Hello There, Guest! Login Register


Sfat achizitie, buget 1500 lei

#1
Buna seara espressomani! Smile
Am un buget maxim de 1500 lei.[/size][/font]
Din ce am citit pe forum am inteles ca ma incadrez la un Gaggia Clasic +  Porlex Mini Mill. Am vreo varianta mai buna?
Va rog sa-mi spuneti si ce accesorii sa-mi cumpar (chiar daca depasesc putin bugetul Big Grin):
- tamper;
- site nepresurizabile (de cate grame? voi face cate doua espresso in acelasi timp);
- latiera (tot pentru doua cesti);[size=medium]
- cesti de espresso si de cappucinno.
Cred ca n-am uitat nimic... Smile
Multumesc anticipat pentru sfaturi!


P.S. Sunt incepator. N-am mai baut cafea de un an an si jumatate... si atunci beam o zeama de la filtru. Precizez ca n-am sa mai fac niciun upgrade, nu-mi permit. Asa ca voi ramane cu ce cumpar acum.[font=Arial]
 
Reply
#2
1. In banii astia nu cred ca intri chiar si cu toate accesoriile enumerate de tine.
2. GC e o alegere buna. La cat costa nu cred sa fie alternativa (noua!).
3. Tamper de inox de 58mm (dar care porneste de la 100 lei in sus functie de alte dotari knock sau dinamometric).
4. Sita nepresurizata de 14g (sau mai mare).
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#3
poate reusesti sa gasesti un Lelit 41 EM la SH daca nu tii neaparat sa fie nou nout, un tamper concep art si o latiera Motta ar fi ideale, dar cam depasesti bugetul.
[size=small]Bugster-Black, Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.[/size]
 
Reply
#4
Salut si bun venit,

Banuiesc ca este totusi un buget aproximativ nu unul la limita, spre binele achizitiei.

Eu zic ca ai sanse sa cumperi un setup mai bun decat cel precizat de tine, care este si el ok, numai ca rasnita manuala este totusi destul de limitata in general, in espresso, plus ca e...manuala.

In loc de Classic ai putea cobori la Gaggia Baby black (nu twin, nu Baby Class) - http://youtu.be/3IPGfJSYCHE caci are acelasi sistem de incalzire ca si Classic, fiind practic urmasul lui Evolution dupa iesirea din fabricatie (personal si acum regret miscarea italienilor, de fapt miscarea Philips). Asadar, 1000 de lei te va costa espressorul, cu tot cu reduceri desigur.

Ca sa te incadrezi cu rasnita electrica, mergi spre Ascaso i-mini carcasa plastic alba sau neagra, care costa 670 de lei la importator.

Ca si accesorii, in mod obligatoriu vei avea nevoie sa schimbi sitele la espressor, cele mai ieftine fiind 10-16 lei. Macar una de 14g sa iei si e ok. Tamperul de 58mm cu baza de inox este si el necesar, dar fiind deja pe depasire de buget, poti sa-l amani putin pana mai gasesti resurse, folosindu-te de cel de plastic din pachet, sau cumparand unul tot de plastic dar pe dimensiunea sitei, de la cei care au imprimante 3D (20-30 de lei). Altfel, un tamper normal se gaseste intre 100 si 150 de lei. Pentru capuccino ti-ar trebui si o cana de inox pentru spumarea laptelui, dar daca nu bei capuccino nu e o urgenta. Asta inseamna inca aprox. 60 de lei.

Ce spui?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#5
Da... Multumesc pentru recomandari. As ramane la Classic (nu castig prea mult cu Gaggia Baby black – 160 lei). Porlex Mini Mill nu e buna pentru un espresso decent? ... si poate iau la anul o ranita mai buna...
Care dintre sitele de aici e mai buna? http://www.caffea.ro/accesorii/sita-cafea.html
Tamper de care sa cumpar? Asta convex http://prntscr.com/3tekhs sau asta plat http://prntscr.com/3tel80 ?
Care latiera s-o iau?
- http://www.perfectespresso.ro/ro/produs/...5-cl--665/

- http://pentrubar.ro/totul-pentru-barista...50-ml.html

- http://www.caffea.ro/accesorii/latiera/l...-ml-d.html

Daca aveti alte propuneri va rog sa ma indrumati...Smile
 
Reply
#6
Face si Porlex un espresso decent, dar ai mai putine setari, invartindu-te practic in aprox. trei trepte. Ca si solutie de buget e ok, dar daca poti sa faci o extensie pana la una electrica, vei fi mult mai castigat, si ca timp de preparare si ca multitudine de setari, uniformitate a rasnirii etc. Si cum rasnita e motorul espresso-ului perfect, nu espressorul, o combinatie Baby + I-mini (de exemplu) are sanse sa dea rezultate mai bune cu majoritatea cafelelor de calitate, decat Classic + Porlex. Evident, Classic + o rasnita electrica reprezinta varianta cea mai ok iin cazul tau.

Dar avand in vedere ca manuala e o solutie excelenta in vacanta + faptul ca bugetul este limitat, poti sa mergi si pe Classic + Porlex Mini, iar in viitor o sa iei in concedii manuala (caci devii automat dependent de cafea buna, rasnita de tine Smile ) si te upgradezi la una electrica.

Sita de 7g sa fie La Marzocco pentru acea forma cu margini drepte bine contrate a pucului, iar de 14g nu as spune ca ai cum sa compari marci celebre intre ele in materie de site, cu exceptia celor de varf, mai scumpe (VST, IMS, Synesso etc.).

Tamperul poate fi plat...sunt mai multe discutii fara concluzii clare, la nivel international, pe forumuri, iar daca tii la informare poti da un search...

