Hello There, Guest! Login Register


Sfat achiziție espressor 4-5000 Euro

#31
(14-05-2017, 19:15)Laurențiu Remus Wrote: Văd că se dezbate mult și profund pe tema automat versus manual.
Precizia și rapiditatea unei setări predefinite versus mai mult timp, consumabile, concentrare.
Un espressor care oferă ambele opțiuni ar rezolva atunci această problemă, nu?
Bineinteles ca da.
Un exemplu similar avem in camerele foto de pe smartphone. Avem o multime de optiuni la dispozitie si vom avea si mai multe pe masura ce evolueaza aplicatiile software aferente. Folosim foarte putine din acele optiuni, unele mai des, altele mai rar, dar senzatia de full-option este foarte placuta.
Pe espressoare am putea avea automatizare si padele optionale pe orice functie dorim control manual. Fiecare utilizator sa isi aleaga configuratia preferata de lucru.

Problema ta ar fi sa vezi unde te pozitionezi pe acest trend spre automatizare si ce optiuni iti ofera piata la ora actuala.
Daca as fi in situatia ta si m-ar interesa automatizare full option, as alege intre 2 politici:
- sa cumpar un aparat care se preteaza cel mai bine la control computerizat, i-as face pe cont propriu modificarile disponibile in prezent si treptat as adauga altele
- sa cumpar un aparat de utilizare temporara si sa astept sa imi ofere piata aparatul visat - din pacate cred ca va dura cam mult, producatorii traditionali se misca foarte incet, iar producatorii de nisa au viata grea pe piata aceasta
 
Reply
#32
Incercati un ness, poate va mai racoriti Smile

Sau incercati sa va imaginati ca unii incearca sa vanda iluzii la greu in acelasi mod si in alte branse... Wink
http://www.startupcafe.ro/stiri-idei-217...overse.htm
 
Reply
#33
Quote:Incercati un ness, poate va mai racoriti ...
Sau incercati sa va imaginati ca unii incearca sa vanda iluzii la greu in acelasi mod si in alte branse...

marketing, sigur: Presa este promovata ca solutie pentru oameni ocupati, preocupati de alimente bio si de diete vegane, al caror adept este chiar fondatorul.„Valoarea sta in faptul ca un tata epuizat isi face siesi un bine, in timp ce pregateste copiii pentru scoala, fara a trebui sa se ocupe de ingrediente sau sa curete un storcator”

de mirare cum oameni mai tineri, de la noi, dupa atatia ani de "piata libera" si capitalism in lagarul est european, nu vor sa inteleaga mecanismele de succes pe piata inca vestica!
ce inca merge la ei nu merge la noi, cu toate vilele, suvurile si manelele autohtone! sau poate tocmai de-aia!

e suficient sa rasfoiesti gugleuri cu reclamele de pe timpuri, si vezi cum au rezistant la ei tot felul de smecherii ale comerciantilor "excroci" de pe vremuri, cum e alka seltzer [Image: smile.gif] ...in EU, de, sunt ganditori mai independenti si mai putin increzatori in cel de langa el - nici nu a 'prins' macar, asa ceva...

cu un modest salariu de tehnician, de $40,000-$60,000/an, imi pot permite totusi, ca altul - pe care-l platesc - sa aiba grija de pregatirea verdeturilor si fructelor ce le storc, totul se petrece in ambalaj adecvat etc.
n-am mai vazut si la noi prin magazine mix de salate gata spalate? ne-am obisnuit cu puii gata curatati - in fond asta ne priveaza de placerea de a le da penele jos cu apa oparita etc.

