Hello There, Guest! Login Register


Sfat achiziție espressor - chioșc cafea

#1
Vă salut!
În urmă cu ceva timp mi-a venit ideea de a deschide un chioșc cu cafea, având în vedere că detaliile legate de locație, avize, contracte ș.a.m.d au fost puse la punct, nu mai rămâne decât să iau o hotărâre cu privire espressorul pe care îl voi cumpăra pentru a fi folosit în acel loc.
Toate bune și frumoase până aici, adică până în momentul în care am hotărât să mă documentez și să aleg cel mai bun espressor raport-calitate preț.
După câteva ore de citit forumul, dacă aveam o vagă idee cam ce-aș vrea să aleg, acum sincer vă spun, nu mai am nici cea mai mică idee, necunoscător fiind în acest domeniu, am aflat că espressoarele sunt: pe bază de capsule, automate și semiautomate; de asemenea cu râșniță incorporată sau nu, chiar sunt total bulversat de atâtea informații într-un timp atât de scurt.
Și cum mândra-i cel mai mare păcat al omului, chiar nu mi-e rușine să recunosc că această alegere pur și simplu mă depășește și vreau să vă cer un sfat care m-ar putea ajuta în găsirea espressorului potrivit.
Bugetul pentru achiziționarea espressorului este de 8-9000 de lei.
Alte detalii cu privirea la locație, fiind un nod al traficului pietonal, dimineața, între orele 06:30-09:00 - media persoanelor care tranzitează zona este de cam 800-1000 de persoane/oră; clar această statistică este total irelevantă având în vedere că din cei 800-1000 de trecători este posibil doar 3% să consume cafea și doar 1% să cumpere, dar ca idee nici timpul de prepare al cafelei nu ar trebui să fie foarte ridicat(știu că acest lucru depinde mult și de factorul uman).
Vorba multă sărăcia omului,
Dacă persoane care au cunoștințe în domeniu sau care au avut experiențe asemenătoare cu cea descrisă de mine și aveți timpul necesar pentru a-mi lăsa o părere, vă rog să nu ezitați, v-aș fi recunoscător pentru timpul acordat și rămân dator cu o cafea!
Toate cele bune!
 
Reply
#2
Daca vrei sa faci taxi e bun si un Logan 
(10-10-2017, 14:08)crashoverdrive Wrote: Vă salut!
În urmă cu ceva timp mi-a venit ideea de a deschide un chioșc cu cafea, având în vedere că detaliile legate de locație, avize, contracte ș.a.m.d au fost puse la punct, nu mai rămâne decât să iau o hotărâre cu privire espressorul pe care îl voi cumpăra pentru a fi folosit în acel loc.
Toate bune și frumoase până aici, adică până în momentul în care am hotărât să mă documentez și să aleg cel mai bun espressor raport-calitate preț.
După câteva ore de citit forumul, dacă aveam o vagă idee cam ce-aș vrea să aleg, acum sincer vă spun, nu mai am nici cea mai mică idee, necunoscător fiind în acest domeniu, am aflat că espressoarele sunt: pe bază de capsule, automate și semiautomate; de asemenea cu râșniță incorporată sau nu, chiar sunt total bulversat de atâtea informații într-un timp atât de scurt.
Și cum mândra-i cel mai mare păcat al omului, chiar nu mi-e rușine să recunosc că această alegere pur și simplu mă depășește și vreau să vă cer un sfat care m-ar putea ajuta în găsirea espressorului potrivit.
Bugetul pentru achiziționarea espressorului este de 8-9000 de lei.
Alte detalii cu privirea la locație, fiind un nod al traficului pietonal, dimineața, între orele 06:30-09:00 - media persoanelor care tranzitează zona este de cam 800-1000 de persoane/oră; clar această statistică este total irelevantă având în vedere că din cei 800-1000 de trecători este posibil doar 3% să consume cafea și doar 1% să cumpere, dar ca idee nici timpul de prepare al cafelei nu ar trebui să fie foarte ridicat(știu că acest lucru depinde mult și de factorul uman).
Vorba multă sărăcia omului,
Dacă persoane care au cunoștințe în domeniu sau care au avut experiențe asemenătoare cu cea descrisă de mine și aveți timpul necesar pentru a-mi lăsa o părere, vă rog să nu ezitați, v-aș fi recunoscător pentru timpul acordat și rămân dator cu o cafea!
Toate cele bune!
 
Reply
#3
Alegerea espressorului e mult mai usoara cand ai acumulat ceva cunostinte practice si teoretice despre prepararea unui espresso. Cel mai indicat ar fi sa faci macar cursul de barista basic cu orice instructor iti place si sa ti cumperi un espressor SH la care sa nu pierzi mult cand il revinzi si iti cei ce ai nevoie. 

