Hello There, Guest! Login Register


Sfat achizitie risnita, buget mic

#1
Bine v-am gasit d-le Liviu Fratila si pe d-voastra distinsi domni impatimiti ai cafelei! Pt. inceput vreau d-le Liviu sa va felicit pt. toata munca titanica pe care ati depus-o infiintind acest forum. Numai un tembel nu poate sa aprecieze multitudinea de informatii valoroase pe care ni le-ati "servit" si sa se mai si ia in div. polemici cu d-voastra (am intilnit si asa ceva pe un blog)! In ceea ce ma priveste, as vrea ca incetul cu incetul sa intru si eu in rindul celor ce vor sti ce gust are o cafea adevarata, dar si cum si din ce se poate obtine! Inceputul: Am comandat de la un magazin on-line doua tipuri de cafea boabe de origine. Am aflat ulterior ca vinzatorul nu avea si prajitoria si o prajea altundeva. Am folosit un espressor vechi si inadecvat pt. ceva cu oarecari pretentii:
http://www.marketonline.ro/espressoare-c...longhi-ec7 Cafeaua am fost nevoit sa o risnesc cu o risnita cu lamela rotativa tip Moulinex, si totusi simteam o diferenta mare fata de ceea ce beam pina atunci! Recent am cumparat un espressor ceva mai evoluat dar departe totusi de ceea ce mi-as fi dorit:
http://www.altex.ro/espressor-krups-xp52...ntiu-negru doar pt. faptul ca l-am gasit nou si la reducere mare! Vreau sa-mi iau o risnita, dar bugetul este limitat si aici, nepermitindu-mi ceva de tipul Lelit sau Vario!!!
Am tot cautat si v-as ruga sa-mi spuneti daca sa contez pe una din cele doua optiuni de mai jos: http://www.amazon.de/Gebr-Graef-CM-70-Ka...?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1372791380&sr=1-1-fkmr2&keywords=M%C3%BChle+ES70+SET sau http://www.elanko.ro/electrocasnice/apar...4euro.html Posibil una din astea ca tel pt. un viitor poate nu chiar asa de indepartat, pt. ca un espressor si o risnita ca lumea cer niste banuti si stiti voi cum e ca intotdeauna apar alte prioritati... Va doresc la toti multa sanatate si s-auzim numai de bine!
 
Reply
#2
pana apuca liviu sa raspunda, intreb si eu: de ce ai cumparat acel espressor daca nu e ce ti-ai dorit?
ai doua rasnite, una pe la 500 lei si alta la 640 lei. plus espressorul 480 lei, ajungem la o suma intre 1000 si 1150 lei.
pai nu mai bine iti luai un gaggia pure sau evo si o rasnita manuala (cum e un anunt acum pe forum)?
da, rasnita e foarte importanta, dar parca ce ai ales tu nu iti ofera multa evolutie.
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1
 
Reply
#3
D-l Ernest, am cumparat acest espressor, ca sa am ceva mai bun decit ceea ce am avut (acesta are macar presiune de 15 bari) pina la momentul cind voi putea sa-mi cumpar ceea ce visez: Lelit PL41TEM. Daca cumparam Gaggia Pure despre care pomeniti, era totusi o suma de bani cit de cit importanta, care nu stiu daca merita alocata doar pe perioada "tranzitiei". Acesta pe care l-am cumparat este f. modest, dar vreau sa ma tina doar pe perioada garantiei, timp in care sper sa apara cel mult visat! Despre risnite, parca ceva nu ma lasa sa imi doresc de tip manual. Cautam totusi sa aflu daca cele pe care le-am "pastat" acolo merita vreo atentie... Stiu ca aici e locul unde pot primii informatii bune si valoroase.
Pt. toti care intra pe aici, vreau sa va mai intreb ceva: Ce ziceti de o moara de faina, despre care citisem pe un forum ca risneste printre multe cereale si... cafea! Are o productivitate f. mare, are reglaj pt. finetea macinarii si NU incalzeste faina, care ca si cafeaua sufera transformari nedorite sub influenta caldurii! Exista dupa cum bine vedeti si varianta manuala, care are doua rinduri de elem. active: O pereche de cutite si O pereche de pietre! Cine s-ar incumeta sa incerce asa ceva crezind ca astfel isi va rezolva in mod favorabil problema risnirii? S-auzim de bine!

