Espressoman fresh
Bucuresti
Buna ziua!
Vreau sa achizitionez o rasnita cu cutite plate pt a o adauga la setup-ul actual(acasa).
Setup-ul actual consta in:
- Espressor Profitec GO
- Rasnita DC63(cutite conice) -> foarte multumit de ea, am vazut thread-ul ei de pe forum inainte sa o cumpar si pana in prezent(aproape 3 luni) nu am nicio problema cu ea, nu s-a blocat, merge excelent(am facut acea calibrare)
- Ustensile de la mhw 3bomber iar ca site, detin DEX de la 3bomber si IMS Big Bang pe care o folosesc in 95% din timp.
Bautura preparata preponderent este Flat White(2-4 pe zi) si uneori cand vin mai multi membrii ai familiei ajung sa prepar si 10 bauturi(1-2 zile pe luna). Folosesc si Dreo Milk Frother, de aceea am ales un single boiler si nu am cumparat direct un dual boiler.
Sunt foarte foarte multumit de setup. Folosesc in principal cafea de la Meron, Sloane, Mabo, prajite medium, medium-light, strict cu note dulci, putin acide.
As vrea sa adaug in setup si o rasnita cu cutite plate pt diversitate si ulterior poate pt a trece la un flat white si cu boabe light roast. M-am documentat si nu stiu ce sa aleg pentru ca vad tot felul de opinii si nu stiu incotro sa merg. Eu m-am gandit la urmatoarele variantE dar nu stiu daca merita diferenta de pret dintre ele:
1. AVX CG301-305
2. J64V
3. Timemore 064S
4. WPM Domus
5. Fiorenzato all ground sense
6. Malhkonig E64 WS
Stiu ca sunt diferente de pret mari si le-am impartat in 3 categorii de pret dar intrebarea mele este:
- Merita sa iau tot single dose sau sa iau ceva cu hopper pt atunci cand am mai multe persoane in vizita?
Daca ati fi in aceeasi situatie si ar trebui sa cumparati rasnita cu cutite plate catre ce v-ati orienta?
Ca si mentiuni, nu am de gand sa incerc alte bauturi precum V60 etc.
Espressoman infocat
Bucuresti
26-05-2026, 13:07
(Edited 26-05-2026, 13:11 by distrugatorul.)
Sunt destule variante
timemore
J64j
Bomber
Bookoo
Etc
Eu as merge pe single dose in locul tau
Zilele cu multe bauturi sunt putine din ce spui tu si la evenimente de genul nici espresorul nu e tocmai un ajutor
Cred ca mai important este ce fel de cutite vrei pe rasnita cu plate
acolo trebuie sa faci research pt ca tu deja ai profil cuminte de conice
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
26-05-2026, 13:19
(Edited 26-05-2026, 13:34 by renatoa.)
Quote:Nu mai bine iei si alte cutite la rasnita pe care o ai deja? Niste SSP uri ceva ...
Nu are pe ce sa schimbe, cutitele nu sunt nici Mazzer compatibile, de ce ar fi SSP ?
Din rasnitele enumerate doar 2 si 3 ar fi alegerea mea... vorba vine, ca personal am plinul facut, nu mai cumpar nimic
Intre cele doua as alege doar pe baza a ce cutit vreau sa vina din fabrica ca sa nu mai schimb pe urma, in rest sunt similare ca dotari si pret.
J64V alegi daca vrei unimodale, de rasniri mai spre zilele noastre, Tm 064s daca vrei bimodale, tradizionale adica.
Nu ca fiecare din ele nu s-ar descurca onorabil si pe tarlaua celeilalte... vorbesc de unde isi atinge fiecare ... limitele neputintei
Espressoman infocat
Bucuresti
26-05-2026, 13:45
(Edited 26-05-2026, 14:02 by adrian1.)
(26-05-2026, 12:55)Sebi1920 Wrote: Merita sa iau tot single dose sau sa iau ceva cu hopper pt atunci cand am mai multe persoane in vizita?
Cand ai de rasnit mai multe doze, le poti imparti in avans in niste borcanele, epubete, pahare de hartie mici, poate chiar in cestile in care vei pregati cafeaua. Dureaza cateva minute de pregatire.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
Espressoman infocat
Bucuresti
26-05-2026, 13:47
(Edited 26-05-2026, 13:49 by distrugatorul.)