Problema e ca pana sa intelegi ce ai nevoie chiar trebuie sa parcurgi niste etape, sunt asa multe de spus incat e greu de comprimat o solutie corecta pentru tine. Iar bugetul e fix de espressor SH.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
#4
(10-10-2017, 15:17)razvanMB Wrote: Iar bugetul e fix de espressor SH.


Fara rasnita.

Pentru initiator: ce vrei tu se cam bate cap in cap. Din ce inteleg eu, tu vrei sa vinzi cafea "la pachet"... adica trece omul, se opreste un minut sa-si ia cafeaua la pachet si apoi pleaca mai departe, in treaba lui. Chestia asta nu prea se pupa cu un espresso (bun). E mai mult ceva gen automat: apesi butonu' si ti-a iesit capucino/lungul/scurtul/...
Esti sigur ca ai inteles ce vrei? Pentru ca la un espresso bun procesul e putin mai de durata: cantarirea cafelei, tamparea, extractia. Apoi... espresso in pahar de plastic? C'mon... Ala nu mai e espresso, indiferent cat ar fi de bun si cat de priceput ar fi cel care il prepara.
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ/Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm/Nivelator Motta 57,5 mm/Stand Lelit PL105
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO
 
Reply
#5
Ati surprinsi cat de multe "cafenele" folosesc scule comerciale de-reglate pentru un flux mare de oameni. Am vazut de la site presurizate pana la cafea de supermaket folosita la prepararea unui expreso pe care multa lume il lauda ca fiind cel mai bun din oras. 

La un moment dat trebuie sa-ti raspunzi la o intrebare: vrei sa faci bani sau vrei sa servesti cafea de calitate?In conditiile expuse nu se pot obtine ambele.
factory g106, m47, ims, kazak accessories, fluid bed roaster
 
Reply
#6
@dev,

Privind-o ca pe o afacere vreau să obțin și ceva profit, dar ca să obțin acel profit este nevoie și de ceva calitate, acel minim de calitate care-l face pe client să revină și a 2-a oară și a 3-a oară...
 
Reply
#7
Asta e valabila daca ai concurenta... Wink
 
Reply
#8
@kum,

Mulțumesc de răspuns.
Da, ai dreptate, eu am nevoie de ce automat, pentru că e strict comercial, omul vine, i-a paharul de cafea și pleacă cam la asta se rezumă totul.
Și întradevăr, defapt cum am pus eu problema, m-am convins că vorbeam de cu totul alt nivel, standardele mele trebuie să fie cu mult mai joase. e

(10-10-2017, 22:40)renatoa Wrote: Asta e valabila daca ai concurenta... Wink

Vorbind strict de zona respectivă, concurență nu prea e.
Dar un exemplu, dacă persoana x, care merge la muncă și tranzitează în fiecare zi zona respectivă, dar de acasă și până la muncă, își mai poate cumpăra din 5 locuri cafea, e normal să vrei să aduci ceva calitate în plus pentru ați câștiga clienți.
Plus, dacă e să faci strict pentru bani, nu știu cât se poate numi afacere, practic în cel mai scurt timp nu mai cumpără nimeni dacă nu există calitate în ceea ce faci.
De asta cel mai important este ca la început să gândești doar să-ți acoperi cheltuielile(curent, apă ș.a.m.d), dar să nu faci rabat de la calitate, pentru că pe termen lung profitul este direct proporțional cu calitate pe care o oferi.
 
Reply
#9
Ia in calcul ca un espressor in chios/bicicleta sau ce vrei tu sa fie pana la urma va insemna din start un rabat de la calitate indiferent cat de bun ai fi tu ca barista sau ce aparate ai folosi. Pur si simplu cafeaua de calitate nu poate fi extrasa in mod consistent in aer liber sau in conditii cu temperatura/umiditate atat de variabile.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
#10
(10-10-2017, 21:40)dev Wrote: Ati surprinsi cat de multe "cafenele" folosesc scule comerciale de-reglate pentru un flux mare de oameni.

