Espressoman infocat
Posts: 21
Joined: Feb 2017
Cluj
16-03-2017, 21:16
(This post was last modified: 16-03-2017, 21:19 by EK70.)
Buna seara,
Dupa despartirea de combo-ul Gaggia Baby twin+Ascaso mini eram hotarat pe un Bezzera Galatea Domus avand in vedere ca SI factorul design era important pentru mine.
Dupa ceva timp si profitand de 2 aspecte importante, 1. Disponibilitate imediata si 2. Oferta de pret speciala, am decis sa achizitionez un Giotto V3 PID avand in vedere ca la Bezzera dura foarte mult livrarea.
Scula a sosit azi de la Perfectespresso si pana acum pot sa spun ca:
- e superba ca design
- calitatea asamblarii si a finisajelor e superioara
- aburul este din belsug
- timpul de incalzire al grupului este pe la 20-25 minute
- presiunea in boiler este foarte reactiva la modificarile de temperatura
Am tras vreo 10 espresso-uri de ajustare si de maine incep...rodajul.
Pe cale de consecinta caut...RASNITA!!!
Shortlist-ul este:
1. Fiorenzato F4 E Nano
2. Quamar Q50e
3. Mazzer Mini electronic A
Sugestii pentru achizitie? Merita asteptat Festivalul de la Bucuresti de la sfarsitul lunii pentru a gasi rasnite la pret foarte competitiv?
espresso aficionado
Posts: 1.541
Joined: Sep 2016
de peste Prut
poze, vreau poze!
Rocket intotdeauna mi'au placut ca design.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
Espressoman infocat
Posts: 21
Joined: Feb 2017
Cluj
Nu ma lasa sa postez de pe telefon
Espressoman infocat
Posts: 516
Joined: Oct 2016
Cluj
(16-03-2017, 21:16)EK70 Wrote: Sugestii pentru achizitie? Merita asteptat Festivalul de la Bucuresti de la sfarsitul lunii pentru a gasi rasnite la pret foarte competitiv?
Daca prinzi un deal de 40-50% reducere (ceea ce e f posibil), categoric!
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |
Espressoman infocat
Posts: 21
Joined: Feb 2017
Cluj
17-03-2017, 14:23
(This post was last modified: 17-03-2017, 14:24 by EK70.)
Dupa circa 20 extractii cu cafea 50%arabica-50%robusta, 122 grade temperatura in boiler, o idee sub 10 bar presiune in boiler am obtinut primul rezultat multumitor: 10gr macinatura, 30 ml in exact 25 secunde, cu extractia inceputa la 5,4 secunde.
Imi spune si mie cineva CUM pot posta imagini???
Espressoman Administrator
Posts: 12.585
Joined: Mar 2012
Bucuresti
Apesi pe butonul negru "i"
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Espressoman infocat
Posts: 911
Joined: Mar 2014
Rm. Valcea
Felicitari! Ai reusit in cele mai dificile conditii: cafea veche si sita single.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
Espressoman infocat
Posts: 21
Joined: Feb 2017
Cluj
17-03-2017, 17:36
(This post was last modified: 17-03-2017, 17:48 by EK70.)
Cafea Lavazza cfema si aroma: 50-50
Multumesc, Liviu
espresso aficionado
Posts: 1.541
Joined: Sep 2016
de peste Prut
eu ți-aș recomanda să folosești sita dubla cu 17-18g de boabe si să tinzi spre 27-29g de lichid în ceașcă.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
Espressoman infocat
Posts: 21
Joined: Feb 2017
Cluj
(17-03-2017, 22:18)maki Wrote: eu ți-aș recomanda să folosești sita dubla cu 17-18g de boabe si să tinzi spre 27-29g de lichid în ceașcă.
Inteleg de ce 17-18 g, pentru un doppio. Dar de ce...27-29 g lichid??? Tinzi spre un doppio ristretto???
Roaster
Posts: 920
Joined: Aug 2015
Bucuresti
e asa periculos dopio ristreto asta? asa intrebi ca si cum ar fi ceva abominabil.
Probat | La Marzocco KB-90, GS/3 AV | Mahlkonig E80s/EK-43s | Acareturi multe multe
Espressoman infocat
Posts: 21
Joined: Feb 2017
Cluj
18-03-2017, 13:25
(This post was last modified: 18-03-2017, 13:41 by EK70.)
Sita DUBLA, 18g cafea, acelasi tamping si grad de macinare, 30 ml in in ceasca dar...in 16 sec.
