Salut, de cateva zile tot citesc cum sta treaba cu cafeaua asta... si ma uimesc la cat de necunoscator eram/sunt.
Am acasa un dolce gusto ( nu mai e nevoie sa spuneti , cunosc parerea voastra ), am baut la un prieten acu o sapt un espresso din cafea macinata din comert (iacobs parca) la un electrolux cremiso(cv de genul)... care mi-a placut mai mult fata de dolce gusto de care sincer m-am cam sictirit.
Hotarat am zis ca vreau sa imi iau si eu un espressor..si uite asa am ajuns pe blogul espressoman... si am citit, si am citit si m-am uitat la filmulete si am citit mai mult .. si mi-am schimbat total parerea fata de tot ce stiam eu ca inseamna cafea.( co ocazia asta vreau sa ii multumesc lui Liviu pt. toate informatiile de pe blog ... ai mai trezit un "comunist in ale cafelelor" la realitate)
Neavand un buget mare... ma gandeam sa ma intind financiar cu chiu cu vai sa cumpar un gaggia classic + un porlex mini ... asta fiind un best buy pt. mine... alte variante nu vad.
Usor usor am inceput sa citesc mai departe .. am trecut de faza cu boabe proaspete , macinate inainte de preparare, tamping, apa "bucovina", cani motta...etc etc... in teorie am invatat totul .. si sincer ma pasioneaza ft mult ideea de trial and error (mai ales cu un portafiltru fara fund)
Totusi pt mine investitia este mare... si am inceput sa citesc despre celelalte metode de brew hario v60/ aeropress etc.
Ma bate gandul sa renunt la gaggia si sa incep cu un prolex + aeropress.
Din ce am mai citit pe internet shotul de espresso se bea repede inainte sa se disipe crema (care are efect de scut al aromelor), eu sincer ma lungesc la cafea.. o beau intr-o ora/ore sorb cate putin la tigare , drept urmare chiar si la esspreso, probabil as face mai mult machiatto/cappucino ... stiu ca e o blasfemie pt voi ..dar eu mai pun si lapte in cafea , cu zaharu am inceput sa mai scad..insa la ce porcarii amare am baut pana acum era necesar.
Acum sfatul vostru:
Cat de diferita e aroma/textura intre un espresso si un aeropress?,
Imi place cafeaua cu o textura mai cremoasa .. pot scoate la aeropress asa ceva? sau la un pour-over v60 sau alte variante de brew?
Unde ma pot duce sa testez ambele variante? Adica la o prajitorie ceva ... sa imi ofere acelasi tip de boabe facute espresso/aeropresate/capucino si sa imi fac o impresie inainte de achizitionare.
Ce alte sfaturi mai puteti sa imi oferiti?
Multumesc.
Am acasa un dolce gusto ( nu mai e nevoie sa spuneti , cunosc parerea voastra ), am baut la un prieten acu o sapt un espresso din cafea macinata din comert (iacobs parca) la un electrolux cremiso(cv de genul)... care mi-a placut mai mult fata de dolce gusto de care sincer m-am cam sictirit.
Hotarat am zis ca vreau sa imi iau si eu un espressor..si uite asa am ajuns pe blogul espressoman... si am citit, si am citit si m-am uitat la filmulete si am citit mai mult .. si mi-am schimbat total parerea fata de tot ce stiam eu ca inseamna cafea.( co ocazia asta vreau sa ii multumesc lui Liviu pt. toate informatiile de pe blog ... ai mai trezit un "comunist in ale cafelelor" la realitate)
Neavand un buget mare... ma gandeam sa ma intind financiar cu chiu cu vai sa cumpar un gaggia classic + un porlex mini ... asta fiind un best buy pt. mine... alte variante nu vad.
Usor usor am inceput sa citesc mai departe .. am trecut de faza cu boabe proaspete , macinate inainte de preparare, tamping, apa "bucovina", cani motta...etc etc... in teorie am invatat totul .. si sincer ma pasioneaza ft mult ideea de trial and error (mai ales cu un portafiltru fara fund)
Totusi pt mine investitia este mare... si am inceput sa citesc despre celelalte metode de brew hario v60/ aeropress etc.
Ma bate gandul sa renunt la gaggia si sa incep cu un prolex + aeropress.
Din ce am mai citit pe internet shotul de espresso se bea repede inainte sa se disipe crema (care are efect de scut al aromelor), eu sincer ma lungesc la cafea.. o beau intr-o ora/ore sorb cate putin la tigare , drept urmare chiar si la esspreso, probabil as face mai mult machiatto/cappucino ... stiu ca e o blasfemie pt voi ..dar eu mai pun si lapte in cafea , cu zaharu am inceput sa mai scad..insa la ce porcarii amare am baut pana acum era necesar.
Acum sfatul vostru:
Cat de diferita e aroma/textura intre un espresso si un aeropress?,
Imi place cafeaua cu o textura mai cremoasa .. pot scoate la aeropress asa ceva? sau la un pour-over v60 sau alte variante de brew?
Unde ma pot duce sa testez ambele variante? Adica la o prajitorie ceva ... sa imi ofere acelasi tip de boabe facute espresso/aeropresate/capucino si sa imi fac o impresie inainte de achizitionare.
Ce alte sfaturi mai puteti sa imi oferiti?
Multumesc.