Hello There, Guest! Login Register

Retete prajituri naturale

Puteti impartasi ,inclusiv cu imagini din experientele voastre-despre dulciuri obtinute cu produse naturale -atasand si retetele care v au facut faimosi !!!

Reply
Eu cred ca tu vrei sa transformi acest forum despre cafea in ceva asemanator softpedia. Adminillor, eu cred ca e cazul sa luati atitudine. Colegul nostru de forum cred ca-si bate joc de noi.

Reply
(15-02-2021, 23:48)bogy Wrote: Eu cred ca tu vrei sa transformi acest forum despre cafea in ceva asemanator softpedia. Adminillor, eu cred ca e cazul sa luati atitudine. Colegul nostru de forum cred ca-si bate joc de noi.

+1
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
Hmmm... si totusi am acceptat paine, berea, whisky-ul... chiar si vinars-ul... toate vicii unu si unu si au topice aicu... cam tare iesirea impotriva prajiturilor, mai ales ca se vrea numai din cele naturale.

Nu stiu cat ati gustat dulciuri alternative, valul care a intrat in gastronomie de vreo 3 ani... este incredibil sa gusti ceva care nu are nici zahar nici faina si sa ti se para ca redescoperi notiunea de desert. 
Si astea e chiar indicat sa le faci in casa, pentru ca piata lor este la vreo 3x ca pretz peste cea traditionala.

Reply
Propun redenumirea in prăjituri de pus lângă cafea.
Bugster+Honne, Kinu

Reply
Eu as vrea sa aflu secretele din industrie, mai ales cum se fac prajiturile ne-naturale. In ziua de azi nu e greu deloc sa gasesti o reteta naturala si sa o pui in practica.

Reply
Pe cine de aici au facut prajiturile faimos...???  :21: :21: :21: :21:
Bezzera Aria, PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Idea este ca este ok câte un topic "off-topic", de interese general, din când în când, însă, dacă la un moment dat, un user deschide 5-10 threads in curs de câteva zile, despre argumente care nu au strict legătură cu obiectul forumului (televizoare, etc.), cred ca este o distracția inutila și nedorita.

Cred ca userul a avut intenții bune, însă uneori trebuie un pic de bun simt sa înțelegi când este, sau nu este, momentul de a deschide un nou thread în area off-topic.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
Cum e mai de bun simt sa discuti despre cafea comerciala sau automate, pe un forum care se vrea de specialiate sau cel putin asa credeam ca e?

Reply
Pentru ca cafea comerciala și autonomatele sunt stricte legate al argument acestei forum: cine vine aici prima data deseori vine pt a cauta care este cea mai buna cafea "ca în Italia" sau care nu este cel mai bun aparat care le știe pe toate.

Pt a ții clar: nu am acuzat inițiatorul topicului de lipsa de bun simt. Doar ca uneori este mai complicat sa înțelegi dacă unnargument este de interes general și dacă are locul lui în un forum de specialitate. Nu este scris nicăieri o regula fixa, asa ca depinde de sensibilitate fiecăreia.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
(16-02-2021, 11:35)micrenda Wrote: Idea este ca este ok câte un topic "off-topic", de interese general, din când în când, însă, dacă la un moment dat, un user deschide 5-10 threads in curs de câteva zile, despre argumente care nu au strict legătură cu obiectul forumului (televizoare, etc.), cred ca este o distracția inutila și nedorita.

Cred ca userul a avut intenții bune, însă uneori trebuie un pic de bun simt sa înțelegi când este, sau nu este, momentul de a deschide un nou thread în area off-topic.

Si cu ce este diferit un astfel de topic, sa zicem televizoare, versus altele din aria asta de offtopic, sa zicem despre masini de paine, audio-video, scaune de birou, aspiratoare, saltele, etc?

Reply
(16-02-2021, 12:08)zmolk Wrote: Si cu ce este diferit un astfel de topic, sa zicem televizoare, versus altele din aria asta de offtopic, sa zicem despre masini de paine, audio-video, scaune de birou, aspiratoare, saltele, etc?
Pentru ca este artificial... Partea cu furnizorii de utilitati, partea de TV/sunet/paine au venit cu cereri clare.

Cui i-a lipsit "maxima zilei"? Cine a vrut sa se laude cu dulciurile naturale facute...? :P
Bezzera Aria, PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Pai uite de exemplu mie, dar nu in sensul ca "mi-au lipsit", ci ca "mi-au lipsit la fel de mult ca altele". Asta poti sa o interpretezi ori ca "nu ma intereseaza absolut deloc" sau "ma intereseaza intr-o anumita masura".
Sau vrei sa spui ca toate topicurile deschise prezinta macar un minim interes pentru absolut toata lumea? Sau ca ar trebui?

Reply
Pai am putea deschide cate in luna si in stele... Exemple:
- ce pantofi cu tocuri misto ati vazut ultima data?
- rochii de seara - ce preferati?
- laudati-va aici cu ce ati modificat la masina!
- Este incalzirea globala un fenomen grav?
- Spasmele la pisici - prevenire si tratament...
Si putem continua.  :D

Reply
Super, cu unele idei chiar m-ai facut curios Smile . Asa ca sa stii ca daca te decizi sa le materializezi in niste threads, n-o sa fac apel la admini sa fie sterse.

