Hello There, Guest! Login Register

Sfat espressor semiautomat vs automat

Salut

Am de 10 ani un saeco xsmall automat. As vrea sa il schimb si ma gandeam la unul semiautomat cu rasnita incorporata pt a pastra totusi o usurinta in utilizare si ca spatiu ocupat. Sunt bombardat de reclame cu Breville Barista Max. Credeti ca e o alegere buna sau sunt alternative mai bune. Buget maxim as avea 2500 lei.

Multumesc anticipat
Espressor PL41TEM PID + rasnita PL43MMi

Reply
O alegere mai buna ar fi Lelit PL42TEM (uitate la formular de reduceri) dar eu ar recomanda, pt a păstra loc în bucătărie, Lelit PL41TEM + Kinu Phoenix (cu 200 RON peste bugetul tău, dar o alegere care merita din plin)
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
+1 micrenda.
Cred ca daca s-ar vota pe forum solutia asta ar fi cea mai agreata in bugetul dat.
ECM Synchronika cu robinet, DF64V + SSP, M47, ECM S-automatik 64
in trecut: df64, K30, Vario Home, Bezzera BB005, si Bezzera Mitica Top

Reply
Agreeata poate pentru "laptari", pentru altii pot fi solutii mai avantajoase financiar, si cel putin egale calitativ ca extractie, punctul comun fiind totusi Kinu, o electrica care sa merite sub 1500 nu exista.
Plus ca mai exista alternativa spumarii separate.
Trebuie doar sa fi open minded, sa incerci sa te lamuresti clar ce ai vrea, si daca solutia cea mai votata este chiar ce ti s-ar potrivi cel mai bine.

Reply
Și care ar fi aceea? O soluție pt cei ce nu sunt laptari? Poate îmi iau și eu la reședință de la tara :D
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
(22-02-2020, 12:55)micrenda Wrote: O alegere mai buna ar fi Lelit PL42TEM (uitate la formular de reduceri) dar eu ar recomanda, pt a păstra loc în bucătărie, Lelit PL41TEM + Kinu Phoenix (cu 200 RON peste bugetul tău, dar o alegere care merita din plin)
42temd mai exact :)
Fara accesorii e 2600, dar mai bine in varianta cu ele incluse. Breville nu are PID, cel mai important lucru atunci cand vorbim de SBDU, plus o construcție interioara la acest nivel
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply
Acum ceva ani, înainte să-mi iau banalul Lelit PL41EM, eram incantat de Rancilio SILVIA pentru care la acea vreme nu aveam suficienti bani. Acum, am înțeles că acest espressor a ajuns la versiunea 6 aici.

Espressoarele cu rasnita incorporata au marele dezavantaj de a-ti incalzi boabele de cafea, lucru extrem de nociv pentru un espresso de calitate.

Încerca sa testezi unul, doua espressoare diferite pe la amici înainte  de  achiziționarea unuia.

Referitor la rasnita?  după rasnita canta espressorul, acolo se vede cel mai bine investiția. Căsca ochii de 10 ori si buzunarul odată :).
Succes!
[size=small]Bugster-Black, Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.[/size]

Reply
Concluzia mea dupa atatia ani este aceste tipuri de espressoare cu rasnita incorporata sunt de fapt un "tratament psihologic" si de multe ori compromisul luptei cu partenera de viata pentru un loc pe blat. Diferentele in latime fata de varianta PL41TEM + rasnita casnica separata sunt aproape neglijabile, dar exista undeva in strafundurile neuronilor care proceseaza diferentele automat - semiautomat, un dram de acceptare in plus pentru cele cu rasnita incorporata, percepute ca mai mici si mai simplu de utilizat decat aparatele separate. Daca acesta trebuie sa fie "sacrificiul" pentru trecerea la nivelul urmator si pentru acceptarea unui sistem semiautomat in casa, atunci se va putea spune peste ani ca a meritat, amintindu-si anul de glorie 2020 de langa un set up Bianca + Honne :) 
Altfel pe forum s-a spus de sute de ori ca alegerea cea mai ok ar fi semiautomat + rasnita separata.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply
Salut

Am ales Lelit, pachetul Barista Home All in One. Cred ca este un compromis bun ca sa ma inteleg cu toata lumea. Dupa ce trec de faza de incepator si voi simti nevoia, iau si o rasnita separata.
Multumesc pentru sfaturi. Ne auzim in curand pentru impresii.

Reply
(25-02-2020, 10:38)narcisdragoi Wrote: Salut

Am ales Lelit, pachetul Barista Home All in One. Cred ca este un compromis bun ca sa ma inteleg cu toata lumea. Dupa ce trec de faza de incepator si voi simti nevoia, iau si o rasnita separata.
Multumesc pentru sfaturi. Ne auzim in curand pentru impresii.

Sa-l stapanesti sanatos si sa te bucuri de el.  Sa-l pui te rog si la semnătura :)
[size=small]Bugster-Black, Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.[/size]

Reply
Pana la urma m-am razgandit. Am mers pe espressor PL41TEM PID + rasnita PL43MMi.

So far so good! E superba cafeaua. Mana se formeaza de la o zi la alta. Mai greu cu laptele, dar nu renunt.

Multumesc pentru sfaturi.

Reply
Sa stapinesti sanatos noile jucarii. Ma bucur atunci cind cineva face o alegere corecta.
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)