MarSv
Posts: 879
Joined: Jan 2020
Suceava
Buna tuturor. De cca. 8 luni folosesc acasă un Gastroback Pro 42612 dar de curând m-i s-a ivit ocazia sa intru in posesia unui espressor La San Marco Spront 95 e.
Nu este in cea mai buna forma pentru că stă de ceva vreme nefolosit și din ce observ este destul de colmatat la interior (pozele vorbesc).Ideea este că vreau sa l pun pe picioare, așadar întrebarea este: să-l duc la un service pentru asta sau să mă apuc eu?
De priceput nu mi fac probleme că nu am să mă descurc doar că am nevoie de ajutorul vostru . (Atât mă tem că nu stau prea bine cu timpul dar sincer as face o pt. a învăța aparatul pe de rost)Voi ce ziceți ? Orice sfat este bine venit.Mă interesează în principal de unde să comand piese de schimb ? și 2. Cu ce curat toate țevile, boiler, rezistenta etc..... Bănuiesc că vor trebui ținute intr o baie de detartrant ceva dar sunt sigur că sunt unele speciale. pt inox ceva, pt. cupru altceva ?
Mulțumesc anticipat pt. Ajutor.
https://photos.app.goo.gl/CeLKeF6eA6qVfMnW7
Toper Cafemino 1kg + TC4ESP, ACS Vostok, ACS Vesuvius Leva , Expobar Brewtus, Gaggia Mini, La Pavoni Professional, Cafflano Kompresso, Mypressi v.2, Flair Pro 2, DF-83, Niche Zero, ARCO-duo, Kinu Classic+Phoenix, 1Zpresso.
Espressoman infocat
Posts: 254
Joined: Nov 2018
bucuresti
Salutare, daca ai timp si rabdare iti recomand sa il faci singur. Piese gasesti la mag-pro.ro cam tot ce ai nevoie.
Am si eu unul cu un grup in proces de asamblare. Cel mai complicat a fost sa scot tubul hx din boiler. Am confectionat o cheie sa pot tine contra din interior.
Gasesti multe info/poze pe kaffenetz
Eu folosesc cleanex(exista pentru cupru/inox) pentru curatare, dar trebuie si o solutie de neutralizare - o folosesti ulterior.
In rest, multa rabdare
si spor la treaba. Pt informatii punctuale nu ezita
#Faema E61 Legend #Olympia Cremina 67 #LaPavonis #LaPeppina # Gaggia Mini #Aeropress #Mythos 1 #Niche Zero #Kinu Classic M47 | ex: #Expobar Brewtus #BFC # Gaggia Classic
MarSv
Posts: 879
Joined: Jan 2020
Suceava
25-05-2020, 15:22
(This post was last modified: 25-05-2020, 15:36 by umarianos.)
(25-05-2020, 11:55)bogono Wrote: Mulțumesc pentru incurajare/sfat.
Am luat din Dedeman kitul acesta de curățat centrale termice, are inclus și neutralizatorul.
Toper Cafemino 1kg + TC4ESP, ACS Vostok, ACS Vesuvius Leva , Expobar Brewtus, Gaggia Mini, La Pavoni Professional, Cafflano Kompresso, Mypressi v.2, Flair Pro 2, DF-83, Niche Zero, ARCO-duo, Kinu Classic+Phoenix, 1Zpresso.
MarSv
Posts: 879
Joined: Jan 2020
Suceava
https://photos.app.goo.gl/WQSvqKox7SJt3UwV8
Cam așa a început distracția.
Ca o primă impresie, m i s a părut relativ ușor la dezmembrat.
Întrebări apărute in urma desfacerii :
Înafara de garnitura oring de la capacul boilerului, unde mai am garnituri de schimbat ? Sunt niste bucșe din teflon aici sus in capul schimbătoarelor de căldură ? Văd ceva alb acolo dar am nevoie de o confirmare.
Garniturile de la grup (unde se montează portafiltrul) lipsesc din ce îmi dau seama nu ?
La sita de la duș cred că trebuie să fie un șurub cu cap plat și nu cu hexagon nu ?
Mulțumesc.
Toper Cafemino 1kg + TC4ESP, ACS Vostok, ACS Vesuvius Leva , Expobar Brewtus, Gaggia Mini, La Pavoni Professional, Cafflano Kompresso, Mypressi v.2, Flair Pro 2, DF-83, Niche Zero, ARCO-duo, Kinu Classic+Phoenix, 1Zpresso.
Espressoman infocat
Posts: 254
Joined: Nov 2018
bucuresti
arata bine aparatul, mai mult trebuie sa il stergi de praf
rezistenta sper ca nu ai bagt-o cu totul in solutie
grupurile au garnituri din cate vad, dar trebuie schimbate
garnituri mai sunt la valvele solenoid(btw sa le desfaci si cureti), la tevile de abur/apa
surubul este de la mama lui, si este inox, eu nu l-as schimba; il poti schimba pentru estetic, pe unii ajuta pentru a vedea daca lasa urma pe puc si isi fac o idee despre cantitatea de cafea folosita.
cred ca acea garnitura este nr 31 de aici
si ce am incercuit acolo ar fi boilerul si ar cam trebui sa scoti si hx-urile sa nu ai suprize si pentru asta iti trebuie garniturile 33
garnitura 31
#Faema E61 Legend #Olympia Cremina 67 #LaPavonis #LaPeppina # Gaggia Mini #Aeropress #Mythos 1 #Niche Zero #Kinu Classic M47 | ex: #Expobar Brewtus #BFC # Gaggia Classic
MarSv
Posts: 879
Joined: Jan 2020
Suceava
Ooo. Chiar nu m as fi băgat acolo la hx urî dar daca e musai .... Mă bag.
oare are ceva daca las piesele toată noaptea în baia de solutii ? In manual zicea la centrale sa recirculez apa prin centrala timp de 60 minute ....