Reply
Cred ca se sting de la sine topic-urile astea interesante.
ECM Synchronika cu robinet, DF64V + SSP, M47, ECM S-automatik 64
in trecut: df64, K30, Vario Home, Bezzera BB005, si Bezzera Mitica Top

Reply
As putea eu sa spun cateva retete, dar ce intelege autorul topicului prin "ingrediente naturale"? Zaharul este considerat natural? Dar ciocolata? 
Pe mine ma pasioneaza prajiturile in aceeasi masura ca si cafeaua, pentru ca mi-am format un tabiet sa insotesc cafeaua cu o felie de tort, prajitura, etc.
Am incercat o singura data o prajitura vegana si cred ca nu am mai mancat ceva mai oribil in viata mea.
De-ale mele:
[Image: 28336574_2038978112783919_34586709132720...e=6051AF88]
(2018)
[Image: 139781068_4249979238350451_2814947197170...e=605290FE]
(2021)
Flair Signature Pro | Cafflano Kompresso | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix | Flair 58 | MyPressi Twist | Gene Cafe | Pavoni Europiccola Mill

Reply
Chiar era nevoie de poze?  :38:
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
(16-02-2021, 23:48)tecsi78 Wrote: Chiar era nevoie de poze?  :38:

Se cam tensionase atmosfera si am zis s-o indulcim...  :D
Flair Signature Pro | Cafflano Kompresso | Niche Zero | Kinu M47 Phoenix | Flair 58 | MyPressi Twist | Gene Cafe | Pavoni Europiccola Mill

Reply
(16-02-2021, 23:25)Dianette Wrote: As putea eu sa spun cateva retete, dar ce intelege autorul topicului prin "ingrediente naturale"? Zaharul este considerat natural? Dar ciocolata? 
Pe mine ma pasioneaza prajiturile in aceeasi masura ca si cafeaua, pentru ca mi-am format un tabiet sa insotesc cafeaua cu o felie de tort, prajitura, etc.
Am incercat o singura data o prajitura vegana si cred ca nu am mai mancat ceva mai oribil in viata mea.
De-ale mele:
[Image: 28336574_2038978112783919_34586709132720...e=6051AF88]
(2018)
[Image: 139781068_4249979238350451_2814947197170...e=605290FE]
(2021)
+1
Raw vegan e și mai oribila, mi se face gura punga numai cand imi amintesc.
Bugster+Honne, Kinu

Reply
Exact cum e cafeaua proaspăt prăjită ce o beau acum, beau 3 guri și o arunc.. Demult nu am mai băut o asa cafea dar am zis sa încerc :))).
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
(17-02-2021, 09:47)d2florin Wrote: Exact cum e cafeaua proaspăt prăjită ce o beau acum, beau 3 guri și o arunc.. Demult nu am mai băut o asa cafea dar am zis sa încerc :))).
Pai e cum spun colegii, ieftin de obicei nu e bun, tu ai zis ca faci o afacere buna cu blendul ăla :)))
Da și tu mult zahăr :D
Bugster+Honne, Kinu

Reply
Sau, și mai bine, ia-ți un Monin, Florine. Pui mai mult lapte, bagi 30 de ml de sirop și faci direct Starbucks la tine acasă. :D
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
Scuzati de offtopic, dar as impartasi o altfel de reteta, o sugestie pentru @d2florin: espresso, lapte condensat indulcit (din cel la conserva, dar nu caramelizat) in proportii 1:0.5 si un strop de whiskey. Pot sa jur ca iese exact ce se vinde cu numele Irish cream, Sheridans, whatever: prea bun.  Heart

O poza cu laptele condensat, pentru a elimina orice echivoc:
[Image: lapte-concentrat-auchan-397-g-8866065186846.jpg]

Reply
https://www.auchan.ro/store/Lapte-concen...g/p/194347

Reply
Mai bine așa, de la mama lui. Pt. cei nostalgici. :D
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
Eu il astept pe Cosmin @bubucalu cu retetele la prajiturile lui.

La fiecare cafea pe care o prajeste, o si prepara si transmite notele prin prajituri... genial si caloric  :43:
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | [b]1Zpresso ZP6 de vanzare[/b]

Reply
Eee, baieti si fete, acum sa va vad, ca la o poza cu cafea vi se face pofta, va faceti o cafea ,dar la pozele cu prajituri pe unde o sa scoateti camasa?

Reply
[Image: LiBoPso.jpg][Image: 2C8x1GH.jpg][Image: MwbuD2I.jpg][Image: nxGoRU2.jpg][Image: xlDWr8l.jpg][Image: hiirqdr.jpg][Image: Q63sgVZ.jpg][Image: HJ0f3Oy.jpg][Image: M9y3PDo.jpg][Image: qFijzdx.jpg][Image: aprLRqM.jpg]
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | [b]1Zpresso ZP6 de vanzare[/b]

Reply
mai pe stil italian
Lelit Bianca, Sculptor 078s

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)