Culoarea si consistenta cremei mi se pare buna. Credeti ca mai trebuie ajustata macinarea mai fin???
espresso aficionado
Posts: 1.541
Joined: Sep 2016
de peste Prut
(18-03-2017, 13:25)EK70 Wrote:
Sita DUBLA, 18g cafea, acelasi tamping si grad de macinare, 30 ml in in ceasca dar...in 16 sec.
30ml ai in vedere 30g?
masoara ambele in grame, si cat pui cafea si cat lichid scoti.
16 secunde e prea repede. mergi spre 25sec, adica da - mai fin. dar iarasi, atat timp cat ambele masurari le faci in grame.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
Espressoman infocat
Posts: 21
Joined: Feb 2017
Cluj
18-03-2017, 13:40
(This post was last modified: 18-03-2017, 13:42 by EK70.)
Grame erau, scuze.
Dar la ce culoare are crema, mai suporta macinare mai fina???
(18-03-2017, 00:16)bogdan_geor Wrote: e asa periculos dopio ristreto asta? asa intrebi ca si cum ar fi ceva abominabil.
Am recitit postul meu si nu observ de ce si de unde tragi tu concluzia ca as fi fost in prag de infarct? Cred ca esti prea patimas...CHILL
espresso aficionado
Posts: 1.541
Joined: Sep 2016
de peste Prut
sigura ca da. plus, experimentează.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
Espressoman infocat
Posts: 911
Joined: Mar 2014
Rm. Valcea
E Lavazza cu robusta. De aici rezultatele inselatoare.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
Espressoman infocat
Posts: 21
Joined: Feb 2017
Cluj
(18-03-2017, 14:43)Zaheyu Wrote: E Lavazza cu robusta. De aici rezultatele inselatoare.
Poti sa detaliezi, te rog? Eu sunt mai incepator si m-ar ajuta.
Merci
Colegii nu vor sa-ti spuna direct, e prea blonzie crema la cafea, e subextrasa cafeaua, nu ai scos notele intunecate din ea (ciocolata, caramel, nuci, radacini si alte lichenii).
Espressoman infocat
Posts: 21
Joined: Feb 2017
Cluj
18-03-2017, 15:02
(This post was last modified: 18-03-2017, 15:19 by EK70.)
(18-03-2017, 14:52)deenman Wrote: Colegii nu vor sa-ti spuna direct, e prea blonzie crema la cafea, e subextrasa cafeaua, nu ai scos notele intunecate din ea (ciocolata, caramel, nuci, radacini si alte lichenii).
Nu-s vreo virgina sa ma supar! Ma gandeam ca aici e locul sa discutam liber...
Multumesc de raspuns!
Problema e ca macinatoarea nu mai poate fi reglata sa macine mai fin, de tampat am tampat puternic, ar fi o varianta sa ridic temperatura 2-3 grade?
Multumesc
Macinatura o idee mai fina, timp mai lung cu 2 sec
Poti trisa sa pui mai multe grame in portafiltru, insa risti sa te duci spre zona de channeling, moment in care pucul se lipeste de dush, daca dupa extractie gasesti urme de dus pe suprafata cafelei, impregnatii, atunci nu e ok.
Te limiteaza rasnita...
Espressoman infocat
Posts: 21
Joined: Feb 2017
Cluj
Momentan nu pot sa spun ca ma limiteaza din 2 motive:
1. Am primit-o imprumut de la un amic amabil
2. Mai am de invatat/experimentat
Asa ca...la "lopata" cu mine!
Espressoman infocat
Posts: 911
Joined: Mar 2014
Rm. Valcea
Esti din Cluj? De ce nu cumperi cafea proaspat prajita? Se lucreaza mult mai usor cu ea.
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.
Espressoman infocat
Posts: 21
Joined: Feb 2017
Cluj
(18-03-2017, 16:25)Zaheyu Wrote: Esti din Cluj? De ce nu cumperi cafea proaspat prajita? Se lucreaza mult mai usor cu ea.
Da. In general cumpar dar acum aveam ceva cafea boabe primita cadou: Lavazza care acum am terminat-o si Julius Meinl pe care o incep azi-maine.
espresso aficionado
Posts: 1.541
Joined: Sep 2016
de peste Prut
ambele nu merita timpul pe asa masinarie. fiind in Cluj ia Yume Espresso Blend si ai sa vezi diferența.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
Espressoman infocat
Posts: 21
Joined: Feb 2017
Cluj
(18-03-2017, 17:51)maki Wrote: ambele nu merita timpul pe asa masinarie. fiind in Cluj ia Yume Espresso Blend si ai sa vezi diferența.
Am sa incerc, merci de sugestie! Pana acum luam de la Il Caffe.