Scuze, am uitat sa pun saitul cu morile: http://www.wondermill.co.uk/
 
Reply
#4
pai si eu incerc sa iti spun ca oricum ajungi la "suma importanta" cumparand una din rasnitele alea. si la momentul in care iti vei cumpara lelit-ul, vei dori si o alta rasnita. iar echipamentele ce le-ai folosit pana in acel moment (daca vor mai merge) le vei putea darui altcuiva, pentru ca nu cred ca au valoare de revanzare mare.
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1
 
Reply
#5
Cu alte cuvinte, krups a costat 270 Ron cu valoare 0 la revânzare iar un Evolution costă ~765 ron cu valoare de ~300—400 ron în 2 ani...tot pe acolo...asta cred că vrea ernest să îți transmită. Oricum e bun luat așa că să vorbim de râșnită...cea de pe amazon pare ok dar va avea dezavantajul lipsei garanției în țară. Nu zice nimic de diametrul cuțitelor(sau nu am înțeles eu) și parcă nici de viteză...dar am văzut că are cuțite conice...Dacă te hotărăști la ea să te interesezi pe forumuri prin afară despre ea...Nu strică niciodată să avem echipamente noi pe forum. Despre bodum nu prea scrie mare lucru...dar cu prețul ei te apropii de ascaso i-mini 2, o râșnită probată și de calitate...Nu pot decât să îți dau același sfat să iei una care să aibă valoare la revânzare...Nu se știe până unde vei vrea să mergi...

Poți oricând să te îndrepți spre o râșnită sh...Eu am găsit una profesională la bani buni...

Multă baftă să ajungi unde vrei...
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
 
Reply
#6
Bun venit pe forum,

Din pacate, ca multi altii, poate si ca noi la inceput de drum, ai inceput achizitiile si apoi informarile. Daca mai esti in perioada de returnare a espressorului, fa-o rapid. Daca nu, incearca sa sa scoti din el cat mai mult, desi Krups/DeLonghi si alte chinezarii nu te vor lasa si vei vizita service-urile.

Tot ce poti face acum este sa iti iei o rasnita buna ca sa mai dregi busuiocul cat de cat. Daca spui ca nu iti plac manualele, o alternativa decenta la bani putini, strange banuti pentru un Ascaso I-mini, care la 740 de lei cat e cu reducerile noastre, e cea mai ieftina si buna alternativa. Sub acest pret ai rasnite electrice foarte slabe, inclusiv Gaggia mm steel. Ma rog, Gaggia MDF costa acum 500 si ceva de lei , dar impreuna cu espressor Gaggia. Erau variante. In 1200 de lei luai chiar ceva foarte ok, asa cum spunea si Ernest mai sus.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#7
Acum m-am uitat pe link-ul espressor-ului:

„Cafea espresso -capacitate pana la 4 cafele, adaptor pentru 2 cesti, vas termorezistent, presiune vapori reglabila, siguranta la capacul pentru boiler pentru deschideri accidentale; Capuccino System”-dispozitiv ce mixeaza vapori, aer si apa pentru a prepara o spuma densa pentru capuccino;Sytem Vario-posibilitatea de a alege taria cafelei de la slaba la tare; 1,6kg.“

Nu mă pronunț asupra aparatului dar descrierea nu este a unui espressor semiautomat...
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
 
Reply
#8
(13-08-2013, 16:34)ioan26 Wrote: Pt. toti care intra pe aici, vreau sa va mai intreb ceva: Ce ziceti de o moara de faina,

Eu chiar ma gandeam la un moment dat sa imi iau o masina de paine si mi-am zis, vazand o moara la un plafar, ca mi-as lua obligat si o rasnita de cereale alaturi. Intre timp am renuntat la idee pentru ca rezultatul ar fi fost prea delicios si meseria mea ma pune sa ma urc mai des pe cantar Smile

Strict la subiect, eu spun ca nu e potrivita. La capitolul "productivitate" ai castiga doar daca ai avea un magazinas unde clientii solicita cafea macinata pentru acasa. Altfel tie iti trebuie exactitate a reglajului, uniformitate a macinaturii, calitate a rasnirii per total, flexibilitate in reglaj, eventual (pentru mine e obligatoriu) timer. La espresso conteaza enorm controlul exact al departarii cu un milimetru si chiar mai putin, a cutitelor. La rasnita de cereale nu cred ca e un factor vital si deci producatorii nu pun accent. Si probabil mai e vorba si de profilul cutitelor, stabilitate axului etc. Deci ia-ti gandul. Ar fi un fel de solutie romaneasca la o arta italiana... Smile
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#9
Off topic...am masina de paine si este extraordinar sa o programezi astfel incat painea sa fie gata dimineata si sa te trezesti cu mirosul ala in casa. Bate mirosul de cafea...din pacate nu mai pot sa o folosesc momentan..Sad
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
 
Reply
#10
(12-08-2013, 18:17)ioan26 Wrote: Pt. inceput vreau d-le Liviu sa va felicit pt. toata munca titanica pe care ati depus-o infiintind acest forum.

