Hello There, Guest! Login Register


Rotatie incompleta portafiltru fara fund

#1
Am achizitionat de curand un portafiltru fara fund de la Tidaka. Cu toate ca in descriere era specificat faptul ca este dedicat pentru Brewtus, acesta nu are “inchiderea” perfecta, precum cel original. Mai exact, nu sta in pozitia normala, la 90 de grade pe grup, ci undeva la 70 de grade. Folosesc o sita VST de 18g insa chiar si cu cea originala de la espressor, rotatia nu este completa. Am incercat azi dimineata sa fac un espresso iar curgerea a fost frumoasa, chiar daca a fost prima mea incercare cu acest tip de portafiltru. Poate afecta aceasta pozitie anormala a portafiltrului, in vreun fel, functionarea espressor-ului ? Exista vreo solutie astfel incat sa obtin pozitia corecta a portafiltrului sau n-ar trebui sa-mi fac griji din acest motiv ?


Attached Files Thumbnail(s)
   
Expobar Brewtus IV, Kinu M47, Quamar Q13 
 
Reply
#2
Trebuie avut grija sa prinda totusi pf in grup, ca sa nu il arunce presiunea. Cu o garnitura mai subtire decat cea de acum, se va pozitiona ok.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Brikka|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Aillio R1 Bullet|Gene Coffee CBR-101|.
 
Reply
#3
Odata cu portafiltru, am achizitionat si o garnitura de 8.5mm. Ulterior, am citit alte pareri cum ca ar fi mai potrivita cea de 8mm. Exsita mai subtire de 8mm?
Expobar Brewtus IV, Kinu M47, Quamar Q13 
 
Reply
#4
Eu am intrebat la tidaka si mi-au zis ca portafiltrul E61 generic e bun pt Brewtus, nu cel Expobar. Suna aiurea, dar asta e
Lelit Bianca + ECM V-Titan 64, Cafflano Kompresso/V60+Kinu M47
 
Reply
#5
Nu mi-a dat prin cap sa pun aceasta intrebare inainte, mi s-a parut normal sa comand unul compatibil cu Expobar, asa cum se poate opta din descriere.
Expobar Brewtus IV, Kinu M47, Quamar Q13 
 
Reply
#6
Dra nu vad unde e problema, in afara de estetica sa zicem... Eu am luat din Romaina portafiltrul fara fund si la fel sta, poate putintel mai spre mijloc, avand aprox 3 ani.
Lelit Bianca, Hedone Honne Espressoman Slim Edition. Vacanta: Kinu M47, Cafflano Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30,
 
Reply
#7
@cristia74 - ai cumparat un protafiltru generic E61, adica se potriveste in general, cit de cit, la unele masini mai bine decit la altele. Poti vedea simplu care este diferenta fata de original, punindu-le pe cele doua cu limbile de pridere una linga alta. In cazul tau probabil ca vei vedea ca limba portafiltrului generic este un pic mai groasa decit a originalului.
Atita timp cit genericul prinde bine in grup, nu este decit o problema de estetica. Poti baga pila pe el, sa-l aduci la dimensiuni, dar se duce cromul.
Schimbarea garniturii de grup nu este o solutie, deoarece atunci portafiltrul original se duce mai la dreapta cind este strans.
Cu alte cuvinte, "asta este", sau iti cumperi un original!
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, MK K30 V
 
Reply
#8
M-am linistit daca mai sunt si altii care au aceeasi pozitie a portafiltrului. Asa este, "limba" celui generic este un pic mai groasa. Imi place ca este greu si repet, am obtinut o curgere frumoasa cu el. Il voi pastra, fara sa sufar ca nu am un altul, original. Multumesc !
Expobar Brewtus IV, Kinu M47, Quamar Q13 
 
Reply
#9
(17-12-2016, 21:00)cristia74 Wrote: Odata cu portafiltru, am achizitionat si o garnitura de 8.5mm. Ulterior, am citit alte pareri cum ca ar fi mai potrivita cea de 8mm. Exsita mai subtire de 8mm?


[Image: d3e4f8b0b4d78b68e555d777b202eb4f.jpg]

uite l si pe al meu cu garnitura de 8mm.
au tot fost discutii despre garnitura de 8.5mm si colegi care insistau ca trebuie 8.5 pt expobar, insa cea buna e de 8.
mai mica de o nu ti as recomanda.
GS/3 AV | Kinu M47 de imprumut | Comandante | VST 15/18/20g | Acaia Lunar
 
Reply
#10
Aceeasi pozitie ! Voi merge si eu tot pe garnitura de 8mm. Multumesc, Bogdan !
Expobar Brewtus IV, Kinu M47, Quamar Q13 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)