Hello There, Guest! Login Register


Sfat achiziție expresor și râșniță!!!

#1
Salutare tuturor! Vă rog să-mi dați un sfat pentru achiziționarea de expresor și râșniță in limita a 800€. Vă mulțumesc!
Expobar Brewtus IV /Kinu M47/ Ceado E37s /sita VST 18g /Tidaka Epico Heldentamper /
 
Reply
#2
nou sau sh?
La Marzocco | ex-echipament: un HX pe bursa, in vanzare sau schimb pe lever
 
Reply
#3
Salut...Nou bineînțeles!... De doi ani mă tot chinui cu o chinezarie Saeco Philips Gran Baristo...Te rog să mă crezi am uitat gustul cafelei adevărate și m-am hotărât să-mi achiziționez ceva ... dar nu știu ce.Am citit de pe espressoman cam tot ce de poate citi,dar din păcate tot nehotărât sunt.
Expobar Brewtus IV /Kinu M47/ Ceado E37s /sita VST 18g /Tidaka Epico Heldentamper /
 
Reply
#4
Espressor Lelit PL41TEM (PID, teava de aburi profesionala, manometru) - 2043 lei + tamper inox Lelit cadou (cel mai ok pret / dotari)

Risnita: 
  • Lelit PL72 - 1890 Lei, cutite profesionale 64mm, reglaj micrometric (review aici) sau ceva mai bun nitel mai scump (imho) >
  
La Marzocco | ex-echipament: un HX pe bursa, in vanzare sau schimb pe lever
 
Reply
#5
Calitate pret pt buget cel mai bine e sa iei kinu 47 drept rasnita. De restu espressor.. dar pt recomandare espressor trebuie sa ne dai mai multe detalii.. cate cafele pe zi.. cat de des bei cu lapte.. daca folosesti doar tu sau si partenera... ca idee sh merge in lumea espressoarlor fara sa ai probleme
strietman CT1, Kinu-M68;
 
Reply
#6
Salutare! Cam 2-3 pe zi ...Soția preferă doar cu lapte.
Expobar Brewtus IV /Kinu M47/ Ceado E37s /sita VST 18g /Tidaka Epico Heldentamper /
 
Reply
#7
La 1111 euro, treci la alt nivel -"grup e61si rasnita".
Sub 1000 euro La Pavoni sau Lelit și râșniță.
Cafflano Kompresso, Clever Dripper, Kinu M47, Brewista Kettle.
 
Reply
#8
De 800 de euro recomand Lelit PL41TEM si una din rasnitele Kinu, M38 sau M47.

Ca sa fie treaba buna, in afara de rasnita si espressor, o sa mai ai nevoie de un tamper de inox (inteleg ca vine la pachet cu aparatul), un cantar (50-60 ron), o sita Ascaso (50-60 ron, nu mai retin exact), un portfiltru naked (200 ron) => espressorul cu cele complementare = 2370 ron maximum, la care se adauga pretul rasnitei, 500 (M38) sau 700 (M47).

Din 800 de euro (3600 ron) iti raman in cel mai rau caz 530 de ron din care sa cumperi o perie de curatat dusul espressorului, o latiera de inox pentru spumarea laptelui si un detergent pentru backflush (Pulycaff de ex.) si bineinteles, cafea.
Bezzera Unica, Sette 270
 
Reply
#9
Sunt convins ca multi colegi de pe forum au alta parere, insa, ca espressor, eu as merge pe Pavoni Europiccola, era in jur de 2050 de RON cu reducerea pentru forum.

E mai complicat de folosit decat unul cu pompa, iti trebuie ceva sa masori temperatura grupului, iti ia ceva timp sa inveti sa il folosesti, la frotarea laptelui ai avea nevoie de o duza cu o singura gaura. Dar, daca:

- stapanesti informatii de baza despre distributie,
- esti dispus sa tolerezi operarea in orb dpdv al presiunii (pana citesti putin despre cum atingi 9 bar sau chiar pana dai banii pe un kit de profilare de presiune - 300 usd),
- ai in general toleranta la frustrarea inerenta inceputului de folosire a Pavoni-ului,

atunci shot-uri bune iti pot iesi din prima.

Eu am avut vreo luna in paralel un Lelit si Pavoni-ul si m-am hotarat la Pavoni, in pofida dezavantajelor de mai sus ale Pavoni-ului. Gustul comparativ m-a facut sa il aleg.

Acum, ca poate nu foloseam eu corect Lelit-ul, sau ca pompa era setata la 12 bari si cu 9 bar ar fi fost altfel, mi-e greu sa spun.

Oricum, merita sa citesti.

Ca rasnita, eu sunt multumit de Kinu.
 
Reply
#10
La pavoni e un espressor fain.. si eu am inceput pe el.. dar nu stiu daca partenera l-ar folosi.. are niste riscuri.. deasemenea nu l-as recomanda nou mai ales ca levere dinastea mici se gasesc la preturi ff bune pe ebay.. ai sansa sa gasesti un Hx cu group e61 second hand in buget
strietman CT1, Kinu-M68;
 
Reply
#11
Mulțumesc mult pentru sfaturi...In ceea ce privește expresorul m-am hotărât la Lelit PL 41Tem dar in ceea ce privește râșnița am avut parte de o surpriză plăcută...sotia mi-o face cadou...? cu o singură condiție să fie Eureka Mignon pe roșu...A vazut ea un clip de prezentare a expresorul Lelit pl41tem cu niste francezi care au măcinat cafeaua la râșnița mai sus amintită....și pe loc de-a îndrăgostit de ea.Acum vă cer părerea....Se merită ori ba? Eu personal as merge pe Macap 2m2.... ca și preț sunt la fel....
Expobar Brewtus IV /Kinu M47/ Ceado E37s /sita VST 18g /Tidaka Epico Heldentamper /
 