Pentru bauturi cu lapte sincer eu nu inteleg de ce vrei tu plate, dar daca e dorinta ta asa eu as lua ceva ieftin cum zice renato
Sau ai putea mai intai sa incerci la un coleg espressoman flat white ul din cutite plate si sa vezi daca corespunde cu ce asteptari ai tu
Espressoman fresh
Bucuresti
@
distrugatorul - multumesc, vreau si plate pentru diversitate dar iti inteleg opinia legata de bauturile cu lapte.
@
renatoa - multumesc pentru sugestii!
@
adrian1 - da, asa am facut pana acum.. cred ca voi ramane tot pe single dose.
Espressoman infocat
Ardeal
26-05-2026, 14:37
(Edited 26-05-2026, 14:39 by alex_b.)
(26-05-2026, 13:47)distrugatorul Wrote: Pentru bauturi cu lapte sincer eu nu inteleg de ce vrei tu plate, dar daca e dorinta ta asa eu as lua ceva ieftin cum zice renato
Sau ai putea mai intai sa incerci la un coleg espressoman flat white ul din cutite plate si sa vezi daca corespunde cu ce asteptari ai tu
Te contrazic aici, este o diferenta de gust marcanta intre cutite plate si conice la bauturi
cu lapte. Eu unu am inceput cu plate apoi cu , conice si apoi am redescoperit cele plate si acolo am ramas. Si beau doar cu lapte. Nu suport lichioarea neagra fara pic de lapte sau indulcitor si va compatimesc pe cei care beti fara lapte
(26-05-2026, 14:20)Sebi1920 Wrote: @distrugatorul - multumesc, vreau si plate pentru diversitate dar iti inteleg opinia legata de bauturile cu lapte.
@renatoa - multumesc pentru sugestii!
@adrian1 - da, asa am facut pana acum.. cred ca voi ramane tot pe single dose.
Este un farmec si in grind by weight, fiorenzato am avut eu si cantarul era de o precizie remarcabila
Profitec Go, Mazzer Philos
Espressoman infocat
Bucuresti
Alex_b@ Eu niciodata nu am exagerat cu laptele
Beau cel mult un machiatto dar vad diferit aici
Cafeaua de specialitate e buna asa cum a lasat o Dumnezeu fara zahar, fara lapte doar cu aroma ei.
Am spus ca nu vad rostul la bauturi cu lapte pt ca deja are conice pentru scopul asta iar din plate daca vrei ceva diferit de profilul lui o sa iasa ceva fructat cu oarecare aciditate…daca tu zici ca merge cu lapte…fiecare cu gustul lui
Espressoman infocat
Ardeal
(26-05-2026, 14:44)distrugatorul Wrote: Alex_b@ Eu niciodata nu am exagerat cu laptele
Beau cel mult un machiatto dar vad diferit aici
Cafeaua de specialitate e buna asa cum a lasat o Dumnezeu fara zahar, fara lapte doar cu aroma ei.
Am spus ca nu vad rostul la bauturi cu lapte pt ca deja are conice pentru scopul asta iar din plate daca vrei ceva diferit de profilul lui o sa iasa ceva fructat cu oarecare aciditate…daca tu zici ca merge cu lapte…fiecare cu gustul lui
gustul din cafenelele de specialitae cand bei un flat white e din cutite plate. multi acel gust il cauta cand cumpara echipamente acasa
Profitec Go, Mazzer Philos
Espressoman infocat
Deva
(26-05-2026, 14:37)alex_b Wrote: (26-05-2026, 13:47)distrugatorul Wrote: Pentru bauturi cu lapte sincer eu nu inteleg de ce vrei tu plate, dar daca e dorinta ta asa eu as lua ceva ieftin cum zice renato
Te contrazic aici, este o diferenta de gust marcanta intre cutite plate si conice la bauturi
cu lapte. Eu unu am inceput cu plate apoi cu , conice si apoi am redescoperit cele plate si acolo am ramas. Si beau doar cu lapte. Nu suport lichioarea neagra fara pic de lapte sau indulcitor si va compatimesc pe cei care beti fara lapte
(26-05-2026, 14:20)Sebi1920 Wrote: @distrugatorul - multumesc, vreau si plate pentru diversitate dar iti inteleg opinia legata de bauturile cu lapte.
@renatoa - multumesc pentru sugestii!
@adrian1 - da, asa am facut pana acum.. cred ca voi ramane tot pe single dose.
Este un farmec si in grind by weight, fiorenzato am avut eu si cantarul era de o precizie remarcabila
Ce plate compari cu ce conice? Ca nu as generaliza, nu as baga toate conicele in aceeasi oala (nici cele plate…)
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60