PS. Nu am scufundat de tot rezistenta ... doar partea care intra în boiler.
Toper Cafemino 1kg + TC4ESP, ACS Vostok, ACS Vesuvius Leva , Expobar Brewtus, Gaggia Mini, La Pavoni Professional, Cafflano Kompresso, Mypressi v.2, Flair Pro 2, DF-83, Niche Zero, ARCO-duo, Kinu Classic+Phoenix, 1Zpresso.
MarSv
Posts: 879
Joined: Jan 2020
Suceava
26-05-2020, 10:43
(This post was last modified: 26-05-2020, 10:59 by umarianos.)
Toper Cafemino 1kg + TC4ESP, ACS Vostok, ACS Vesuvius Leva , Expobar Brewtus, Gaggia Mini, La Pavoni Professional, Cafflano Kompresso, Mypressi v.2, Flair Pro 2, DF-83, Niche Zero, ARCO-duo, Kinu Classic+Phoenix, 1Zpresso.
Espressoman infocat
Posts: 254
Joined: Nov 2018
bucuresti
curat/murdar moncher
senzorul de nivel il poti curata si pe el daca nu e mancat. poti lua si unul standard il tai si il indoi - e mai ieftin un pic decat cel de sanmarco - eu cand am luat nu aveau stoc
pozitia lui o reglezi in functie de cata apa vrei sa ai in boiler, ma uit sa iti dau un manual cu el.
la hx-uri ar putea aparea in urma decalcifierii zone unde sa nu mai stranga bine pe garniturile alea de teflon care sunt acolo prinse (vezi poza cu schema pe peretii boilerului in interior sunt si acolo garnituri)
o sa afli dupa ce il inchizi si il pornesti daca refuleaza pe acolo sau iti baga apa din boiler in hx - ceea ce e mai greu de observat
)
la partea de acid e okeish, depinde cat ai pus, dar nu topeste cuprul de tot
daca vrei ma poti contacta si in privat pe whatsap - pentru un raspuns mai rapid- binenteles posteaza si aici povestea
spor
#Faema E61 Legend #Olympia Cremina 67 #LaPavonis #LaPeppina # Gaggia Mini #Aeropress #Mythos 1 #Niche Zero #Kinu Classic M47 | ex: #Expobar Brewtus #BFC # Gaggia Classic
MarSv
Posts: 879
Joined: Jan 2020
Suceava
In asteptarea garniturilor....
Revin cu cateva poze .
Multe multumiri lui bogono pt sprijinul acordat pana in prezent (mai rar asa oameni)
:
Toper Cafemino 1kg + TC4ESP, ACS Vostok, ACS Vesuvius Leva , Expobar Brewtus, Gaggia Mini, La Pavoni Professional, Cafflano Kompresso, Mypressi v.2, Flair Pro 2, DF-83, Niche Zero, ARCO-duo, Kinu Classic+Phoenix, 1Zpresso.
Crem One LFPP, e37s
Posts: 682
Joined: Jan 2015
Sibiu
Ai rabdare, nu gluma. Arata foarte bine .... si Q5-ul
MarSv
Posts: 879
Joined: Jan 2020
Suceava
31-05-2020, 16:07
(This post was last modified: 31-05-2020, 16:25 by umarianos.)
Mtumesc. As reconditiona toată ziua espressoare așa de fain m i se pare .... Acuma sa vedem și ce va ieși la urmă
) sa l mai vedem și funcționând ....
Miercuri sper sa mi ajungă piesele și să încep puzzle ul.
Până atunci trebuie sa rezolv decuparea lateralelor, montarea plexyglass ului transparent și ledurile RGB la interior.
Toper Cafemino 1kg + TC4ESP, ACS Vostok, ACS Vesuvius Leva , Expobar Brewtus, Gaggia Mini, La Pavoni Professional, Cafflano Kompresso, Mypressi v.2, Flair Pro 2, DF-83, Niche Zero, ARCO-duo, Kinu Classic+Phoenix, 1Zpresso.
MarSv
Posts: 879
Joined: Jan 2020
Suceava
Final de proiect.
https://youtu.be/5bXRlBvLjVg
Mulțumesc încă o dată @
bogono pentru susținere.
De acuma lupta cu tehnicile : filtre, site, secunde, grame, ml, cald, rece etc .....
Toper Cafemino 1kg + TC4ESP, ACS Vostok, ACS Vesuvius Leva , Expobar Brewtus, Gaggia Mini, La Pavoni Professional, Cafflano Kompresso, Mypressi v.2, Flair Pro 2, DF-83, Niche Zero, ARCO-duo, Kinu Classic+Phoenix, 1Zpresso.
Espressoman
Posts: 2.545
Joined: Jul 2016
Bucuresti
Felicitari, arata foarte bine ce ai facut! Privesc mereu cu invidie catre cei care au abilitati tehnice
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
MarSv
Posts: 879
Joined: Jan 2020
Suceava
(07-06-2020, 15:40)cradun Wrote: Felicitari, arata foarte bine ce ai facut! Privesc mereu cu invidie catre cei care au abilitati tehnice
Mulțumesc frumos.
Studierea este cheia ....
Toper Cafemino 1kg + TC4ESP, ACS Vostok, ACS Vesuvius Leva , Expobar Brewtus, Gaggia Mini, La Pavoni Professional, Cafflano Kompresso, Mypressi v.2, Flair Pro 2, DF-83, Niche Zero, ARCO-duo, Kinu Classic+Phoenix, 1Zpresso.