Espressoman fresh
Pitesti
20-11-2017, 17:00
(Edited 20-11-2017, 17:03 by ddd_daniel.)
Va salut,
Sunt nou in acest domeniu! (Am un espresor acasa, dar nu intra in nicio categorie de aici).
Dupa ce am baut primul espresso adevarat si primul capucino de care m-am indragostit, la Origo; Nu mi-a venit sa cred ca o sa imi placa atat de mult o "cafea" fara zahar. Acel capucino era dulce si aromat fara nimic adaugat. Acest lucru m-a determinat sa imi cumpar si eu "sculele" necesare pentru a face ceva cat mai apropiat de ceea ce am baut acolo. Am citit pe acest forum mult, dar tot sunt indecis in alegerea mea. Va rog sa ma ajutati cu un sfat de achizitie intr-un buget maxim de 4250lei, bugetul a fost stabilit dupa varianta pe care as alege-o eu in momentul de fata (Pachetul Barista Home VIP), a contat si designul pentru mine. Ce parere aveti despre acest pachet? A achizitionat cineva varianta asta? Sunteti multumiti de achizitie? Merita banii? Am asteptat acest Black Friday cu reduceri, nu sunt semnificative, dar sunt mai mult decat hotarat in momentul de fata sa investesc in aceasta placere a diminetii si nu numai.
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Poate sunt eu mai ingust dar nu vad diferentele intre PL41TEM si PL81T sa valoreze 700 de lei.
Ai putea combina PL41TEM cu Macap MC7 si restul banilor sa-i investeti in accesorii, cafea etc. Chiar daca rasnita nu e la fel de "casnica" cum e Lelit-ul e totusi in alta clasa.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Ca posesor de PL81T pot sa spun ca, dupa parerea mea, pragmatic vorbind, nu merita diferenta de bani pt PL81T.
Singurule feature-uri notabile sunt umplerea automata o boilerului cand comuti de pe steam pe brew si preinfuzia. Eu pana acum nu am folosit preinfuzia, m-am luptat sa reusesc o oarecare constanta in shot-uri pana sa incep preinfuzia. De notat, pe mine ma si tine rasnita inapoi. Si ai grija preinfuzie programabila inseamna on/off, nu poti seta durata preinfuziei.
Asa zisa alerta de rezervor gol e un bullshit total. Practic primesti mesajul in timpul extractiei, nu inainte sa o incepi. Eu am aruncat 2 shoturi pana acuma din cauza asta. Pe langa asta, la 81T nu vezi niciunde nivelul apei(spre deosebire de TEM). Trebuie sa scoti capacul si sa ridici tot rezervorul ca sa vezi cata apa mai ai.
La aspect nu se discuta, fiecare dupa preferinte. Mie imi place mai mult cum arata PL81T, pacat ca nu are butoanele switch de la TEM.
Echipament actual: Lelit Bianca V3, Timemore 078S
Echipamentul vechi: Lelit PL92T, Lelit PL81T, Gaggia Baby, Saeco Poemia cu PF naked facut la strung, Niche Zero, Kinu M47, Lelit PL043MMI, Hario Skerton
Espressoman fresh
Pitesti
Va multumesc pentru raspunsuri!
lorisl de cat timp ai espressorul? Ce rasnita folosesti? Cum ti-au iesit shot-urile (pe forum au afirmat posesori ca au iesit amare) ?
Espressoman Administrator
Bucuresti
Cu orice espressor de acest nivel sau mai mare poate iesi cafeaua acra, amara, buna. Conteaza cafeaua, dobandirea unei tehnici multumitoare de preparare si bineinteles rasnita.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Amarul nu e de la lelit. Este de la rasnita sau cafea.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Am espressorul de vreo 3 luni cred. Eu sunt multumit de cum imi ies shoturile, avand in vedere limitarile rasnitei. Fac WDT, RDT si e ok parerea mea.
Daca tu vei investi undeva la de 2000 in rasnita sunt convins ca vei avea rezultate mai rapide si mai ok ca si mine.
