Mă bag și eu că musca'n lapte, ce folosesc un SB și băuturi pe bază de lapte.
Rutina mea e astfel;
Pornit espressorul cu 15-20-30 min. înainte, scos cafeaua din frigider, cântărit, râșnit, tampat, flush de vreo 2 sec. la espressor, tara pe cântar, băgat portafiltru în 'mașină', iar apoi the magic time, asta pentru primul espresso.
După ce am făcut primul espresso, trecem la următorul; înainte de pașii de mai sus (cu excepția celor 15-20-30min.) curăț sita de duș, un mic flush să meargă toate impuritățile de cafea de pe sită de la duș, șterg, spăl sita de la portafiltru cu apă caldă, sterg cu un prosop de hârtie și trecem din nou la pașii de mai sus.
După ce am făcut și al doilea espresso, dau drumul la modul steam. Între timp, trec la curățenie, spălat sită portafiltru, portafiltru, curăț blatul pentru că inevitabil cafeaua de la râșnire a mai 'evadat' din sită sau râșniță, șterg portafiltru și sita, scot latiera din frigider și laptele, pun lapte în latieră, bag laptele înapoi în frigider și în ultimă instanță mă apuc de frotat.
Dacă e nevoie, cu 'pocnitoarea' de GC pot frota o latieră de 500ml și una de 350ml consecutiv, sau mai nou o latieră de 750ml, dar de obicei folosesc latiera de 350 sau 500 ml.
Să nu se înțeleagă greșit, nu zic că un SB e mai bun, sau echivalent, cu un DB, doar că în foarte multe cazuri e suficient și un SB, mai ales dacă nu ai un flux continuu de invitați/musafiri.
P.S, poate rutina mea nu e bună dar la mine funcționează.