Reply
#12
Pai asa mai pui niste bani si iei kinu m 68... rasnitele alea sunt destul de invechite ca design.. trendu actual e pt conice single dose cu cutite mari..
strietman CT1, Kinu-M68;
 
Reply
#13
Nu cunosc calitățile sau problemele râșniței Eureka Migon, însă am găsit una neagră SH folosită ocazional în showroom, după cum zic ei. Nu respectă condițiile tale de roșie și nouă, dar dacă bugetul este limitat, poate te ajută și această informație: http://www.perfectespresso.ro/ro/produs/...zie--1053/
Lelit PL81T, Fiorenzato F64E
 
Reply
#14
Daca tot ai deschis un topic, din toate aceste sfaturi primite si din ce mai studiezi si tu, culoarea e ultimul lucru care trebui sa conteze. Asa, daca vrei culoare neaparat, gasesti si la jumatate de pret rosie de la Ascaso

Dar nu culoarea face o cafea mai buna sau mai putin buna ci specificatiile tehnice, marimea cutitelor, etc.

Mignon are cutite de 50mm, iar pentru pretul de nou, e destul de uzata moral, la cat de multe rasnite au aparut in bugetul tau, ce au cutite mari.
Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47 + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 (in vanzare)
 
Reply
#15
Și eu caut râșniță și pentru că îmi place să am mai multe opțiuni, am făcut un astfel de tabel (click pe poză pentru full size). Intenționat nu am inclus Mahlkonig Vario. Mă învârt în jurul sumei de 2000 lei dar la unele încă nu am căutat prețul. Majoritatea observațiilor sunt luate din lecturarea acestui forum și aparțin colegilor espressomani. Succes.

[Image: Mlv33DY.png]
Lelit PL81T, Fiorenzato F64E
 
Reply
#16
Mulțumesc mult pentru sfaturi.... Bineînțeles nu culoarea contează... era un pitic de-a soției dar între timp s-a rezolvat.?. După multă documentație am sa aleg între Ceado e5p sau Lelit PL72.... cred că Ceado!Sper să fie alegerea bună!
Expobar Brewtus IV /Kinu M47/ Ceado E37s /sita VST 18g /Tidaka Epico Heldentamper /
 
Reply
#17
Eh, piticul al mare de abia vine... Wink
 
Reply
#18
(05-03-2017, 20:18)maxx22 Wrote: Mulțumesc mult pentru sfaturi.... Bineînțeles nu culoarea contează... era un pitic de-a soției dar între timp s-a rezolvat.?. După multă documentație am sa aleg între Ceado e5p sau Lelit PL72.... cred că Ceado!Sper să fie alegerea bună!


nu am avut lelit, dar daca iei ceado, nu faci o alegere rea cu siguranta. eu am ceado, adevarat ca alt model, dar n as alege o rasnita lelit in favoarea unei ceado, chair si din clasa entry level.
GS/3 AV | Kinu M47 de imprumut | Comandante | VST 15/18/20g | Acaia Lunar
 
Reply
#19
(04-03-2017, 18:02)mihai.savu Wrote: ..... Majoritatea observațiilor sunt luate din lecturarea acestui forum și aparțin colegilor espressomani...

Cred ca este un tabel util pentru cei care sunt in cautarea unei rasnite.
Daca pentru Baratza Sette 270, la observatiile legate de rezultatele Sette fata de K30, ai facut cumva referire la observatiile mele, se cuvine o precizare.
Eu ama scris:
"La o prima degustare am constatat ca shoturile preparate cu Sette au avut ceva mai puțin corp si au avut gustul putin mai dezechilibrat. Aciditatea si ciocolata mai pronunțată, fără prea multe nuante intermediare cu tenta ușor apoasa.
Dincolo, la K30 si la Kinu M68 ceva mai mult corp, mai mult echilibru cu o paleta de gusturi mai extinsă/bogata...."
 LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Honne, Acaia Lunar, BravoTools, Hottop kn-8828b-2k+/Artisan mod.
 (Lelit PL41TEM, Expobar DB, Vibiemme 2B, Gagia MDF, Vario Home, Macap M4D, Kinu M68)

 
 
Reply
#20
@RaduCarutasu, ai dreptate, îmi recunosc greșeala. Nu am luat cu copy/paste paragraful tău și îmi dau seama că l-am reinterpretat. De fapt nici nu are sens așa cum l-am rescris eu. Mea culpa. Am corectat în varianta pe care lucrez acum. Din păcate nu mai am cum să corectez și nici să șterg imaginea de pe imgur.com.

Îți mulțumesc pentru topicul pe aceeași temă pe care l-ai deschis. Am preluat și de acolo informații legate de curățarea râșnițelor cu sau fără a le afecta reglajul.

Tabelul respectiv este în lucru, acoperă numai acele caracteristici care mi s-au părut mai importante; la observații am încercat să fac o sinteză care îmi va ajuta memoria la o viitoare alegere. Intenționez să-l mai completez și să-l postez în topicul în care am cerut și eu sfatul comunității.
Lelit PL81T, Fiorenzato F64E
 
Reply
#21
Neavand mari limitari de buget si banuind ca nu vrei decat doserless, as da batalia intre Ceado E5P cu scoaterea placutei anti clumping si folosirea RDT sau Kinu M68. Daca ai o partenera care prepara singura, ii va fi mai greu pe manuala,  mai usor clar ca pe un M47, insa va trebui sa consideri o electrica.
Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47 + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 (in vanzare)
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)