Hello There, Guest! Login Register


Salutare, espressomani!

#1
Salutari tuturor,
Sunt un bautor inrait de cafea, insa rareori am avut ocazia sa savurez o cafea adevarata. Asta in principal datorita lipsei timpului, raritatii locurilor unde poti gasi asa ceva si de ce sa nu recunoastem, si a slabei informari pe aceasta tema.
In urma cu trei luni m-am hotarat sa schimb acest lucru si de atunci m-am documentat in detaliu. Asa am ajuns si pe forumul Espressoman.ro, unde am gasit o comunitate inimoasa si o gramada de informatii utile. La capatul celor trei luni mi-am achizitionat cu o investitie minima (apreciez eu, insa exagerat de mare in conceptia sotiei) de 1113 lei, urmatoarele produse:
- Gaggia New Espresso Dose;
- Hario Mini Mill;
- Portfiltru fara fund Gaggia, complet cu filtru nepresurizat;
- Tamper din inox, cu maner lemn;
- Latiera din inox 600 ml.
Asa am inceput sa experimentez timid. Cafeaua am comandat-o de la Ecuator Cafe si din doua reglaje ale rasnitei am ajuns sa extrag 60 ml in 27 secunde. Pana acum nu am folosit functia de dozare a espressorului.
Sunt constient ca am foarte multe de invatat. De-abia astept sa savurez aromele cat mai multor sortimente de cafea si dupa ce ma voi opri la una favorita sa patrund cu ajutorul vostru toate secretele prepararii unui espresso perfect. Abia dupa aceea ma voi gandi la un upgrade la espressor si rasnita.
Dar pana atunci sa fim sanatosi si toate cele bune.
Gaggia New Espresso Dose + Hario Mini Mill
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)