Espressoman infocat
calarasi
Buna ziua.
Din nostalgie, am revenit dupa cativa ani de absență pe acest forum si caut acum un espresso decent pe care sa il obtin fara echipamente electronice.
Intr o postare anterioara de acum cateva zile si in urma sfaturilor voastre am decis sa iau rasnita Kinu phoenix pentru un mokapot KAMIRA. E doar o jucarie care imi place.
Acum va cer un sfat referitor la achizitionarea unui espressor Rok GC.
As dori sa trecem peste sfaturile de inceput despre ce inseamna un set up de echipamente pentru un espresso bun deoarece sunt fost deținător de Expobar brewtus IV si rasnita Vario vandute ulterior pe forum (din comoditate trecand din nou pe espresoare automate).
AVX DB1X, DF64
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Bun, atunci ar trebui sa intelegi ce inseamna ca nu poti face un preheat ca lumea al circuitului apei.
Astfel de masini ar trebui excluse din principiu drept capabile de un espresso conform definitiilor.
Am explicat in trecut la altele similare, cu calcule care iti arata cata temperatura pierzi.
Espressoman infocat
Bucuresti
26-10-2025, 11:51
(Edited 26-10-2025, 11:57 by adrian1.)
Eu am luat unul SH pentru vacante. Sotiei i s-a parut ca pierd cam mult timp in camera de hotel. Acum folosesc un Clever dripper in deplasare. Dureaza cam la fel de mult in total pentru doua cafele, dar cere mai putina atentie.
Ca sa obtin rezultate bune, trebuie sa umplu rezervorul cu apa fierbinte, las 1 minut, arunc apa, pun iar apa fierbinte, o trec prin portafiltru, umplu rezervorul cu apa fierbinte din nou, pregatesc pucul, arunc apa din rezervor, pun iar apa fierbinte cu care fac extractia. E nevoie de preinfuzie 10-15s si o ratie de minim 1:2.5 pentru o extractie buna.
De fiecare data cand il folosesc, ma uimeste faptul ca sita de dus prin care curge apa este mereu curata dupa o extractie, nu am vazut nici un fir de cafea acolo, spre deosebire de Europiccola unde se murdareste foarte usor sita de dus.
Pe scurt:
- avantaje: ieftin si simplu
- dezavantaje: mult de munca pentru incalzit si accesorii cam greu de gasit, fiindca are sita de 50mm care nu se potriveste in alta parte
Eu ma gandesc sa ma despart de al meu, poti sa imi scrii in privat.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
Espressoman infocat
calarasi
26-10-2025, 15:29
(Edited 26-10-2025, 15:33 by manu86.)
M ar fi încântat un europiccola insa e f scump la achiziție de nou. Totusi cred ca un ROK e mai potent fata de Kamira pe care il folosesc in prezent.
Nu ma intelegeti gresit, nu caut espresso perfect, ca la carte. Ma multumesc numai cu ceva mai bun decat poate un mokapot, si de asta m am orientat spre Rok.
Pentru mine e de ajuns.
Totusi nu as vrea sa dau banii pe el daca in aceasta categorie de pret exista ceva mai bun
Am baut espresso f bun pe cand aveam setup ul din semnatura si da e altceva cu echipamente scumpe insa nu mi a creat dependență ținând cont de faptul că eu beau cafeaua cu zahăr.
Daca vroiam ceva mai mult de atat reveneam la dual boiler.
AVX DB1X, DF64