Hello There, Guest! Login Register


Recomandare espressor consum 800W

#1
Salut

Îmi place cafeaua de calitate, până acum la ibric dar am de gând să încerc şi espresso.

Am o restricţie mai importantă decât banii, şi anume consumul stabil de electricitate. Cam ce espressoare pot găsi la un consum de 8-900W? Mă refer la un consum stabil, fără spike-uri scurte.

Întreb pentru că deocamdată nu ştiu ce să caut şi din ce văd toate folosesc elemenţi de încălzire destul de puternici. Dacă nu sunt, o să studiez direct variantele manuale.

Vă mulţumesc!
BPlus Apollo şi La Pavoni Europiccola, Cafelat Robot şi Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso şi Porlex Mini
 
 
Reply
#2
Ai grija in ce directie te duce aceasta cerinta... sa nu cazi in vreo capcana...
Multe din cele ieftine care le gasesti pe la emag etichetate cu puterea asta si presiunea de 3.5 bar, ca acesta:

https://www.emag.ro/espressor-manual-hei...D9TGF2BBM/

... in realitate nici macar nu au pompa, chiar daca acolo scrie "pump"... presiunea aia de 3.5 bari o fac din abur, intr-un boiler, similar cu un mokka pot. Restul "minunii" o face presurizarea in portafiltru.
Extractia are loc la o temperatura de ... noaptea mintii...

As evalua mai curand o solutie de tip Flair sau Kompresso, folosind apa fiarta separat.
Sau o masina vintage ca a mea, care intamplator are exact 800W.
 
Reply
#3
Masina vintage, ca a ta, e Lastun? De unde sa inteleaga ce sa caute?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#4
Se uita in profil si vede ca la semnatura are trecut Gaggia Mini Smile
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic
 
Reply
#5
Pe bune, chiar vreti sa umpleti forumul cu semnaturi in fiecare postare, la botu calului, ca sa va lamuriti ce dotare are omu? Si nu esti primul...  Huh
E asa neintuitiv sa faci click pe numele userului sa te uiti in profil despre ce vorbeste ?  Confused
 
Reply
#6
Salut,

Nu vă certaţi vă rog, am intrat pe profilul lui şi am văzut că este vorba de G. Mini, am şi căutat-o pe net, dar nu am apucat să răspund.

Mulţumesc pentru sugestie şi vă rog să îmi mai spuneţi şi alte modele. Nu mă grăbesc cu achiziţia şi o să le studiez înainte de a mă apuca să cumpăr ceva.
BPlus Apollo şi La Pavoni Europiccola, Cafelat Robot şi Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso şi Porlex Mini
 
 
Reply
#7
(07-10-2019, 11:26)renatoa Wrote: E asa neintuitiv sa faci click pe numele userului sa te uiti in profil despre ce vorbeste ?

Sincer, cam da. Mai ales pentru un user nou.
(07-10-2019, 11:26)renatoa Wrote: Pe bune, chiar vreti sa umpleti forumul cu semnaturi in fiecare postare

Se umple forumul cu semnaturi, pentru ca multi pun echipamentul folosit acum 5 ani, de parca ar conta istoricul pentru cineva. Daca pui un rand cu echipamentul actual, nu imi pare ca distrage asa mult.
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic
 
Reply
#8
Nu ne certam, ne batem direct. Uite ca p-asta nu o stiam. Mai vin o data, ce sa fac?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#9
Eu am o intrebare pentru clarificarea cerintei initiale, ca sa nu apara vreo confuzie. De ce e asa important cat consuma? Cand zici consum stabil 8-900W la ce te referi?

Adica, nu-ti imagina ca daca il tii 10 ore in priza o sa consume timp de 10 ore 800W, ca nu e uscator de rufe Smile Consumul dat de producator este pentru cand boilerul lucreaza, nu cand sta.

Pentru exemplificare, ultimele mele 2 espressoare consuma asa (verificat cu priza smart care imi da consum instantaneu si istoric pe saptamana/luna).
- Lelit PL82T single boiler cu mod eco - chiar dupa pornire, pana incalzeste boilerul (sa zicem vreo 5-6 minute) sta pe la 1200W, dupa care 2-3W si dupa 30 de minute intra in sleep.
- Ambient Espresso Minima dual boiler (1000W brew, 1200W abur) consuma exact cat zice acolo pentru cele 10 minute dupa care consuma ~70W doar cu brew boiler pornit; pe cel de abur il opresc dupa ce fac spuma;
Nu stiu sincer inca de ce consuma 70W chiar si stabil fiind, dar nu sunt 800. Apropos, stie cineva de ce? Smile

Deci daca il lasi deschis toata ziua consuma cam cat un bec clasic.

Chiar acum m-am uitat la istoricul din aplicatia de la priza (Kasa / TPlink) si zice asa:
- daily average 0.97 kWh
- total last 7d: 6.82 kWh
- total last 30d: 26.4 kWh

In general sta pornit cam 3 ore pe zi si in weekend cam 10 ore.

