Hello There, Guest! Login Register

Recomandare sita + eventuale chestii utile

Salut, recent am ajuns posesorul unui gaggia classic si mi-am cumparat o rasnita lelit 043 mmi, am o sita dubla pe portafiltru si un termostat montat aditional pe aparat, deasemenea folosesc cafea proaspat prajita si am tamper de inox.

Nu ma pricep foarte bine la cafea, sunt bautor de putin timp, as vrea sa imi achizitionez o sita single si eventual poate chiar si un upgrade la cea dubla daca exista vreo diferenta.

Deocamdata imi iese un espresso destul de bun din cat stiu eu sa apreciez, cert este ca odata cu achizitionarea rasnitei am reusit sa scot ~40ml in 25 de secunde, ceea ce stiu ca este primul lucru de reglat. 

Asadar, pe langa o recomandare de sita single si poate si dubla, mai este ceva ce ar trebui sa stiu ?

Multumesc!

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Salut.

Eu personal nu am folosit vreodată sita single, nici pentru experimente.
Ți-aș recomanda sa ramai cu cea dubla, și asa ai extracție de 1:2 și te vei opri sub 40ml.
Plus ca nu știu cât de bine merge light roast cu single. Poate cineva cu ceva experienta să-ți spună.

Oricum faptul ca ai scos în 25sec este un avantaj. O sa te obișnuiești cu gustul și o sa începi sa tunezi extracția încât sa găsești ceea ce crezi tu ca e potrivit pentru tine.

Baftă
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Mie si acum mi se pare ca iese foarte buna, urmeaza sa ma viziteze ceva prieteni mai experimentati cu cafeaua sa primesc o apreciere mai de incredere. Multumesc!

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)