Sita mea Eb-Lab Superfine B702TH28SF are diametrul interior cca 59.1 - 59.2 mm
Sitele mele VST si IMS (B702TCH28.5E, B702TCH26E, B702TH26.5M) au toate 58.8 - 58.9 mm
Tamperul pe care il folosesc are exact 58.5mm si il simt la mana ca fiind cam mic pentru noua Eb-Lab Superfine. Totodata, trebuie tinut cont si de forma conica a sitei superfine, ce nu permite o grosime egala a pucului de cafea, fapt pentru care curgerea pe naked va fi totdeauna de la exterior spre interior.
Nu stiu daca Eb-Lab este o divizie IMS sau doar un tert pentru care IMS face sitele, dar calitatea finisajelor este clar mai scazuta decat la sitele IMS. Cu toate astea, pe mine nu ma deranjeaza, neafectand functionalitatea sitei.
Despre rezultate, impresia mea oarecum preliminara (am folosit-o doar de cateva ori in graba) este ca seamana destul de mult (ca si rezultat curgere/gust in ceasca) cu sita
IMS B702TH26.5M si evident este foarte diferita de B702TCH26E si VST. Dar, repet, am folosit-o doar de 2 sau 3 ori, dimineata, in graba. Voi mai experimenta zilele astea...
Ce nu imi place absolut deloc, este faptul ca dupa fiecare extractie, acel mesh/plasa ultrafina ramane imbacsita de cafea si necesita spalare sub jet dupa fiecare extractie, nefiind suficient un flush.
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press