si spun asta pentru ca da, storc si eu pe un Tribest, 3,5-4 l de suc la 1-2 zile; si se consuma mult timp pentru asta! peste o ora, doua doamne spaland si curatind de coaja materia prima, plus eu, inca o ora petrecand cu taiatul pe ici pe colo si storsul (de, e slow juicer la vreo 45 de ture/min), apoi jumatate de ora spaland maruntailele masinii, plus, spatiul pe care le pun la uscat, plus gunoiul menajer rezultat etc.
imi face placere, ce-i drept, pentru ca sunt motivat... in fond si prepararea espresso nu e lipsita de momentele la chiuveta si/sau cu laveta-n mana [Image: smile.gif]

nu m-am uitat la iutubul cu tipu' care stoarce punga, dar ma intreb  daca nu e si el vreun est european care face si el ce poate...
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
Reply
#34
Ai cumpărat sau nu...espressor la 7000 de euro? Am citit două pagini de informații sf și nu sunt sigur dacă ai luat sau nu espressor la preț de Lamborghini Smile)))
[URL=https://matchnow.info]Superlative Сasual Dating[/URL]
 
Reply
#35
Cred ca a luat un Mina
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
#36
Felicitari si sa revii cu impresii, caci vedeta esti deja Smile

"Recordul" cred ca il detine un espressoman care si-a luat pt acasa Synesso Hydra de 11.000E
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#37
Da. Tocmai ce am ajuns acasă acum câteva ore cu un Dalla Corte Mina și un filtru de apă BWT. Dimineață mă apuc de instalat cumva mașinăria și apoi... restul
 
Reply
#38
Felicitari! Asteptam poze la sectiunea "cafeaua ta de azi". Iti urez sa ai numai shot-uri stelare!
Asteptam si colegul cu Hydra cu impresii
 
Reply
#39
te-ai incadrat in buget? parca era mai scump de 5000
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47
 
Reply
#40
Mulțumesc pentru urări și gândurile bune!
În ceea ce privește bugetul, am mai strâns din... dinți puțin. Mai apar și cheltuieli necesare auxiliare (filtru apă, bottomless, cântar, cești... și e doar începutul)
Important e că deja am pornit și eu pe drumul ăsta, ce a fost mai costisitor a trecut deja, de acum va fi mai ușor cu investițiile și mai multă muncă (plăcută) în procesul experimentării, învățării.
 
Reply
#41
Ai facut bine! O rasnita pe masura iti trebuie-una cu cutite mari si esti aranjat!
 
Reply
#42
La ce variante te gandesti Laurentiu?
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47
 
Reply
#43
not bad, cum zic americanii Smile
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
 
Reply
#44
Ceado E92.Conice mari,exceptionala pentru o singura doza.Ce asi mai fi luat-o,dar m-a pedepsit lepra asta de buget! Smile
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#45
Râșnița am lăsat-o la urmă intenționat. Tocmai pentru că știu cât e de importantă. Acum că am espressor, râșnița e musai să fie foarte bună. Mă refer la una electrică. În prezent am una manuală Zassenhaus și am să mai iau un Kinu, dar astea să rămână ca backup pentru cea electrică.
La cea electrică eu pusesem ochii pe modelul gigant EK 43, după ce am citit aici pe forum despre calitatea râșnirii ei plus un studiu comparativ făcut de persoane competente, link postat tot aici în forum la rubrica dedicată.
Sunt curios să văd când apar primele informații concludente despre Etzinger (etzMAX), dacă are componente de plastic unde nu ar trebui, așa cum bănuiesc unii și cel mai important calitatea râșnirii ei. Prețul și dimensiunile ar fi mai mici decât la EK 43
Altă variantă mai e râșnița dedicată de la Dalla Corte, care e de fapt tot Mahlkönig, foarte ușor de lucrat cu ea.
Bineînțeles că mai sunt și alte modele de luat în calcul.
Trebuie să analizez în amănunt și să aleg ceva în funcție de calitatea râșnirii, nu dimensiuni sau comoditatea dată de facilități ca dozare/cântărire, afișaj...etc
Pentru mine râșnița e subiect deschis, încă.
 
