Espressoman infocat
Timisoara
Salutare!
Caut variante de setup pentru o cafea bună într-o tură mai lunga cu motocicleta, ținând cont de faptul ca am aeropress. Foarte important - spațiul ocupat de setup.
1. Aeropress + Kinu + Jetboil sau Primus
2. Drip coffee to go + Jetboil sau Primus
Orice sfat e binevenit :) Mersi!
online: ACS Vesuvius EVO Leva / Niche Zero
offline: Aeropress / Kinu M47 Phoenix
Espressoman infocat
Cluj-N
Aeropres chiar și cu cafea rasnita de câteva zile. Nu ai nevoie de apa fiarta, poți face chiar și fel de cold brew rapid daca amesteci continuu câteva minute.
Si toba de evacuare stock, e un must.
Membru Anonim
România
Dacă ai deja aeropress, se înțelege că știi gustul și-ți place. Recomand din inimă Kinu!
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Cafea macinata portionata in plicuri gen ceai.
O infuzezi direct in cana in care fierbi apa pe primus, ai scapat de o grija cu aeropresul.
Aero...
Bucuresti
Da, si in varianta asta ajungi maxim la dimensiunea unui portofel.
Eventual sa gasesti o solutie de vidare/sigilare a pliculetelor.
Bezzera Aria, PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Espressoman infocat
Timisoara
17-06-2024, 12:13
(This post was last modified: 17-06-2024, 12:19 by edri.)
(17-06-2024, 10:48)renatoa Wrote: Cafea macinata portionata in plicuri gen ceai.
O infuzezi direct in cana in care fierbi apa pe primus, ai scapat de o grija cu aeropresul.
De ce nu ai spus mai repede, sa nu imi mai bat capul cu gasirea unui echipament cat mai usor pentru preparat cafeaua in drumetii?
Cu masina, probabil si cu motocicleta nu cred ca greutatatea si volumul sunt chiar atat de critice incat sa fie absolut necesar minim minimorum.
Fiecare plic ar trebui pus intr-o punga separata bine sigilata, altfel daca in plicul de ceai e o cafea de supermarket sau una de calitate, dupa o zi doua probabil ca nu vor fi mari diferente in cana de titan
, daca tot vorbim de minimalism.
Espressoman
Bucuresti
17-06-2024, 12:24
(This post was last modified: 17-06-2024, 12:25 by cradun.)
Exista drip bags, pentru simplitate maxima, dar eu pentru calatorii am Aeropress + Aergrind + lingura de masurare de la Aeropress, ca sa nu iau si cantarul cu mine.
Honne, DC Studio, Wilfa Uniform, Aergrind, Outin
Craiova
17-06-2024, 12:46
(This post was last modified: 17-06-2024, 12:47 by renatoa.)
Daca vreti minimalism, vezi cafea pasta la tub, scoasa de cei de la "
No Normal Coffee - The Outdoor Coffee"
Poti si sa o mananci intinsa pe paine... "Noi nu suntem normali" [emoji12]
Espressoman infocat
Timisoara
Omul normal vrea echipament minimal in calatorie pentru cafeaua care-i place nu ce pun altii in plicuri, tuburi, capsule, etc.
Craiova
N-am gasit alta rima la "minimalism" [emoji12]
Espressoman infocat
Timisoara
17-06-2024, 23:46
(This post was last modified: 17-06-2024, 23:46 by sNap7.)
@
edri - aici chiar dimensiunea contează, n-am mult spațiu si prioritare sunt hainele :D
Varianta cu plicuri premacinate pare cea mai buna. Oare si la ieșiri de 2-3 săptămâni...?
Craiova
Cand nu schimbi haine 2-3 saptamani... cafeaua pare ultima grija [emoji12]
La asa iesire as evalua serios scenariul unei rasnite minuscule, si ultra light, 256g, krinder, asta pentru ca o am... si as lua verde, sa o prajesc "pe carbuni".
Nu, nu aberez de loc ! Nu trebuie sa fii cowboy ca sa faci asta :D
https://www.youtube.com/watch?v=dxpB385sx38
Espressoman infocat
Timisoara
Am Kinu :) Cu schimbatul hainelor e ok, nu merg cu cortul.
Espressoman infocat
Slobozia
eu pentru vacante am staresso mirage pro, un cantar f mic de bijuterii si kingrinder k2. impreuna fac o echipa excelenta! totusi as spune ca sunt cam grele pentru caratul extra pe motor
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro
Membru Anonim
România
(17-06-2024, 23:46)sNap7 Wrote: @edri - aici chiar dimensiunea contează, n-am mult spațiu si prioritare sunt hainele :D
Varianta cu plicuri premacinate pare cea mai buna. Oare si la ieșiri de 2-3 săptămâni...?
Zici că ai kinu... Ce părere ai de un Staresso Mirage Pro 2023? Lasă plicurile și uite aici, ai loc
căcălău și pentru cafea:
Espressoman infocat
Timisoara
Am revenit, Kinu+Aeropress impreuna cu fierbatoarele de apa de la cazari au facut o echipa perfecta ;) Multumesc tuturor pentru recomandari.
Aero...
Bucuresti
Da, Aeropressul nu e pretentios deloc la turnare.
Daca nu te deranjeaza zațul, poti sari chiar si peste Aeropress si sa o faci “oparita”. Pui cafeaua macinata intr-o cana si torni apa fierbinte peste. Aduce putin si cu cupping-ul, o cafea buna se simte foarte interesant.
Bezzera Aria, PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono