Espressoman fresh
Bucuresti
Salut,
Am descoperit recent acest forum si am inceput inteleg cu ce se "bea" un espresso.
Momentan detin un expresor Delonghi Dedica, despre care credeam ca face un super espresso cu cafea din super market. :)
Dar am dat peste video asta:
https://www.youtube.com/watch?v=O3-hGeee73w&ab_channel=ArtyHome
Este posibil sa scot ceva de calitate cu acest espressor schimband doar portafiltrul si cafeaua+rasnita?
Un lelit
PL41TEM scoate altceva?
Imi doresc un espresso de calitate, dar nu vreau sa ma complic.
Adica caut o varianta fiabila, care odata setata sa obtina un rezultat constant, fara batai de cap.
Si cu ce as putea compara calitatea? Exista un etalon? Deoarece credeam ca Dedica face espresso bun si seamana cu cel din cafenea. Stiti o cafenea in Bucuresti unde pot gusta un "etalon"?
Mersi,
Andrei
Espressoman infocat
Bucuresti
05-01-2021, 10:34
(This post was last modified: 05-01-2021, 10:35 by dijon.)
Salut, eu am avut Dedica inainte de pl41tem si diferenta este enorma, intamplator mai am vechiul aparat si pot face comparatii. Mentionez ca aveam sita nepresurizata la Delonghi si scoteam crema "naturala", deci extractia era cam maxim din ce putea aparatul respectiv. Tine cont insa ca fara o rasnita buna nu vei scoate un espresso bun, dupa ce am luat pl41tem am prins la oferta o rasnita Ariette Grinder Pro care pentru Delonghi este buna, insa pentru Lelit la cea mai fina setare macina prea grosier si extractia se facea prea rapid. Norocul face ca sunt vecin cu cei de pe Dip Grinders si intre timp m-am procopsit cu un DK65 care poate fi reglata pana la atingerea cutitelor, deci obtinerea unei macinaturi fine nu mai este o problema, iar cafeaua este super buna, corpolenta si cremoasa.
Avantajul la 41tem este ca poti regla atat presiunea cat si temperatura, ambele avand impact asupra rezultatului din ceasca.
Espressoman infocat
Bucuresti
(04-01-2021, 19:22)Andrei05 Wrote:
Cu scuzele de rigoare, dar nu prea ai citit sectiunile dedicate, dar si pistarile asemanatoare cu a ta.
Altfel stiai deja ca:
- "fara batai de cap" nu este subiectul acestui forum :D Trebuie sa-ti bati capul putin ca sa ai un rezultat comparabil cu cel de la cafenea.
- rasnita are o enorma importanta si este prima care va face diferenta indiferent de metoda de preparare.
- sunt Minim 10 cafenele/ prajitori care sunt ras-discutati aici pe forum, si care pot servi drept etalon de gust dar si pe post de variate recomandari (ratii, temperatura, rasnire, etc).
Schimband rasnita vei imbunatati extractia doar pana la un punct.
Modificand portafiltrul vei imbunatati prepararea pucului si vei vedea direct curgerea.
Apartul are limitarile lui.
De aceea vei vedea foarte multe recomandari pt Lelit 41TEM sau Gaggia Classic, sunt cele mai ieftine dintre cele bune.
Filtroman infocat.
V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | [b]1Zpresso ZP6 de vanzare[/b]
⛵ Espressomanˍierat
Cluj
07-01-2021, 18:40
(This post was last modified: 07-01-2021, 18:40 by N3cks.)
(05-01-2021, 11:47)slavic1983 Wrote: - "fara batai de cap" nu este subiectul acestui forum :D Trebuie sa-ti bati capul putin ca sa ai un rezultat comparabil cu cel de la cafenea.
Îmi stătea pe limba. Mi-ai luat-o înainte :))
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47 ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche ► 2019.09 Dalla Corte S + u ⋑ ı o, Niche