Reply
#46
Vezi ca tot Razvan va aduce si Anfim, iar Super Caimano chiar este o optiune cu foarte multe review-uri bune pe forumurile de afara. Nu stiu preturi dar ar trebui sa fie o mie si ceva.
Bineinteles, de considerat si Honne, daca vrei retentie aproape de zero si distributie foarte buna a macinaturii in portafiltru, fara nevoia de WDT.
Daca vei merge spre EK43 (dar cred ca stii ca e cam una suta milioane, cel putin in Ro) neaparat sa consideri si un adaptor de la Titus Grinder (Germania), care faciliteaza lucrul cu portafiltrul.  
Plus Marzocco Vulcano si Mythos ( ambele SH, caci noi sunt scumpe) de la Butique.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#47
Mulțumesc pentru informații, Liviu. O să mai dureze ceva până la următoarea achiziție, între timp culeg informații.
 
Reply
#48
Chiar daca e cu intarziere, ca intru ff rar, am de 1 an Vesuvius v2 inclusiv cu acel chit de tevi inox. Aparatul e demential, dar necesita testari in draci la setari, in rest e fff.fiabil. E scump, dar profilarea maxima a lui, iti da posibilitatea sa iti scoti exact cafeaua perfecta pe care ti-o doresti.

Nu l-as schimba cu nimic altceva, poate cu La Marzocco GS3 AV... mai vad peste 3-4 ani cand poate schimba plasticaraiele cu inox, la banii cat costa.
 
Reply
#49
GS3 nu are plasticaraie in contact cu apa.  Iar decorurile din plastic (panouri laterale, capac antiardere) se pot schimba cu lemn, oricand, bani sa ai Smile
Fiabilitatea unui espressor se va vedea in timp, dupa ani si ani, nu dupa un an.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#50
(09-10-2017, 14:44)ecl Wrote: Chiar daca e cu intarziere, ca intru ff rar, am de 1 an Vesuvius v2 inclusiv cu acel chit de tevi inox. Aparatul e demential, dar necesita testari in draci la setari, in rest e fff.fiabil. E scump, dar profilarea maxima a lui, iti da posibilitatea sa iti scoti exact cafeaua perfecta pe care ti-o doresti.

Nu l-as schimba cu nimic altceva, poate cu La Marzocco GS3 AV... mai vad peste 3-4 ani cand poate schimba plasticaraiele cu inox, la banii cat costa.

Ca si fost posesor de Vesuvius, pot confirma ca aparatul are posibilitati reale de profilare si mai ales e full inox, de cea mai buna calitate. 

Doar ca nu inteleg cum ai schimba un aparat cu profilare cu altul care nu profileaza nimic. Inteleg ca nu folosesti in mod constant profiarea presiunii la Vesuvius?
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#51
@razvanMB

Oricum am 3 ani sa vad ce si cum... poate ai dreptate, e prematur acum.

inca profilez, cateodata chiar si seara tarziu mai fug sa adaug/scad 1 secunda sau 0.2 la presiune, prin vreun profil. Nu cred ca la masina asta poti sta linistit, fara sa mai modifici vreun profil... Smile
 
Reply
#52
(09-10-2017, 15:50)ecl Wrote: @razvanMB

Oricum am 3 ani sa vad ce si cum... poate ai dreptate, e prematur acum.

inca profilez, cateodata chiar si seara tarziu mai fug sa adaug/scad 1 secunda sau 0.2 la presiune, prin vreun profil. Nu cred ca la masina asta poti sta linistit, fara sa mai modifici vreun profil... Smile

pai asta zic si eu, e chiar faina si experentiala, nu vad rostul sa revii la o masina clasica decat daca ajungi la concluzia ca profilarea nu e pentru tine, ceea ce poate fi perfect normal. eu am saptamani intregi in care nu vreau decat sa fac o cafea buna din maxim 3 incercari si lucrez numai cu Mini. Dar am saptamani in care testez numai pe Mina, mai ales cafelele pe care le simt complexe.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)