25-10-2023, 20:17
Stau si ma intreb si eu: de ce la prajitoriile de la noi din tara, de care de altfel eu sunt foarte multumit ce ofera, nu gasesc pe nici un site de-al vreuneia (daca gresesc va rog sa-mi dati reply), RECOMANDARI de preparare cafea, pentru fiecare sortiment care-l comercializeaza...
EX:
Guatemala
espresso: temperatura apa 90-91 C, doza 18gr, ratio 1:2, timp 22-25s....
brew: doza 15gr: ratio 1:16, temperatura apa 87-88 C, timp 4:00....
Ma uit pe site-urile altor prajitorii, din afara tarii, si la aproape toti gasesti aceste informatii...pe care eu le consider utile ca si un "punct de plecare" in a-ti prepara boabele respective acasa....economisesti niste doze bune de cafea, parerea mea, iar cel care prajeste cafeaua, stie cel mai bine cum acel produs isi atinge potentialul maxim, in diferite metode de prepararare...
EX:
Guatemala
espresso: temperatura apa 90-91 C, doza 18gr, ratio 1:2, timp 22-25s....
brew: doza 15gr: ratio 1:16, temperatura apa 87-88 C, timp 4:00....
Ma uit pe site-urile altor prajitorii, din afara tarii, si la aproape toti gasesti aceste informatii...pe care eu le consider utile ca si un "punct de plecare" in a-ti prepara boabele respective acasa....economisesti niste doze bune de cafea, parerea mea, iar cel care prajeste cafeaua, stie cel mai bine cum acel produs isi atinge potentialul maxim, in diferite metode de prepararare...
LELIT 42 TEMD, KINU M47, HARIO V60 V1