Welcome Back Log In Create Account

Sfat achizitie espressor de BF

Va salut!
Avand in vedere ofertele de BF am hotarat sa achizitionez un espressor. Problema este ca m-am oprit la 2 aparate din categorii diferite. Deci compar mere cu pere. Ma intereseaza cateva sfaturi de la cei care au sau au avut aceste aparate privind rezultatul din ceasca.
Bezzera Unica PID vs Expobar Leva (cu termometru tip Eric)
Primu SBDU al doilea HX.
Pretul este in avantajul Bezzerei, mai ieftin cu 250 lei plus cadou latiera si tamper.
Consum de cafea pe zi, 2 extractii dimineata si una la amiaza. Nu sunt un mare fan al frotarii laptelui.
Rasnita actuala Bezzera BB005 TM achizitionata acum cateva luni de la @Denis
Astept cu deosebit interes sfaturile voastre
Unele lucruri in contact cu prostul ... nu functioneaza!

Bezzera Unica PID MN + rasnita Bezzera BB005 TM, IMS Competition, latiera Motta Europa, tamper Motta 58mm ... si multa apa plata Bucovina

Reply
Daca nu frotezi lapte atunci merge si un SBDU. Problema la Unica ar fi, datorita grupului E61, necesita un timp de incalzire mai mare si eventual mai mult consum de apa.

Parca am vazut in oferta si un Quick Mill Silvano care e tot un SBDU, dar cu grup saturat, care are un termobloc seaparat pentru frotari ocazionale.

Reply
Consum mai mare de apa pe un sbdu?

Am Unica, o recomand daca bei doar espresso, cu toate ca si schimbarea cafea->abur si invers e foarte facila, nu o vad ca pe o problema; asta daca nu bei constant cu lapte ci doar ocazional.
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
Nu faci flush la Unica? Fiindca ma gandesc ca temperatura afisata de PID nu e tot una cu a apei care trece prin grup.

Reply
La SBDU cu PID si E61 cum am si eu nu fac flush de încălzire sau răcire. Am setat offset la PID (~10°C parca - nu mai tin minte sigur) cand dau drumul la extracție temperatura pe Eric(Suca) creste imediat până ce coincide cu cea de pe PID. Pe timpul unui shot de 36g temp scade cu 0,5°C si cu ~1°C la unul de 54g.
Flush fac doar pentru curățare, scurt înainte să cîntăresc cafeaua pt rasnit.
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)