Espressoman infocat
Galati
Salutare,
As dori sa aflu unde pot face un service (decalcifiere&curatare) la un automat in Iasi. Baiatul meu e student si sta cu inca un prieten, iar acel prieten are espressor automat (din ala cu rasnita inclusa si cu tot felul de butoane si multe feluri de bauturi) adus de tatal lui de prin Germania. Cand am fost acum cateva zile pe la ei, am vrut sa-mi fac o cafea si cerea saracu "descaling" si "cleaning" pe ambele circuite (apa&cafea si lapte).
Aveti idee unde pot sa-l duc?
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ//--//Expobar Brewtus IV/Niche Zero
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO
Espressoman infocat
SV
in mod normal ar trebui sa existe o procedura nu foarte complicata in manualul aparatului. nu-i o operatie care sa necesite service. cu doua linguri de sare de lamaie si google ar trebui sa-l rezolvi.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
Espressoman infocat
Galati
28-02-2020, 15:04
(This post was last modified: 28-02-2020, 15:05 by kum.)
As fi dorit si o curatare... La al meu eu desfac portafiltrul, dau sita de la dus afara, desfac ce pot si curat temeinic. Se aduna pe-acolo mazga din aia de te ingrozesti. Ma gandesc ca la asta automat nu e chiar asa simplu. Si decat sa mai stric ceva (sau sa nu stiu cum sa pun inapoi), mai bine las un om mai priceput sa se ocupe cu asta.
L.E. Poate o sa inteleaga asta si cei care tot intreaba de automate: or fi ele comode in exploatare, dar periodic va trebui sa fie si curatate. Si acolo nu mai este deloc comod.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
28-02-2020, 15:32
(This post was last modified: 28-02-2020, 15:33 by renatoa.)
"descaling" si "cleaning" care apar pe ecranul automatelor, sunt operatii utilizator, nu de service, bine documentate in manual, si in care aparatul te asista cu instructiuni la fiecare pas.
Mai mult, daca este un model cu grup extractibil, adica orice saeco/phillips/gaggia din ultimii 3-4 ani, si il speli la fiecare saptamana/100 cafele, operatie care este in manual si pe 'tub, iarasi nu mai ai treaba cu service-ul decat in cazuri de defectare cu adevarat, cand iti apare pe ecran un cod de eroare.
Espressoman infocat
Galati
28-02-2020, 15:52
(This post was last modified: 28-02-2020, 16:17 by kum.)
Aha... uite ca nu stiam nimic din toate astea. Trebuie sa vad exact ce model e sa-i caut manualul in engleza
ca asta sigur are tot in germana (de acolo e cumparat)
Asta e agregatul.
https://www.amazon.co.uk/Melitta-Passion...B012FA8LK8
Si am gasit si
manualul