Welcome Back Log In Create Account

Senzor temperatura (filet M4 sau tip "saiba")

Buna ziua,

Ma poate ajuta cineva, va rog, cu un senzor de temperatura (termocuplu sau pt100) a carui prindere este cu filet metric M4 sau tip "saiba"?

Va multumesc,
Mihai

Reply
(07-09-2021, 13:55)mihainic93 Wrote: Buna ziua,

Ma poate ajuta cineva, va rog, cu un senzor de temperatura (termocuplu sau pt100) a carui prindere este cu filet metric M4 sau tip "saiba"?

Va multumesc,
Mihai
Eu am asa. Dacă te ajuta. [Image: 876ec3d78ce6e1ed0eba2c3665aeb2a7.jpg]
Gaggia Classic Pro, Kinu m47 Phonix

Reply
Daca e pentru PID de boiler, eu am bagat junctiunea goala in gaura si am umplut cu pasta termo.
Ca sa stea acolo am spiralat sarmele termocuplei pe filetul termostatului scos din boiler, si apoi spirala respectiva am introdus-o in gaura filetata din boiler ca si cum ar fi fost un surub.
E cel mai direct si intim contact, orice piesa adaptoare inseamna pierderi de temperatura.
Montajul saiba este si mai rau, vei masura temperatura exterioara a boilerului, care fiind expusa la aer nu prea mai are legatura cu apa.

Reply
(07-09-2021, 14:43)renatoa Wrote: Daca e pentru PID de boiler, eu am bagat junctiunea goala in gaura si am umplut cu pasta termo.
Ca sa stea acolo am spiralat sarmele termocuplei pe filetul termostatului scos din boiler, si apoi spirala respectiva am introdus-o in gaura filetata din boiler ca si cum ar fi fost un surub.
E cel mai direct si intim contact, orice piesa adaptoare inseamna pierderi de temperatura.
Montajul saiba este si mai rau, vei masura temperatura exterioara a boilerului, care fiind expusa la aer nu prea mai are legatura cu apa.

Va multumesc tare mult pentru sfat!
Cel mai probabil asa voi proceda si eu!
O zi cat mai buna, 
Mihai

(07-09-2021, 14:01)ignatstefan97 Wrote:
(07-09-2021, 13:55)mihainic93 Wrote: Buna ziua,

Va multumesc,
Mihai
Eu am asa. Dacă te ajuta. [Image: 876ec3d78ce6e1ed0eba2c3665aeb2a7.jpg]
In cazul in care nu gasesc fix ceea ce caut, aceasta varianta una de luat serios in calcul.
Multumesc pentru sugestie!

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)