Hello There, Guest! Login Register


Salutare dragi espressomani

#1
Chiar daca cu o intarziere de aproximativ 3 luni de la primul contact cu forumul, vreau sa va salut si sa ma prezint comunitatii. Ma consider norocos ca am ajuns pe acest forum inainte a face un pas gresit anul trecut cand vechiul espressor (il numesc asa desi am realizat dupa 8 ani ca nu era decat o simpla jucarie) a crapat si mi-am pus problema sa il inlocuiesc. Si uite asa am inteles, argumentat, ce insemana cafeaua adevarata si care este minimul necesar pentru a ma delecta cu ea acasa.
Ca sa nu mai lungesc vorba, aveti o poza a masinilor pe care le-am cumparat anul trecut in decembrie. Pe langa acestea folosesc o sita VST de 18gr, tamper dinamometric Concept Art cu baza de 58.5 mm si latiera Espro Toroid2 de 590 ml.
Cafeaua folosita din decembrie numai de la Sarkis de care nu incetez inca sa ma minunez! Prefer blend-urile, EQ si Sweet fiind favorite pana acum.
   
Ascaso Steel Uno PID, Mahlkönig VARIO
 
Reply
#2
Bun venit,

Cate grade pierde Ascaso Steel pe PID in timpul extractiei? Tot 7 ca Lelit PL41TEM ?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#3
Scaderea in timpul extractiei este cam de 8 grade (de la 94 la 86) insa ce pot sa zic este ca intoarcerea este la fel de rapida. Pana se termina extractia PID-ul arata 94 ca la inceput. Cred ca aici intervine si faptul incepand cu versiunea 3 a aparatului sonda de temperatura este in interiorul boilerului destul de mic de altfel (325 ml) astfel ca variatiile masurate sunt mai mari. Chiar si la un flush scurt de 2-3 sec temperatura pe PID scade pana pe la 89-90.
Ascaso Steel Uno PID, Mahlkönig VARIO
 
Reply
#4
Bun venit Smile
Ma uit cu oarecare nostalgie la setup-ul tau...este ceea ce mi-am dorit in prima faza si dupa m-am schimbat brusc si am luat Lelit.
Current: Rocket R91, Honne Slim Custome, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)