Hello There, Guest! Login Register


Recomandari pentru o ciocolata calda facuta la espressor

#1
Salut. Doresc o recomandare  ptr a prepara o ciocolata calda (barista mood) la un espressor (cazul meu Lelit Mara X).Ma gandesc ca sunt poate posesori care isi diversifica bauturile scoase din aparatul de facut cafeaua.
De unde cumparati praful de ciocolata calda si dc exista vreun mod de spumare a laptelui diferit de cappuccino sau flatwhite.
Multumesc anticipat
Lelit Mara X | Niche Zero | Normcore Tools | TimeMore Black Mirror 
 
Reply
#2
eu asa ceva folosesc: https://www.emag.ro/ciocolata-densa-la-b...988f0f5a71&X-Product-Id=70212575&X-Search-Page=1&X-Search-Position=2&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view

amestec 1-2 lingurite cu 150ml lapte in latiera putin, apoi il frothez normal. cu cat lungesti procesul de frothare cu atat devine mai densa
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

 
 
Reply
#3
Eu prefer in ultima vreme sa fac ganache din pepite de ciocolata si "smantana" de cocos ce sta pe urma calda pe espressor restul zilei. Mai fac cate-o ciocolata calda sau mocha. Spumez laptele, torn putin peste o lingura-doua de ganache sa se omogenizeze, torn pe urma restul normal.
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)
 
Reply
#4
(20-01-2022, 14:28)RazvaNNN Wrote: eu asa ceva folosesc: https://www.emag.ro/ciocolata-densa-la-b...988f0f5a71&X-Product-Id=70212575&X-Search-Page=1&X-Search-Position=2&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view

amestec 1-2 lingurite cu 150ml lapte in latiera putin, apoi il frothez normal. cu cat lungesti procesul de frothare cu atat devine mai densa

Multumesc de recomandare o sa o incerc.

As fi interesat de inca 2-3 furnizori ptr ciocolata calda. Sunt deschis la mai multe recomandari ca sa le incerc in paralel .
Multumesc anticipat.
Lelit Mara X | Niche Zero | Normcore Tools | TimeMore Black Mirror 
 
Reply
#5
Se poate asa ceva?
Ciocolata calda la espresor?
Cum?
MaraX <> FlairPro2 <> EurekaSD <> BravoTools <> KinuM47Clasic <> FellowStaggEKG <> HarioSwitch <> Paragon Nucleus <> Refractometru <> Prajitor Nucleus Link
 
 
Reply
#6
Eu îmi fac cacao cu lapte şi puţină miere. Dar nu la espressor.
BPlus Apollo şi La Pavoni Europiccola, Cafelat Robot şi Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso şi Porlex Mini
 
 
Reply
#7
(20-01-2022, 20:30)Kosti Wrote: Se poate asa ceva?
Ciocolata calda la espresor?
Cum?

Lapte și praf de ciocolată caldă (special), puse-n latieră și "spumate".
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
#8
(20-01-2022, 16:05)flipu2k Wrote: Eu prefer in ultima vreme sa fac ganache din pepite de ciocolata si "smantana" de cocos ce sta pe urma calda pe espressor restul zilei. Mai fac cate-o ciocolata calda sau mocha. Spumez laptele, torn putin peste o lingura-doua de ganache sa se omogenizeze, torn pe urma restul normal.

Cam asa si eu, dar fara cocos.
Cioco belgiana Bary min 55% + un pic de lapte cald sau espresso ul preparat, amestec, adaog laptele frotat.

In general, mi-am data seama ca nu agreez amestecurile cu un continut ridicat de amidon.

Odata ca nu au gustul potrivit, parca diluat si doi, se ingroasa si nu mai simt textura laptelui.

Am incercat si Mjork in cafenea (gust diluat) si alte cacao, dar Julius Meinl acasa _ buuuuun  pt ca am pus cat am vrut.

[Image: kCaEZ79.jpg][Image: qpWYL7b.jpg]
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | [b]1Zpresso ZP6 de vanzare[/b]
 
Reply
#9
Eu făceam pentru fiică-mea cu sirop de arțar și cacao:
- o linguriță de sirop de artar
- o linguriță de cacao (cautam cacao cu 20% grăsime)

Frecam cacaua cu siropul de arțar pana devine o pastă, puneam puțin lapte cald (eventual de la vreun capucino făcut mai devreme) și frecam pana se omogeniza bine.
Apoi puneam lapte frotat.[Image: fc2da3aa0e9a56db1ff8a5dcba733435.jpg]
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1
 
Reply
#10
(20-01-2022, 22:13)slavic1983 Wrote:
(20-01-2022, 16:05)flipu2k Wrote: Eu prefer in ultima vreme sa fac ganache din pepite de ciocolata si "smantana" de cocos ce sta pe urma calda pe espressor restul zilei. Mai fac cate-o ciocolata calda sau mocha. Spumez laptele, torn putin peste o lingura-doua de ganache sa se omogenizeze, torn pe urma restul normal.

Cam asa si eu, dar fara cocos.
Cioco belgiana Bary min 55% + un pic de lapte cald sau espresso ul preparat, amestec, adaog laptele frotat.

In general, mi-am data seama ca nu agreez amestecurile cu un continut ridicat de amidon.

Odata ca nu au gustul potrivit, parca diluat si doi, se ingroasa si nu mai simt textura laptelui.

Am incercat si Mjork in cafenea (gust diluat) si alte cacao, dar Julius Meinl acasa _ buuuuun  pt ca am pus cat am vrut.

[Image: kCaEZ79.jpg][Image: qpWYL7b.jpg]

Ciocolata belgiana Barry iti ofera si o textura cremoasa,sau textura e data strict de textura laptelui? Vreau sa ma duc intr o zona healthy, insa mai caut si ceva gust ?

Azi pot da un feedback, am facut o ciocolata calda din lapte frotat + ciocolata Leonidas iar combinatia a avut destul de mult gust.
https://ciocolatabelgiana.ro/product/pyramides-box/
Lelit Mara X | Niche Zero | Normcore Tools | TimeMore Black Mirror 
 
Reply
#11
Salut eu folosesc ciocolata calda de la Manuel o găsești pe diverse site-uri prețul fiind de 80-100 lei pt 1kg. Pt o ceașca de 200 ml pun o cupa de 10g apoi tron apa calda de la espressor, foarte putina, apoi cu o lingurița amestec bine,bine pana devine o budinca, apoi spumez laptele pana obțin o spuma ceva mai groasa torn puțin lapte in pahar amestec, iar la final poți face latte ART pana umplii cana. 

. https://imgur.com/a/GxpyW6b
Profitec700|Bentwood63
Kinu|V60
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)