Quote:... la pret de comerciala, la care cutitele (cel putin cutitul superior) nu se pot schimba de catre utilizator ?
exista un arsenal de tabuuri si dogme care e folosit instinctiv in forum, cu efect de aruncator de ceata pentru cei care cauta un drum...
da, sette e o rasnita de bucatarie, care
se vinde in europa prea scump pentru resursele celor carora le e destinata!
dar la ea acasa, in State, e
$379, iar eu am dat un pret care poate fi corect,
18000 lei cu precomanda!
asta nu e pret de rasnita comerciala echivalenta in macinatura!
dupa mine ar fi potrivit spus, nu "la
pret de comerciala", ci "la
performanta de comerciala" pentru ca asta e in mare, adevarul!
rasnita livreaza o macinatura la nivelul unor rasnite de 3-5 ori mai scumpe (!)
si asta in conditii de
lucru confortabil single dose si retentie controlabila!
incomparabile cu cele in care s-ar lucra acasa, cu o rasnita comerciala!
plus, la dimensiuni si greutate, mult mai potrivite pentru mediul casnic!
cutitele? toti cei interesati au vazut
plenty of clipuri despre sette, cu desurubarea cutitului inferior, cu adaugarea de saibe pentru modificarea setarii de granulatie, cu schimbarea cutitului de macinare espresso cu cel de macinare grosiera etc.
numai cine a facut demontarea de cutit la sette vs. un "titan" comercial intelege ca e absurd sa selectezi o asemenea rasnita dupa posibilitatea de a schimba cutitele: rasnita nu e facuta pentru a fi lasata mostenire nepotilor! dupa 5-7 ani cel mult, se duce totul la ea: motor, cutite, componente de reglaj etc. !
da, rasnita e
conceputa pentru timpurile astea si la nivelul ei e imperfecta, dar foloseste concepte revolutionare, cu rezultate spectaculoase pret/performanta!
din pacate, prea scumpa la noi si prea putin potrivita pentru revanzare...
sigur, totul poate fi argumentat cand luam la bani marunti un produs: sette are un motor care e conceput pentru 150 ore de functionare, cand macina, te intrebi daca mai rezista pana a doua zi, sunt aspecte de conceptie nefinalizate etc.
dar
totul in jurul nostru e o problema de prioritati; ale fiecaruia;
faptul ca e din plastic ne deranjeaza pe multi; ok, dar nu putem argumenta cu asa ceva daca ne referim la
caracteristicile functionale ale rasnitei; plasticul e nerelevant in acest context!
oare plasticul e ceea ce ne deranjeaza la ea? traim intr-o lume a "maselor plastice", de falsuri, de produse adaptate special pentru puterea de cumparare in europa de est, chinezaraie, gmo-uri s.a.m.d;
e lumea celor din jurul nostru, de care nu ne putem feri numai cu bani, vile si suvuri... vorba mielului: "si voi domnii, domnule si noi mieii, domnule..."
putem continua oricat si in orice directie... am mai spus: a vazut cineva o gazeta de perete din metal?
si
da capo:
cafeaua e in primul rand expusa acestei degradari ireversibile pe care o da interventia
geneticii si
consumerismul de care era vorbire!
cafeaua e un produs alimentar pe care-l consumam de obicei expirat; da, il prajim proaspat, dar... carnea congelata cat de proaspata e si cum i se "da" gust?! etc.
da, e off-topic, aici cumparam echipamente, nu cafea, dar nu strica sa mentinem focalizarea pe cafea, ca veriga slaba a lantului: cu cat e mai inalta calitatea unei cafele (peste 90), cu atat are un potential mai mare de a cadea intr-un timp mai scurt; si asta depinde de stabilitatea la umezeala (principal dusman), de densitate, de conditiile de expediere etc. - o cafea etiopiana poate sa-si pastreze calitatile 6-9 luni, in timp ce unele columbiene sunt excelente in prima luna si moarte in luna a 3-a! o cafea medie (peste 80) isi pastreaza calitatile mai mult timp, dar asta inseamna ca... are mai putine calitati pe care sa le piarda [Image: smile.gif] si da, din cafele medii, cu profile diferite, se poate constitui un blend bogat in calitati si cu durata mai mare de viata! sigur, nu ne mai dam ochii peste cap band o panama de specialitate, probabil trecuta, ci doar un espresso bun, bazat pe un blend bine prajit si ales (sau invers...)
de peste 4 luni am lasat macapul M7D900R de-o parte si lucrez numai cu sette; nu pentru ca sette ar da o macinatura mai buna decat macapul (n-am date obiective, numai subiectivitate), ci pentru ca sette da o macinatura cu particularitati pe care le prefer macapului, dar ceea ce este hotarator este un anume confort in lucru, fluiditate in
workflow, de tip
home, pe care macapul le ofera la polul opus, in tipul 'industrial'; e ca si cum as incerca sa dresez un caine vs. un elefant
[Image: smile.gif] in apartament
[Image: smile.gif]
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)