Hello There, Guest! Login Register


Oscilez intre Honne si Eureka Atom 75 Specialita

#31
Adica o antrenarea electrica ar rezolva problema asta ?  Confused
 
Reply
#32
(03-11-2020, 18:31)renatoa Wrote: Adica o antrenarea electrica ar rezolva problema asta ?  Confused

Nu stiu, e o ipoteza la care am ajuns. Alinierea la Kinu e fara discutie ireprosabila. Daca l-am putea face sa rasneasca cu 330 rpm cu cat rasneste Niche, am sti daca ipoteza se confirma sau nu.

Ar mai fi si ce se spunea in citatul din link-ul de mai sus. Acolo se vorbea de electrice conice cu cutite de 47, probabil ca efectul e si mai mare pentru manuale.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#33
Prin 2018 scriam urmatoarele:

https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid100991

de atunci rasnita Honne a beneficiat de mai multe imbunatatiri.
Pe langa o calitate mult mai buna a finisajelor, s-a rezolvat unul dintre aspectele apreciate, atunci, ca fiind minusuri. 
S-au adaugat:
- capac cu palnie,  pentru alimentarea  cu boabe 
- sistem anti retentie, face din aceasta rasnita una cu retentie zero fara alte manopere
- sistem pentru reglaj fin, usureaza foarte mult efortul si manopera pentru schimbarea marimii granukatiei macinaturii.

Am folosit pentru mai multi ani o rasnita K30. Am utilizat mai bine de un an, in paralel, atat Honne cat si K30. In cele din urma Honne m-a convins sa o pastrez, datorita usurintei in plus in utilizare si in intretinere, calitattii extractiilor, gustului shoturilor, servce foarte simplu de realizat (cei de la fabrica s-au dovedit a fi foarte receptivi si operativi -nu am apelat decat pentru a face upgrade si nu am avut nevoie de reparatii)
Nu am avut Atom 75, insa K30 nu se pozitioneaza sub acest model.

Alegere ce iti place tie, dupa criteriile pe care ti le-ai fixat. Avand acest aspect in vedere, am intervenit in acest topic si am postat cele de mai sus.

Succes!
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#34
Există vreo două cazuri, aici pe forum, de utilizatori de Honne care au avut probleme cu râșnițele, destul de repede după achiziție. Ceva legat de cuțite, cafea light, imposibilitatea de a macina suficient de fin...
 
Reply
#35
Asa este!
Din acest motiv am amintit si despre service. 
In opinia mea, posibilitatea de a avea la dispozitie accesul facil la un suprt tehnic, pentru echipamentele cu care lucram  permanent, reprezinta un confort important, deloc de neglijat (eu si centrala termica ori alte echipamente de acasa, le-am achizitionat de la firme care au service in apropierea domiciliului meu, fapt care s-a dovedit a fi foarte util in timp).
Rasnita mea nu s-a defectat niciodata, dat i-am facut toate upgrade-urile care au fost disponibile  in timp (am primul model). Niciodata aceasta nu a lipsit de pe blatul meu de lucru mai mult de o saptamana.
Am avut aparate, rasnite si espresoare, la care o piesa, o reparatie, un upgrade ar fi putut reprezentat o provocare (exista pe forum o multime de experiente pe aceasta tema)
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#36
Cred ca la timpul respectiv au fost niste probleme cu anumite piese ale rasnitei, poate oile negre ale lotului. Banuiesc ca au fost schimbate pe garantie. Eu am tras de a mea in toate felurile si chiar "ma cearta" des RaduCarutasu pentru verziturile folosite uneori Smile)) Niciodata nu a avut nimic, ca majoritatea exemplarelor de pe aici. Exista insa o cerinta obligatorie din punctul meu de vedere, intai sa se porneasca motorul apoi sa se toarne boabele si in niciun caz sa nu se schimbe gradul de rasnire spre fin cu motorul oprit SI boabe intre cutite. Asta e valabil la majoritatea rasnitelor doar ca la Honne as considera-o o obligatie datorata tipului de motor folosit. Si pe EK la fel merg, pornesc motorul si apoi pun boabele, nu ca nu ar putea duce dihania de motor ci pentru ca asa m-au sfatuit diversi barista experimentati ca ar fi mai bine pt macinatura.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#37
(03-11-2020, 22:17)Lyvyoo Wrote: ... doar ca la Honne as Si pe EK la fel merg, pornesc motorul si apoi pun boabele, nu ca nu ar putea duce dihania de motor ci pentru ca asa m-au sfatuit diversi barista experimentati ca ar fi mai bine pt macinatura.

Se aplica pentru orice rasnita folosita în single dose?
New Eq: Atom 75, PL162T, PLA481A, PLA482A0, PL105, Tamper Autonivelare DYI;
Vacation Eq: Hario, Kalita, Kompresso;
Past Eq: PL042TEMD, PL105, PL100, PL121, PL82T, PL105, PL100PLUS, PL121PLUS;
 
Reply
#38
Nu stiu ce sa spun, poate ar trebui cautate pe net teste de distributie a macinatura in ambele scenarii, daca exista. Se poate incerca si apoi reveni cu mai multe constatari pe topicurile dedicate.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#39
(03-11-2020, 01:35)Lyvyoo Wrote: Daca acele grafice ale lui Titus sunt veridice, si nu ma indoiesc ca nu sunt, cutitele DRM se pare ca duc volumul de particule uniforme destul de aproape de K30, deci poate  de aici confortul in a degusta cafele light, fara bitter si pe Honne. 

Nu au cum sa fie veridice daca nu a folosit date culese in momentul experimentului Mahlkonig. Dar putem specula orice din moment ce nu exista onoare in marketing. 

Oricine poate sa produca grafice frumos colorate, in functie de cine plateste mai mult:

[Image: TF1oPDNPKEVh1hn59jDMA3gGAVfkqTPYRO1QJ1Hn...4510d0b0f0]

[Image: 9457_cd6cfc278d84cc2ced91db5fc85783d5.jpg]
 
Reply
#40
Ce comunitate avansata avem noi, colegi care beau o cafea si isi dau seama modelul de rasnita...
Sunt curios daca se mentine abilitatea asta si cu ochii inchisi.
Brewtus IV | Niche Zero
 
Reply
#41
De curiozitate, are cineva experienta cu sistemul BlowUp? Am auzit pareri impartite pe net, eram curios daca cei care o promoveaza aici pe thread l-au folosit.
Rasnita: Eureka Mignon Specialita / Kinu M47 Phoenix
Espressor: Ambient Espresso Minima (ex-Lelit PL82T)
 
Reply
#42
Am avut eu pe olympus, nu e chiar ce trebuie, necesita mici modificari. Problemele sunt urmatoarele:
  1. Nu se monteaza etans, plus are niste mici fante prin care scapa aer
  2. Nu are o supapa, adica la revenire trage aer din rasnita, cu tot cu particule fine de cafea.
Brewtus IV | Niche Zero
 
Reply
#43
Problema pe care am vazut-o eu la rasnite folosite cu sisteme de acest gen este ca particulele fine se imprastie prin interior atunci cand apesi pe burduf si ajung sa se depuna pe motor sau pe mantaua motorului. K30-ul meu era destul  de curat dupa cativa ani de folosire, K30-ul folosit cu burduf avea motorul plin de particule fine ce se lipisera din cauza uleiurilor. Mai bine RDT ca e gratis dar si acolo trebuie atentie caci mediul umed va favoriza mizi depozite de cafea fina in zonele  mai inguste.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)