Intr-un final eu sunt multumit de 81T, imi place cum arata si am si o oarecare siguranta cu functia de reumplere a boilerului. Eu sigur nu as uita sa o fac manual, dar sotia e posibil sa uite.
Mai mult ma enerveaza ca puteau sa faca mult mai multe cu PID-ul ala, e batjocura ce mult il lauda si ce putine face.
Daca ar fii sa gandesc pur pragmatic as alege TEM. Eu zic ca un 81T sau 91T folosit de pe forum e cea mai buna varianta.
Echipament actual: Lelit Bianca V3, Timemore 078S
Echipamentul vechi: Lelit PL92T, Lelit PL81T, Gaggia Baby, Saeco Poemia cu PF naked facut la strung, Niche Zero, Kinu M47, Lelit PL043MMI, Hario Skerton
Espressoman fresh
Pitesti
Multumesc pentru raspuns Lyvyoo. Am citit si sunt constient de faptul ca este f importanta cafeaua si modul de preparare. Ma intereseaza daca pot sa scot acel shot apropiat de ceea ce pot bea la o cafenea renumita cu acest espresor si aceasta rasnita. Stiu ca ai testat aceasta rasnita, cu ce parere ai ramas?
Espressoman Administrator
Bucuresti
Despre PL72 m-am exprimat la momentul respectiv in acel review. Cine o mai are poate sa mai scrie una alta. Dar la 1790 cat costa de black friday (tu vezi tot pachetul ca un tot unitar), e cea mai accesibila rasnita noua cu interior metalic si cutite de
64mm:
Si pe 41TEm si pe 81 si pe PL41E daca vrei, poti bea o cafea la nivel supermultumitor, peste majoritatea cafenelelor din tara, cu exceptia celor de specialitate. Dar si acolo, cu ceva tehnica deprinsa de aici de pe forum, vei vedea ca te apropii mult de nuantele dominante descoperite in respectiva cafenea. Curgerile cel putin pot fi identice vizual, caci nu e mare lucru sa obtii o
coada de soricel dar pentru gust, va trebui sa fii atent la preparare si sa respecti ce am mai scris noi pe aici. Pe mine unul, "m-au pacalit" colegii la intalnirea de la Moony, votand castigatoare ceasca Lelit, bara la bara cu Expobar Brewtus, care vorba aia, e
cogeamite galigan...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Bucuresti
Daca vei bea predominent capucino atunci un single boiler poate nu e tocmai recomandabil.. poti incerca un hx sh si o kinu 47 pt inceput..
Strietman CT1/ Elektra MCAL + Honne; Flair Signature Pro/Aeropress + Kinu Pheonix; V60 + Kinu m68.
Espressoman infocat
Sibiu
este o oferta buna pe olx:
https://www.olx.ro/oferta/espressor-quic...7gfZe.html
cu 2000 il iei usor si este un aparat foarte bun.
Dalla Corte-super mini, Rancilio miss Lucy, Bezzera BZ99S, Gino Rossi CC45s, Ascaso I-steel1 ,Behmor2020SR, i-Roast2, dieckmann rostmeister, tamper cps/z evolution1.
Dropshot x Tastecrafters
Bucuresti
(20-11-2017, 23:08)lisimah Wrote: este o oferta buna pe olx: https://www.olx.ro/oferta/espressor-quic...7gfZe.html
cu 2000 il iei usor si este un aparat foarte bun.
Da, asta chiar e o oferta foarte buna, pentru ca Silvano are termoblock dedicat pentru abur si poti spuma lapte in timp ce prepari espresso, nu trebuie sa schimbi temperaturile apei aceluiasi boiler si sa astepti dupa asta.
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only)
Espressoman infocat
Bucuresti
Intai cauta-l aici pe forum si citeste thread-urile - a fost si aici la vanzare
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47
Espressoman fresh
Pitesti
Va multumesc mult tuturor pentru raspunsuri. O sa tin cont de ceea ce mi-ati zis si o sa revin cu decizia pe care o sa o iau, in cel mai scurt timp!!
Cel tarziu miercuri 28.12 o sa va zic despre achizitie! :)