Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Salutare!
Am o mare dilemă.
Se pare că service-urile "obişnuite" nu au acces la piese Lelit. Pe de altă parte, toată lumea se plînge de calitatea service-ului oficial şi comentariile de acest gen persistă, deci situaţi anu pare să se îmbunătăţească cu trecerea timpului. (Ca să nu mai spun că sun acolo şi nu răspunde nimeni.)
Deja regret că am cumpărat ceva de la acest brand. Şi că nu m-am interesat mai bine înainte. În fine.
Mi s-au stricat recent şi espressorul, şi rîşniţa.
Ştiţi cumva un service în Cluj care să poată face reparaţii? Eu nu am găsit niciunul. Se plîng că nu li se dau piese.
(Am văzut că se pot cummpăra piese de pe unele site-uri din Italia, dar se pare că nu merită să se complice cu aşa ceva.)
Dacă nu, ştiţi dacă se pot vinde undeva pentru piese aparatele? Sincer, m-am săturat de situaţia asta şi cumva trebuie să o rezolv.
Mulţumesc anticipat!
Espressoman infocat
Cluj-N
Mag pro din manastur îți aduc piesele de care ai nevoie și se înlocuiesc relativ ușor. Sau probabil găsești și pe alte site-uri.
Ce probleme ai mai exact? Poate te putem ajuta sa identifici ce trebuie înlocuit.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
(31-05-2024, 11:54)macgyverx86 Wrote: Mag pro din manastur îți aduc piesele de care ai nevoie și se înlocuiesc relativ ușor. Sau probabil găsești și pe alte site-uri.
Ce probleme ai mai exact? Poate te putem ajuta sa identifici ce trebuie înlocuit.
Mulţumesc, o să îi caut, să văd ce şi cum.
Sunt cam afon pe partea tehnică, de-asta prefer un service, dar vă spun.
Espressorul brusc nu mai face mai deloc presiune.
Iar rîşniţa, tot brusc, a început să sune urît, ca şi cum s-ar fi rupt ceva înăuntru, şi nu mai macină.
Espressoman infocat
Cluj-N
Dacă rasnita e tot lelit, probabil trebuie schimbata rotita care transmite mișcarea de la motor la cuțite. 10-20 de minte dureaza.
Îți dai seama ca e o problema des intalnita, cand chiar producătorul îți arată cum sa o schimbi
https://www.youtube.com/watch?v=gppg127-PiE
Piesa în sine costa 70 de lei
https://barshaker.ro/lelit-mc221-angrena...a-pl043mmi
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
(31-05-2024, 12:04)macgyverx86 Wrote: Dacă rasnita e tot lelit, probabil trebuie schimbata rotita care transmite mișcarea de la motor la cuțite. 10-20 de minte dureaza.
Îți dai seama ca e o problema des intalnita, cand chiar producătorul îți arată cum sa o schimbi https://www.youtube.com/watch?v=gppg127-PiE
Piesa în sine costa 70 de lei https://barshaker.ro/lelit-mc221-angrena...a-pl043mmi
Da, rîşniţa e fix din asta sau, în orice caz, foarte asemănătoare. Mulţumesc pentru sfat. Poate mă apuc totuşi să meşteresc eu la ea.
Şi espressorul ştii ce ar putea avea sau cum verific?
Mulţumesc.
Espressoman infocat
Cluj-N
31-05-2024, 12:13
(This post was last modified: 31-05-2024, 12:22 by macgyverx86.)
Încearcă sa dai niște detalii, ce crezi ca e relevant.
Zici ca nu mai face presiune.
Se aude motorul. Dacă da, e un sunet diferit?
Curge apa fără portafiltru montat?
Ai scurgeri in/din aparat?
Ai făcut de curând decalcifiere? Poate ai valva cu 3 cai blocata pe deschis.
Nu macini prea fin și îneci aparatul?
sau prea mare și pucul nu opune rezistenta?
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
(31-05-2024, 12:13)macgyverx86 Wrote: Încearcă sa dai niște detalii, ce crezi ca e relevant.
Zici ca nu mai face presiune.
Se aude motorul. Dacă da, e un sunet diferit?
Curge apa fără portafiltru montat?
Ai scurgeri in/din aparat?
Ai făcut de curând decalcifiere? Poate ai valva cu 3 cai blocata pe deschis.
Nu macini prea fin și îneci aparatul? sau prea mare și pucul nu opune rezistenta?
Motorul se aude.
Curge foarte slab fără portafiltru.
Scurgeri nu sunt.
Decalcifiere s-a făcut.
Am păţit toată gama de situaţii dintre extremele astea, dar remediam şi mergea. Acum mai face presiune foarte slabă.
Espressoman infocat
Cluj-N
As zice ca valva solenoid e problema. Dar poate îți mai răspunde cineva care cunoaște mai bine mașina ta.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
(31-05-2024, 13:33)macgyverx86 Wrote: As zice ca valva solenoid e problema. Dar poate îți mai răspunde cineva care cunoaște mai bine mașina ta.
Mulţumesc mult pentru timpul acordat. Am prins un pic de curaj să încerc să meşteresc la ele.
Espressoman infocat
Milano
Nu e complicat de evaluat.
Ai câteva locuri unde s-ar putea bloca situația.
Din spre pompa spre grup le luam asa:
- opv - dacă mergând în gol pe furtunul de opv ți se întoarce apa, e foarte posibil da fie parțial blocat pe deschis, se curata relativ simplu.
- 3 way valve - are evacuarea în tavita aparatului. Poți da drumul la grup în gol și poți pune o cana sub grup ca să prinzi toată apa.
Dacă îți curge apa și în tava (o golești înainte) înseamnă că 3 way valve are o problema. La fel de bine poate sa fie infundata dar atunci ai vedea presiune în manometru și nu prea multa apa curgând prin grup.
Vezi in ce situație te regăsești.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita: Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
(31-05-2024, 14:15)vlaicu Wrote: Nu e complicat de evaluat.
Ai câteva locuri unde s-ar putea bloca situația.
Din spre pompa spre grup le luam asa:
- opv - dacă mergând în gol pe furtunul de opv ți se întoarce apa, e foarte posibil da fie parțial blocat pe deschis, se curata relativ simplu.
- 3 way valve - are evacuarea în tavita aparatului. Poți da drumul la grup în gol și poți pune o cana sub grup ca să prinzi toată apa.
Dacă îți curge apa și în tava (o golești înainte) înseamnă că 3 way valve are o problema. La fel de bine poate sa fie infundata dar atunci ai vedea presiune în manometru și nu prea multa apa curgând prin grup.
Vezi in ce situație te regăsești.
Mulţumesc, o să testez.
Espressoman fresh
Bucuresti
Bună ziua,
Am un DeLonghi Magnifica Evo. Am făcut decalcefierea conform instructiunilor dar nu se stinge indicatorul luminos.
Va rog sa ma ajutati? Ce pot sa fac.
Mulțumesc
Espressoman infocat
Bucuresti
Sa te orientezi cate un service de espressoare automate, găsești n exemple pe OLX sau google pur și simplu.
Home kit: Lelit Bianca V2, Eureka SD.
Remote kit: Staresso Mirage Pro, kinu m47 classic.