Quote:nu toata lumea are bani de bezzere lelit-uri sau mai stiu io ce antonov-uri.
daca vorbim de achizitie ieftina si un buton de apasat, nu pot sa nu recomand tassimo.
@
hateganul - nu e vorba de bezzere pt. ca eu zic ca nu se pune problema de bani in cazul clientilor de capsule ci de cultura in domeniul cafelei. Citeste comentariile de pe Facebook-ul Dolce Gosto sau Tassimo sa vezi cata lume e innebunita (in special femei, target-ul lor) dupa un "lattee machiato" sau chiar espresso la pinguinul fantastic, iar daca te uiti pe profilul comentatoarelor au studii, lucreaza pentru firme cunoscute etc.
In primul rand sunt categorii diferite de clienti, cu nevoi diferite, preocupari diferite etc. care nu prea se intersecteaza cu noi.
Daca vorbim strict de bani, un Tassimo e cat un semiautomat bunicel entry level, iar costul minim al rasnitei (fara sa includ manualele aici) de aprox. 700 de lei, il amortizezi in maxim jumatate de an, la 200 de lei/kg cat ar costa cafeaua din capsulele lor.
Asadar, daca nu ai bani de bezzere si lelituri, nu inseamna ca intr-un buget mai mic trebuie sa te refugiezi in superficialitatea capsulelor.
Automat ieftin isi cumpara de obicei cine prefera leneveala (nu in sens peiorativ) atat de mult incat cele 30 de secunde de rasnire + tampare reprezinta o vesnicie. Caci la banii astia, pe langa faptul ca sunt extrem de slabe calitativ, nici nu fac singure bauturi de tot felul.
Deci nu comparam extreme ci putem vorbi despre ce poti cumpara in maxim 300E din fiecare categorie.
Quote:deci pana la urma am facut bine ca am ales poemia 8325? in loc de automat sau trebuia sa iau toshimo?
@
sorin2010 - gustul tau stie cel mai bine asta. Daca nu te intereseaza obtinerea unui espresso ca la carte, nu trebuie sa ai mustrari de constiinta.