Hello There, Guest! Login Register


Sfat achizitie espressor

#1
Salutare tuturor,

Sunt in cautarea unui espressor pentru parintii mei, cu un buget alocat sub 2000 lei. Din pacate eu i-am introdus in micul meu hobby si au devenit bautori inraiti de cafea, eu urmand sa ma mut, iar cafea la ibric nefiind suficienta.

Sunt deschis la semi-automate si automate (stiu ca lumea de pe acest forum nu prea le agreaza, dar e fix pe stilul lor, espresso la un buton distanta), noi cumparate sau sh. Ca si rasnita deocamdata o folosesc pe a mea, pe care cel mai probabil o s-o inlocuiesc intr-un viitor apropiat, cel tarziu de BF si sa le-o las lor, deci nu se pune problema pe partea asta.

Problema cu care ma confrunt insa este ca nu le face nici cea mai mica placere sa le intretina, daca nu sunt prin preajma nu exista intretinere asa ca tind spre ceva rezistent, posibil cu piese usor de gasit- o gaggia classic. Stiu ca in cazul de fata cam cade automata, dar sunt deschis la sugestii.

Ca sa va faceti o idee cata cafea se bea la mine acasa, undeva la  4-5 cani plus alte posibile 1-2 cesti daca avem niste clienti in acea zi.

Multumesc!
 PL41TEM PID, William PL72, Kinu M47 Phoenix 
 
Reply
#2
Pentru ca nu orice e facut pentru acest hobby (ma refer la efortul pe care il depunem pentru a obtine bunatatea de cafea in ceasca plus intretinerea echipamentului) eu as vedea 3 variante:
- automat plus cafea proaspat prajita (prajita pentru automate)
- aparat cu site presurizate si rasnita din dotare plus cafea proaspat prajita
- aparat Nespresso si capsule de la Olivo - aici cred ca poti fi placut surprins de rezultat, confirma colegu @SzabiV Wink
Lelit PL62X MaraX | Niche Zero | Logo Cups
 
Reply
#3
Parintii tai sunt familiarizati cu utilizarea espresorului manual (am vazut ca tu ai un Lelit 41TEM)? In mod normal beau numai espresso sau utilizeaza uneori si lapte frotat? Espressoul cu care s-au invatat era facut la aparatul tau?
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R
 
Reply
#4
(01-04-2021, 19:19)Dan_R Wrote: Parintii tai sunt familiarizati cu utilizarea espresorului manual (am vazut ca tu ai un Lelit 41TEM)? In mod normal beau numai espresso sau utilizeaza uneori si lapte frotat? Espressoul cu care s-au invatat era facut la aparatul tau?

Uite ca am uitat ceva, mersi Smile). Trebuie neaparat sa froteze laptele, tocmai spuma acea le place cel mai mult. Stiu ca exista variante separate si pentru asa ceva, dar incerc sa nu le complic mai mult existenta, de asta as prefera sa evit segmentul acela de piata. Si da, ei s-au invatat cu aparatul meu. Practic au invatat pe pasi ce trebuie sa fac; si le iese destul de bun atat timp cat respecta pasii.

(01-04-2021, 19:13)hbvlad Wrote: Pentru ca nu orice e facut pentru acest hobby (ma refer la efortul pe care il depunem pentru a obtine bunatatea de cafea in ceasca plus intretinerea echipamentului) eu as vedea 3 variante:
- automat plus cafea proaspat prajita (prajita pentru automate)
- aparat cu site presurizate si rasnita din dotare plus cafea proaspat prajita
- aparat Nespresso si capsule de la Olivo - aici cred ca poti fi placut surprins de rezultat, confirma colegu @SzabiV Wink
Apreciez sfaturile, also nu m-am putut abtine, datorita cafelei de la Olivo am renuntat la cafeaua la ibric(infara de cea turceasca in nisip)
 PL41TEM PID, William PL72, Kinu M47 Phoenix 
 
Reply
#5
Sunt 2 Rancilio Silvia noi mentionate pe forum, in acest buget, la vanzare, una pe olx pe thread-ul diverse oferte si una la care trebuie achizitionat un convertor.
Honne, Fellow Ode Lab Sweet, Aergrind, Flair 58, Pavoni
 
Reply
#6
Atunci, nu merita sa le schimbi "impresia" si "gustul" cu un automat. Cumpara cu reducere Espressoman, un Gaggia Clasicc cu 1690 lei (tamper inclus). Rasnita o au de la tine si nici nu este nevoie sa-si schimbe obiceiurile. Toata lumea va fi multumita. La automat sau Nespresso nu vor obtine aceasi consistenta si gust asa cum tu singur i-ai invatat. Am patit acelasi lucru cu sotia, care initial era reticenta la tot ritualul espressorului manual fata de butonul simplu al automatului folosit ani de zile. Acum isi face singura espresso (doar cand vrea capuccino ma pune pe mine sa frotez, desi nu e complicat si imi face placere operatiunea), iar de intors la automat (chiar si cu rasnita separat) nici nu mai vrea sa auda.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)