Ajuta informatiile astea?
Rasnita: Eureka Mignon Specialita / Kinu M47 Phoenix
Espressor: Ambient Espresso Minima (ex-Lelit PL82T)
 
Reply
#10
(07-10-2019, 11:48)baloozzy Wrote: Nu ne certam, ne batem direct. Uite ca p-asta nu o stiam. Mai vin o data, ce sa fac?

Cred ca nu ne-am trezit inca dupa weekend... Smile si unii vor sa bage saptamana de lucru de 4 zile ... Big Grin

(07-10-2019, 12:18)aditanase Wrote: Eu am o intrebare pentru clarificarea cerintei initiale, ca sa nu apara vreo confuzie. De ce e asa important cat consuma? Cand zici consum stabil 8-900W la ce te referi?

Pentru exemplificare... sta pe la 1200W... 1000W brew, 1200W abur

Am o banuiala ca problema initiatorului este ca reteaua nu ii duce instant mai mult de 800W... mai stii, o fi undeva la munte pe generator Wink
El apare ca fiind din Bucuresti, mai stii in ce periferii vai de mama ei de retea ii alimenteaza... desi standardul ar trebui sa asigure 10A adica 2300W in orice casa...
 
Reply
#11
Voi folosi espressorul 90% din timp pe o barcă. Invertorul asigură 1kW cu spikeuri de 2kW,iar de la priza pontonului pot să trag maxim 4 amperi (nu le pot combina).
In București nu am probleme.
BPlus Apollo şi La Pavoni Europiccola, Cafelat Robot şi Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso şi Porlex Mini
 
 
Reply
#12
Invertorului nu i se poate reduce voltajul ?
10% in minus la tensiune, adica 207V in loc de 230 inseamna 20% in minus la putere... adica 800-900W in loc de 1000-1100, caz in care plaja se largeste considerabil...
Personal as merge pe alte metode de preparare intr-un asemenea mediu...
 
Reply
#13
Puterea în Waţi este calculată ca Voltaj multiplicat cu Amperaj. Astfel încât un aparat de 1kW va trage mai mulţi amperi la un voltaj al reţelei de 207V decât dacă îi furnizezi 220V, pentru a obţine în cele din urmă aceeaşi putere.
Deşi nu are relevanţă, nu am cum să îi reduc voltajul, stă destul de fix la 219-220. Probabil dacă trag din el la limită se va reduce în mod natural (e în comutaţie) dar oricum espressorul nu va funcţiona ok sau poate deloc.

Întrebarea DIY ar fi alta, şi anume poate fi înlocuită rezistenţa boilerului cu alta mai mică (de exemplu 800W în loc de 1300W), evident că va dura mai mult încălzirea, să zicem aproape dublu ca timp, dar restul s-ar putea să meargă ok. Însă nu vreau să intru în astfel de modificări dacă există deja aparate ce se încadrează.

În ceea ce priveşte metodele de preparare, sunt deschis la sugestii.
BPlus Apollo şi La Pavoni Europiccola, Cafelat Robot şi Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso şi Porlex Mini
 
 
Reply
#14
(07-10-2019, 18:45)ghrt Wrote: Întrebarea DIY ar fi alta, şi anume poate fi înlocuită rezistenţa boilerului cu alta mai mică (de exemplu 800W în loc de 1300W)

Poate fi inlocuita daca sunt respectate dimensiunile si distanta dintre borne. La piese-horeca.ro poti gasi rezistente de putere mai mica de 800W: 500W sau de 750W cu flansa.
Pana la urma ar merge si una de tip cartus montata intr-o teaca din alama sau inox https://www.prosensor.ro/fiche.asp?famille=4&categorie=&type=&modele=&fabricant=&grandeur_physique=&unite=&conditionnement=&ID=382&new=&rechtxt=&refsearch=&tri=&ref=

LE:
Orice espressor + modul cu triac: https://magazin.undatech.ro/electronica-...000-w.html sau mai ieftin la Optimusdigital, https://www.optimusdigital.ro/ro/altele/...uery=triac&results=2
 
Reply
#15
(07-10-2019, 18:45)ghrt Wrote: Puterea în Waţi este calculată ca Voltaj multiplicat cu Amperaj. Astfel încât un aparat de 1kW va trage mai mulţi amperi la un voltaj al reţelei de 207V decât dacă îi furnizezi 220V, pentru a obţine în cele din urmă aceeaşi putere.

E mult spus "un aparat", acolo aveti o rezistenta ca la orice boiler sau resou. Sau fier de calcat.
Orice rezistenta pe care scrie 1kW disipa puterea asta cand e conectata la priza standard de 230V.
La 200V va disipa doar 750W si incalzirea va dura proportional mai mult, adica 4 minute in loc de 3, de exemplu.
Se va ajunge intr-adevar in final la aceeasi temperatura in boiler, consumand aceeasi energie, dar nu consumand aceeasi putere instant, poate aici e confuzia.

