Hello There, Guest! Login Register

Sfat alegere rasnita silentioasa

Este primul meu post. Salutari tuturor!

Caut de ceva vreme informatii despre achizitionarea unu espressor si a unei rasnite plus accesoriile aferente.
Pe langa o calitate exceptionala a cafelei extrase ma mai intereseaza ca cele doua componente sa fie silentioase. Daca la espressor m-am cam lamurit ca am nevoie neaparat de pompa rotativa la rasnita nu sunt pe deplin informat care ar fi alegerea cea buna. Evident ca ma intereseaza ca rasnita sa ma ajute sa produc un espresso cat mai bun dar vreau sa fie si silentioasa.

Pana acum din ce m-am documentat Eureka pare sa aiba cele mai silentioase rasnite, dar poate imi mai dati ceva exemple de rasnite de calitate care sunt si mai silentioase.

Reply
Bun venit pe forum @Laseru!

Din cele scrise de tine deduc faptul ca te-ai orientat spre rasnite electrice.
Ai in calcul si varianta rasnita manuala?
Kinu M47 e o rasnita buna pentru espresso, nu e zgomotoasa, dar presupune un pic de efort la cafele prajite 3rd wave.
In privinta celor electrice nu pot oferi vreun sfat sustinut de experienta proprie dar, din cele citite pe forum, EUREKA Mignon Silenzio (Specialita) si Niche Zero sunt rasnite destul de silentioase.
■  ARCO220V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
Rocket faustino e foarte silențioasă
Bianca V2, DF64 SSP cast, 078 sculptor,  Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60

Reply
Eureka Mignon Specialita - foarte silentioasa
Espressor: Profitec PRO 600
Rasnita: Eureka Helios 65
Accesorii: Jack Leveler, ECM tamping station

Reply
Probabil eureka mignon specialita e o alegerea mai buna fata de rocket care este i râșniță mult mai scump și are cuțite de 50 vs eureka de 55
Bianca V2, DF64 SSP cast, 078 sculptor,  Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60

Reply
Acea rasnita Rocket e fabricata tot de catre Eureka fiind de fapt o Mignon cu o palnie inutila. 

Mignon Specialita e cea mai buna optiune silentioasa in bugetul asta.

Reply
+1, din experienta. Evident, e silentioaza RELATIV la alte rasnite, nu-ti imagina ca nu se aude :) Daca vrei sa nu trezesti casa tot cu kinu faci treaba, dar eureka cu boabe in hopper si capacul pus e foarte ok.
Rasnita: Eureka Mignon Specialita / Kinu M47 Phoenix
Espressor: Ambient Espresso Minima (ex-Lelit PL82T)

Reply
Recomand Eureka Mignon Specialita, o am de o saptamana si fata de lelit pl043mmi zgomotul este la jumatate :)
Lelit Elizabeth PL92T, Niche Zero/ Cafflano Kompresso

Reply
Si fata de Gaggia MDF, zgomotul este la sfert.  :D
Espressor: Profitec PRO 600
Rasnita: Eureka Helios 65
Accesorii: Jack Leveler, ECM tamping station

Reply
+1 pt Eureka Specialita.
Lelit PL41LEM cu PID si dimmer, Eureka Mignon Specialita 15BL

Reply
Specialita este silențioasă dar depinde și de cafea. Pe cele light va face mai mult zgomot dar nu foarte deranjant.
Bezzera Magica S MN PID, Eureka Mignon Specialita

Reply
Este clar, ma orientez catre Eureka Mignon Specialita. Multumesc pentru sfaturi!

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)