18-10-2014, 23:20 (This post was last modified: 18-10-2014, 23:28 by Peev Cristian.)
Salutari tuturor espressomanilor !
Informatiile adunate de pe forum sunt de un real folos. Multumesc tuturor membrilor espressoman.ro.
Instalatiile sunt descrise in semnatura, folosesc cafea de origine praspat prajita ( cu cele 5 zile de linistire respectate ) si cred ca am rezultate onorabile . Constanta tamparii este inca o mica problema ( ma gandesc sa achizitionez si un tamper dinamometric pana se formeaza mai bine mana ).
Prepararea laptelui perfect e inca o enigma ( sotia e mare amatoare de latte'uri ) , rezolvarea ei i-mi va aduce o bila rosie.
Ma poate indruma cineva spre un decaf bun?
Espresso'uri perfecte tuturor !
Londinium I , HG One, IMS competizione 17 &7 gr, tampere hand made 58.4 & 41 mm, Hario VST-200, Motta 35 &50 cl, Espro Toroid 35 cl, Hario Coffee Syphon, Fiftyeight Cups.
(18-10-2014, 23:20)Peev Cristian Wrote: Ma poate indruma cineva spre un decaf bun?
Salut si bine ne-ai gasit!
Alegerea vei vedea ca nu e asa de grea. Cauta si nu cred ca vei gasi multe sortimente in acelasi timp la prajitori. A fost Columbia, a fost Bolivia si acum daca nu gresesc gasesti Mexic. Incearca si vezi daca iti place.
Quote:Londinium I , HG One, IMS competizione 17 &7 gr, tampere hand made 58.4 & 41 mm, Hario VST-200, Motta 35 cl
Felicitari !
Cu asemenea expresor frotarea laptelui va fi o joaca .
La ce presiune vei avea , va trebui sa folosesti o latiera mai mare sau sa nu folosesti aburul la presiune maxima , pentru cea de 35 cl din dotare .
Quote:Londinium I , HG One, IMS competizione 17 &7 gr, tampere hand made 58.4 & 41 mm, Hario VST-200, Motta 35 cl
Felicitari !
Cu asemenea expresor frotarea laptelui va fi o joaca .
La ce presiune vei avea , va trebui sa folosesti o latiera mai mare sau sa nu folosesti aburul la presiune maxima , pentru cea de 35 cl din dotare .
Maine dimineata ma voi dumiri cum sta treaba cu frotatul, acum am tras ( la propriu ) vreo 15 shot'uri sa incerc sa fac rasnita sa se pupe cu espressorul . Mda pare cam mica latiera acum.
C.
Londinium I , HG One, IMS competizione 17 &7 gr, tampere hand made 58.4 & 41 mm, Hario VST-200, Motta 35 &50 cl, Espro Toroid 35 cl, Hario Coffee Syphon, Fiftyeight Cups.
Felicitari!
Iti dau si o veste buna - vei avea cu cine schimba impresii legat de Londinium caci in Cluj apare o noua prajitorie cu sediu de degustare cu tot, unde se va bea espresso de la acest espressor fabulos.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
(16-12-2014, 23:45)Lyvyoo Wrote: Felicitari!
Iti dau si o veste buna - vei avea cu cine schimba impresii legat de Londinium caci in Cluj apare o noua prajitorie cu sediu de degustare cu tot, unde se va bea espresso de la acest espressor fabulos.
Multumesc !
Vestea e cu adevarat buna ( folosesc cafea de la ei si e fabuloasa , desi e in perioada de teste, incepand de la prezentare si terminand cu rezultatul final=> ceasca ) . Au si fost deja sa vada espressorul si ne-am jucat ca si copii vreo 2 ore. Sper sa nu mai stea mult in umbra si sa bucure mai multa lume cu specialitatile lor.
C.
Londinium I , HG One, IMS competizione 17 &7 gr, tampere hand made 58.4 & 41 mm, Hario VST-200, Motta 35 &50 cl, Espro Toroid 35 cl, Hario Coffee Syphon, Fiftyeight Cups.
Cel care conduce prajitoria de la Olivo s-a anuntat la joaca cu spring-leverul meu saptamana asta ( din nou copii mari si jucarii pentru ei ), abia astept pentru e un barista foarte bun si voi avea ce invata .
C.
Londinium I , HG One, IMS competizione 17 &7 gr, tampere hand made 58.4 & 41 mm, Hario VST-200, Motta 35 &50 cl, Espro Toroid 35 cl, Hario Coffee Syphon, Fiftyeight Cups.