La capitolul lattiere poate intervin colegii pasionati de latte-uri. Sa fie de 5 sau 600ml, nu de 350, caci oricum nu se pune plina.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#7
...m-am hotarat Wink si am folosit formularele de reduceri pentru un Gaggia Clasic + Porlex Mini Mill + tamper Concept Art. Sper sa decurga totul ok... Sitele sunt ca si rezolvate...mai trebuie sa vad de unde comand latiera ... niste cesti... si sunt gata pentru intalnirea cu un espresso / cappuccino de calitate Big Grin
 
Reply
#8
(17-06-2014, 22:16)nexus Wrote: ...m-am hotarat Wink si am folosit formularele de reduceri pentru un Gaggia Clasic + Porlex Mini Mill + tamper Concept Art. Sper sa decurga totul ok... Sitele sunt ca si rezolvate...mai trebuie sa vad de unde comand latiera ... niste cesti... si sunt gata pentru intalnirea cu un espresso / cappuccino de calitate Big Grin

Nu trebuia sa aplici pentru reducerile pe forum pentru ca te complici...
Pe mai toate siteurile cu expresoare(kfea,cafemagia) sunt deja reducerile aplicate(la gaggia clasic) si poti sa cumperi cu banii platiti ramburs, nu numai cu ordin de plata ca la distribuitor. Plus ca puteai sa cumperi toate accesoriile dintr-un singur loc.
Iar daca nu-ti convine espressorul poti sa-l returnezi fara explicatii in termenul dat de lege.
Mai demult era o "afacere" sa cumperi cu reducere ce vrei tu dar acum, nu prea...
 
Reply
#9
La kfea GC e 1305lei, iar la cafemagia e "promo" tot la 1305.
La Silmar e 1160 sau tot 1305 cu tamper. Cum tamperul e 135 lei nu prea vad "promotia"...
Daca cumperi ca si persoana fizica "legea" se aplica indiferent de unde cumperi. Dar aceeasi "lege" nu impune un termen de 30 de zile ci de 48 de ore. Tot ce-i in plus e de la firma in cauza.

Pe de alta parte probabil importatorul s-a "lenevit" in raport cu acest forum, daca reducerea e si nu prea e.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#10
valmar67 - reducerile acordate permanent comuntatii de catre importatori, de multi ani, sunt reale, nu fictive, dandu-ne posibilitatea sa cumparam la cele mai mici preturi din Romania, ceea ce este un lucru probabil unic pe piata electro. De aceea si magazinele sunt suparate pe aceast lucru, dar incasez eu bobarnace, nu-i problema. E drept, la Gaggia Classic nu am avut ce sa-i cer importatorului mai mult, dar macar ai posibilitatea sa iti iei espressorul la 1160 de lei si sa iti alegi ce tamper vrei, de unde vrei. Altii isi fac ei tamperul la strungar, iar altii nu au finante pur si simplu, momentan, sa-si ia unul. Nexus de ex, si-a luat Classic separat, si tamperul Concept Art Knock de la celalalt importator, un tamper mai bun, cu o alta reducere si acolo. Porlex la fel... Toate celelalte espresoare, rasnite si accesorii aduse in Romania de catre importatorii Silmar si Partener Coffee Services, beneficiaza de discount-uri importante, conform sectiunii de reduceri (5-30% )din forum - http://www.espressoman.ro/forum/Forum-Pa...comunitate

Oricum transportul e gratuit, asa ca nu conteaza de unde iei accesoriile. Plus ca magazinele clasice nu aduc nici Concept Art nici Porlex.

Cu politica de retur, cred ca este cum spune amarok.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#11
Politica de retur la magazinele online e diferita fata de cele retail , stiam ca perioada de retur este de 7 zile(pe care UE vrea sa o modifice la 14).
Ca daca luam produsul meu cu cafea in rasnita si cu butoanele apasate(deci "testat")
de la orice magazin online il dadeam imediat inapoi.
De aceea l-am atenționat pe colegul referitor la cumpărarea de la distrbuitor.
 
Reply
#12
Da...insa majoritatea de forum cam stiu ce cumpără, studiind variantele inainte de achizitie, nu dupa.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#13
(18-06-2014, 14:07)Lyvyoo Wrote: Da...insa majoritatea de forum cam stiu ce cumpără, studiind variantele inainte de achizitie, nu dupa.

Am stiut ce cumpar , pana la urma Lelitul PL042EM merge satisfacator, ce m-a nemultumit este incertitudinea ca espressorul a fost nou si nu unul din show-room, folosit pentru demonstratii.
Pana la urma fiecare face ce vrea , eu am dat un sfat in cunostiinta de cauza....
Iar pentru aparatele de mii de euro e normal sa fie discounturi fiindca nu cred ca se inghesuie prea multa lume sa le cumpere....
 
Reply
#14
Aparatele "de mii de euro" intra la alta categorie. Volumul de vanzari probabil e infim si in general pentru cel ce-l achizitioneaza e mai important service-ul si perioada garantiei decat eventualul discount obtinut. Nu de alta dar jucaria-i viitoare fabrica de bani si daca nu cafeigeste nu curg nici banutii.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
#15
Salutari! Maine primesc prin curier rasnita si tamperul... pentru espressor am optat sa-l platesc cash la ridicarea din showroom... daca e sigilat il iau... Wink
 
Reply
#16
Preferabil sa nu fie sigilat si sa aibe manualul in limba romana in cutie (vise!). La ultima vizita a itm-ului a trebuit sa am manuale traduse si la manusi de protectie (de parca ar avea asa ceva!) pe cand cam la mai bine de jumate din achizitiile personale (de atunci) nici vorba de traducere.
Altfel sa ai bafta de el!

PS: Altfel ma plang degeaba. In general oricum citesc manualul in engleza pentru a evita unele greseli de traducere... Tongue
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)