Confirm Smile
Iar cea mai mare dereglare se face la rasnita, care e lasata sa rasneasca putin mai grosier decat ar trebui, astfel incat, in cele 25-30 de secunde sa curga 60-80ml din 8-9g de cafea. Exista o mare masa de oameni si in ziua de azi, care se uita urata cand au in ceasca "doar" 30ml, la un "espresso scurt".
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#11
(10-10-2017, 15:05)danciu_dan_radu Wrote: Daca vrei sa faci taxi e bun si un Logan 
 Revin: un aparat cu cialde/pad-uri, ceva de genul: https://cafeo.ro/cafea/capsule-cafea/caf...forte.html , in asa fel incat pastilele sa se inscrie in costurile tale de productie estimate, este ceea ce cred ca ai nevoie = repede si ok la colt de strada + controlezi costurile simplu, fara bataie de cap/cantar sal alte chestii. Vezi cu avizul de la DSP cu scoti camasa.
(10-10-2017, 14:08)crashoverdrive Wrote: Vă salut!
În urmă cu ceva timp mi-a venit ideea de a deschide un chioșc cu cafea, având în vedere că detaliile legate de locație, avize, contracte ș.a.m.d au fost puse la punct, nu mai rămâne decât să iau o hotărâre cu privire espressorul pe care îl voi cumpăra pentru a fi folosit în acel loc.
Toate bune și frumoase până aici, adică până în momentul în care am hotărât să mă documentez și să aleg cel mai bun espressor raport-calitate preț.
După câteva ore de citit forumul, dacă aveam o vagă idee cam ce-aș vrea să aleg, acum sincer vă spun, nu mai am nici cea mai mică idee, necunoscător fiind în acest domeniu, am aflat că espressoarele sunt: pe bază de capsule, automate și semiautomate; de asemenea cu râșniță incorporată sau nu, chiar sunt total bulversat de atâtea informații într-un timp atât de scurt.
Și cum mândra-i cel mai mare păcat al omului, chiar nu mi-e rușine să recunosc că această alegere pur și simplu mă depășește și vreau să vă cer un sfat care m-ar putea ajuta în găsirea espressorului potrivit.
Bugetul pentru achiziționarea espressorului este de 8-9000 de lei.
Alte detalii cu privirea la locație, fiind un nod al traficului pietonal, dimineața, între orele 06:30-09:00 - media persoanelor care tranzitează zona este de cam 800-1000 de persoane/oră; clar această statistică este total irelevantă având în vedere că din cei 800-1000 de trecători este posibil doar 3% să consume cafea și doar 1% să cumpere, dar ca idee nici timpul de prepare al cafelei nu ar trebui să fie foarte ridicat(știu că acest lucru depinde mult și de factorul uman).
Vorba multă sărăcia omului,
Dacă persoane care au cunoștințe în domeniu sau care au avut experiențe asemenătoare cu cea descrisă de mine și aveți timpul necesar pentru a-mi lăsa o părere, vă rog să nu ezitați, v-aș fi recunoscător pentru timpul acordat și rămân dator cu o cafea!
Toate cele bune!
 
Reply
#12
cu cat intentionezi sa vinzi cafeaua? vrei si bauturi pe baza de lapte sau numai cafea?

(11-10-2017, 13:23)Lyvyoo Wrote: Iar cea mai mare dereglare se face la rasnita, care e lasata sa rasneasca putin mai grosier decat ar trebui, astfel incat, in cele 25-30 de secunde sa curga 60-80ml din 8-9g de cafea. Exista o mare masa de oameni si in ziua de azi, care se uita urata cand au in ceasca "doar" 30ml, la un "espresso scurt". 
nu stiu cum e in capitala, dar in provincie pe la multe baruri nu exista cineva care sa aiba o minima pregatire de barista. reglarea rasnitei o face cel care intretine masinariile, o data la cateva saptamani, cand trece si el pe acolo. si normal ca respectivul o sa o regleze ceva mai mare, ca sa nu se trezeasca cumva ca dupa ce pleaca, la vreo doua zile se modifica parametrii cafelei si cafeaua-i macinata prea fin, infunda espressorul, nu curge cafeaua, clientii pleaca neserviti si el e chemat de urgenta sa remedieze problema eventual din alt oras si cu scandalul de rigoare. asa ca omul isi va rezerva o marja de eroare, chestie care are ca rezultat un borshulet.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, prajitor DIY fluid bed cu TC4, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#13
Ținând cont ca de obicei se folosește cărbune măcinat, gustul e ultima grija. La mașinile cu reglaj volumetric cred ca sunt dereglati toți parametrii de funcționare astfel încât operatorul sa simuleze o tampare care sa aibă ca rezultat ceva cu spuma în pahar/ceașcă. Are dreptate Liviu cu sita single din care se scot ml fără număr.

Pentru inițiator as vedea o soluție cu 4-5 automate sh, folosite aproape concomitent. Cat timp cafeaua folosita e proaspătă, rezultatul obținut e mult peste ce poate oferi un vending în zona 2-3 lei.
factory g106, m47, ims, kazak accessories, fluid bed roaster
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)