strice piata lui R58, Vetrano si Alex Duetto. Asteptam review-uri pe home barista dar ma indoiesc ca vor exista motive clare sa dai 5-600E in plus.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#29
(27-11-2015, 18:26)Lyvyoo Wrote: Dip putem lua si acum cu 1900lei cum ne-a promis, doar ca nu a standardizat el o listă întreagă pt forum. Petrișor din Cluj si-a luat rasnita Obel pt cafenea de la Beantec. Cand o sa intre, va avea discount pt noi la mai tot ce ne lipseste ca si reducere permanentă, de la Izzo la Rocket, Compak, Dip, Obel, probabil Bezzera, Isomac si parca mai era ceva...

Pentru Isomac DB nu se stia pretul exact, caci era in concediu tanti de la italieni, dar oricum, acolo va fi, in jur de 1600e plus, minus, sa umple golul amintit, căci după părerea multora, se aruncă prea usor cu sume gen 2000+ E pt un DB cu E61, iar Expobar sunt puturosi in a pune un rezervor pe modelul rotary si o rezistență usor mai mare. Ce sa mai zic de Rocket r60 care se aruncă peste 3500e, fara sa aiba pompa cu presiune variabila ca Vesuvius,  ci o rotativă normală cu flowmeter.

Treaba cu reduceri permanente la Rocket si restul de firme enumerate , e sigura ?
ECM Synchronika +flow control , Ceado E37S , Dalla Corte Studio + Bentwood Vertical 63
 
Reply
#30
De principiu da, rămână sa treaca sărbătorile si sa vedem ce ne comunica beantec.com
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)