Fara "dvs." pe forum Smile Suntem intre prieteni...

Este rezultatul pasiunii catorva zeci/sute de oameni care si-au pus experienta in comun, online, deschizand o portita de informare pentru cei ce se saturasera de absurdul chinezismelor si brand-urilor de cafea. Eu doar am mijlocit aceasta comunicare.

Tinand cont de toate acestea si avand o baza de informare atat de larga si in limba romana, e chiar pacat de bani sa nu iti faci un plan bine cantarit dinainte si sa te pripesti cheltuind sume maricele pe promotii chinezesti.

Acea asteptare catre un Lelit cu PID (sau HX/DB) poate sa fie mai bine o invatare a tehnicilor de baza in espresso, aplicate acasa, pe scule care inlesnesc aceasta trecere nu o franeaza. Vreau sa spun ca atunci cand bugetul iti va permite achizitiile dorite, nu ar trebui ca vechea aparatura sa fie material de reciclare pentru nea Prigoana ci din contra, niste aparate cu anumite calitati esentiale, care sa asigure o baza de invatare in tot acest timp si care eventual sa aiba si o valoare buna de revanzare.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#11
Dragii mei, bine m-ati sfatuit, bine mi-ati vrut, va multumesc insa variante nu prea mai am, e tardiv, important e ca pe viitor sa ma consult cu voi inainte de a face primul pas! Si la final sa-mi reformulez salutul: "La multe cafele si s-auzim numai de cafea" (In loc de "Multa sanatate si s-auzim numai de bine" - cum imi placea pina acuma sa urez in incheiere) Si tot Off topic, ce ati zice daca viata omului nu i-ar fi data in ani, ci in numar de cafele baute? (Asta si ca sa va mai descretesc putin fruntile, ca a mea s-a incretit cam rau de cind mi-am dat seama ca savurarea unei cafele adevarate este de fapt o arta si de ce nu si un privilegiu!
 
Reply
#12
Buna seara, ..Stie cineva vreun site de unde as putea face comanda de o rasnita?La ce ar trebui sa fiu atenta in momentul achizitionarii?Tineti cont ca bugetul este oarecum redus...multumesc anticipat.
 
Reply
#13
Care este bugetul mai exact?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#14
300-400 RON?
 
Reply
#15
Nimic nou, doar pe piata de SH-uri. Ori manuala in maxim 50E ori Ascaso I-mini la 700 de lei.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#16
Pentru rasnite cu un raport bun calitate/pret incercati Flanco. Eu de la ei mi-am cumparat un Moulinex si sunt foarte multumita.
 
Reply
#17
Alea nu sunt rasnite pentru espresso. Eventual daca vrei sa macini zahăr pentru prăjituri Smile
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#18
carmen, hai sa iti explic ceva (si desi ceilalti boti umani nu vor citi, este si pentru voi): pana ajunge google sa citeasca din nou forumul si sa indexeze noul continut, link-ul tau o sa dispara.

Daca vrei sa faci un comision, ai uitat sa copiezi link-ul afiliat si nu o sa generezi nimic.
Daca insa sfatul tau era real, sunt 2 variante: ori nu ai citit nimic din ce scriem noi aici ori abordarea este gresita. Si pentru ca tocmai mi-am facut o cafea buna, o sa iti explic cum ar fi trebuit sa faci in acest caz si sa nu starnesti suspiciuni:
"buna! [introducere] Eu imi prepar cafeaua la [X] si pentru ca am avut un buget de [y], am gasit la magazinul [q] o rasnita fabricata de [m] care ma multumeste."
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1
 
Reply
#19
Krups XP 5240 il am de 2 ani. Face 3-4 cafele pe zi. Deocamdata nu am ajuns niciodata cu el in service. Dar portafiltrul l-am schimbat de 2 ori deoarece se exfolia inoxul de pe el. Asta pe care il folosesc acum cica este o varianta imbunatatita si nu vor mai fi probleme.
Gaggia MM Steel este foarte slaba si nu isi merita pretul.
 
Reply
#20
(09-05-2014, 10:50)CarmenT Wrote: Pentru rasnite cu un raport bun calitate/pret incercati Flanco. Eu de la ei mi-am cumparat un Moulinex si sunt foarte multumita.

Eu am una din Kaufland cumparata cu 30 lei. E foarte buna cand macini cafeaua (pentru prajituri). Pentru expresso nu e prea reusita... Tongue
Vario e o idee mai buna! Big Grin
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)