Metode alternative... sunt o gramada, toate incepand cu apa fiarta... operatie care se poate face si in afara "aparatului", cu un boiler de puterea care o aveti, sau chiar pe gaz, daca nava are asemenea dotare.
Odata obtinuta apa fiarta, alegerea va apartine, fie extrageti bauturi tip espresso pe masini fara boiler, de care am pomenit in prima mea postare, fie prin metodele de tip infuzie, carora forumul le dedica o intreaga sectiune, Aeropress fiind exemplul cel mai versatil.
 
Reply
#16
my 2 cents

Cred ca ai vazut aceste articole, dar le pun si aici.
1. https://bosunsbox.com/boat-coffee/
2. Trece prin metode cu sau fara electricitate: https://theboatgalley.com/boat-coffee-systems/
Solutia propusa cu capsule se bazeaza pe capsule refill, cu cafea proaspat prajita si rasnita.
Filtroman infocat
V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Cafflano Krinder (de vanzare)
 
Reply
#17
M-am uitat pe Cruisers' Forum, unde mai citesc. Majoritatea preferă soluţiile manuale şi simple din nişte motive comune: majoritatea bărcilor nu au banc de baterii care să facă faţă unui invertor mare, ceea ce exclude soluţiile serioase, şi dacă navighezi e mai dificil să operezi un espressor.
Mersi pentru ce ai pus. Acel Espresso12 are doar 5 review-uri pe Amazonul italian şi e un fel de black box, nu îmi inspiră nici o încredere.
Ideea este să ajung la un expresso de bună calitate. Altminteri, cafeaua proaspătă e okish.
BPlus Apollo şi La Pavoni Europiccola, Cafelat Robot şi Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso şi Porlex Mini
 
 
Reply
#18
Aparatul l-am dat strict ca exemplu, dar si ala un compromis.

Daca nu e musai sa fie espresso atunci ai o plaja mult mai larga de cafetiere/ filtre. Cu o capacitate mai mica sau mai mare.

Daca e musai espresso, ai putea adapta/restrctiona un gaggia classic 2015 (care, citeam, nu mai e 1300w ci 1050 - budget option).
Sau ceva putin mai stilat precum La Pavoni Europicolla 950W
Filtroman infocat
V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Cafflano Krinder (de vanzare)
 
Reply
#19
Mi-a atras atenţia La Pavoni, dar încă nu am avut timp să mă documentez.
BPlus Apollo şi La Pavoni Europiccola, Cafelat Robot şi Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso şi Porlex Mini
 
 
Reply
#20
Decat Pavoni, un Cafelat Robot e preferabil. Dc astepti doua saptamani sa ajunga si la noi primele exemplare (prin barshaker) si sa incepem review-urile, vei sti daca merita. Intre timp, te poti ocupa sa gasesti o rasnita potrivita.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#21
La Robot tot tre sa faci prepping separat...

Dar arata bine
Filtroman infocat
V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Cafflano Krinder (de vanzare)
 
Reply
#22
cradun Wrote:Decat Pavoni, un Cafelat Robot e preferabil. ...

+1

si tot ref. Cafelat Robot:
cat am inteles eu, prin faptul ca e o solutie open-boiler, dar mult mai simplu de operat decat un Flair de ex., Cafelat Robot imi pare cea mai inspirata masina manuala! (ok, Hong-Kong... dar Paul Pratt, Faema Baby Faemina, Gaggia Gilda'54!)
si ma gandesc nu numai la marime PF/puc, de 58, dar si la piese mai putine, mai usor de combinat/insailat si care, fiind din tabla, nu necesita preincalzire (ok, asta zic eu, vad ca se face de catre unii...);
una peste alta, o masina cu care poti face mai multe shoturi suficient de consistente!
iar varianta barista, la care monitorizezi si presiunea in grup mi se pare o solutie completa in limitele date;
si cand zic limite, ma refer la absenta aburului, deci dedicata celor care beau straight espresso;
(ce-i drept, daca tot ai putut incalzi apa pentru extractie, nu poate fi asa greu sa incalzesti si laptele pana la un 60-65C si sa-l faci (micro)spuma cu un french press!)

sigur, asta... pe pamant Smile
pe apa poate fi mai dificil, dar acolo un Robot din asta se califica cel putin la capitolele robustete/simplitate/fiabilitate/spatiu ocupat/etc
si mai e si pretul cam mare, dar peste asta se trece - cu ceva efort pe-acolo Smile
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
Reply
#23
Cum ar veni, o adevărată revoluţie, direct din HK.
Lipsa circuitelor este desigur un lucru bun în atmosferă umed-sărată, dar important ca la orice sculă e ce poate scoate în mâinile meşterului. Preţul pare totuşi cam piperat, dar poate merită. Aştept cu interes testările, am văzut threadul dedicat.
BPlus Apollo şi La Pavoni Europiccola, Cafelat Robot şi Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso şi Porlex Mini
 
 
Reply
#24
Pavoni nu recomand, ca e foarte foarte greu de stapanit (parerea mea).
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)