Hello There, Guest! Login Register


Recomandare espressor birou automat buget 1000-1300 euro

#1
Salut, 

Sunt in cautarea unui espressor pentru birou, in medie cam 30 de cesti de cafea pe zi ar produce, ma intereseaza sa incorporeze rasnita si sa fie capabil sa faca, pe langa espresso, si un capuccino / spuma de lapte. Ideea e sa fie cat mai usor de folosit de oricine. 

Imi puteti recomanda ceva cat de cat decent in acest buget? (1300 euro max)?

Mutlumesc!
 
Reply
#2
Au fost suficiente topice similare in trecut ca sa iti poti forma singur o idee... ai incercat o rasfoire minimala inainte de a posta ?
 
Reply
#3
(15-07-2019, 12:31)renatoa Wrote: Au fost suficiente topice similare in trecut ca sa iti poti forma singur o idee... ai incercat o rasfoire minimala inainte de a posta ?

Salut. Da, am cautat Smile Din pacate in niciunul nu am vazut recomandari pe bugetul pe care il aveam eu la dispozitie. Majoriatea erau pe bugete mai mici, iar unde am vazut propuneri in buget, se mentionau aparate cu portafiltru, fara rasnita incorporata, respectiv o solutie pentru cine are mai mult timp sa prepare cafea. 

Ce intrebare am avut eu este daca exista vreo recomandare pentru un aparat automat, care poate rasni cafeaua si sa prepare o bautura cu spuma - asa, ca pentru un mediu office, in care lumea nu ar avea timp de tampare, golire puck de cafea, rasnit separat etc. Totodata, cumparam boabe proaspat prajite mereu, asadar eram in cautarea unei sugestii de aparat care sa fie cat de cat mai respectabil in acest buget. 

Merci!
 
Reply
#4
Asa cum au spus si altii automatele nu fac obiectul discutiilor pe acest forum
PL92T, PL72
 
Reply
#5
(15-07-2019, 13:14)wildm Wrote: Asa cum au spus si altii automatele nu fac obiectul discutiilor pe acest forum

Am inteles. Interesant, asta parca era forumul cu numele "sfaturi la cumparare", cu descrierea "Nu stii ce espressor sau rasnita sa alegi? Intreaba aici!". Nu credeam ca am postat in "Tehnici de preparare espresso & latte" o intrebare despre cum sa fac un flat white la un aparat super automat Smile

Dar e ok. Eu sunt pasionat at home de cafea, atat ca prepar exclusiv brew/pour-over si aeropress. Nu prepar espresso, nu am tangente cu aparate automate si doream sa caut sfaturile intr-o comunitate de cafea care probabil are orizonturi mai largi ca mine in acest segment, inclusiv office. Cunosc brand-uri precum Gaggia, Jura, Saeco etc., dar ma gandeam ca poate exista ceva despre care nu am auzit sau ceva ce nu cunosc si aflu de aici. 

Clar nu am sa aflu daca acest subiect nu se discuta, asadar operatorii pot sterge acest thread daca e chiar asa tabu subiectul. Zi buna!
 
Reply
#6
Nu e tabu subiectul, dar automatele nu face espresso. 

Stau la un hotel care are in dotare o super-automata de peste 5000 de euro de la saeco. Dincolo de cafeaua proasta, tot ce mi-as putea dori ar fi o cafea la filtru facuta decent fiindca ceea ce scoate supermegaautonomatul nu e nici espresso, nici filtru.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: (factory g106), m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#7
Poate ca din cauza ca orice ai lua este o loterie...  Confused
Cand vezi ca aparate care in interior sunt identice si au cam aceleasi functii se vand intre 2000 si 4000 lei, ce concluzii poti sa tragi ? Sau, cand la un asemenea echipament se prezinta drept un feature ca are rasnita ceramica... adica mai rau nu se poate Big Grin

Automatele sunt prin excelenta electronica de consum, marketate, vandute si servisate pe canale specifice acestui tip de aparatura, la fel ca un frigider, masina de spalat sau TV.
La acest tip de aparatura nu prea gasesti "pareri" de nivelul si intensitatea celor care se dezbat intr-un forum de aparatura HiFi, de exemplu... ce poate fi excitant sa scrii despre apasat un buton si asteptat sa curga... ceva acolo Smile
 
Reply
#8
(15-07-2019, 14:26)renatoa Wrote: Poate ca din cauza ca orice ai lua este o loterie...  Confused
Cand vezi ca aparate care in interior sunt identice si au cam aceleasi functii se vand intre 2000 si 4000 lei, ce concluzii poti sa tragi ? Sau, cand la un asemenea echipament se prezinta drept un feature ca are rasnita ceramica... adica mai rau nu se poate Big Grin

Automatele sunt prin excelenta electronica de consum, marketate, vandute si servisate pe canale specifice acestui tip de aparatura, la fel ca un frigider, masina de spalat sau TV.
La acest tip de aparatura nu prea gasesti "pareri" de nivelul si intensitatea celor care se dezbat intr-un forum de aparatura HiFi, de exemplu... ce poate fi excitant sa scrii despre apasat un buton si asteptat sa curga... ceva acolo Smile

Total de acord cu tine. Smile Din nou, ma gandeam ca fiind o latura cu care nu prea am tangenta, probabil exista totusi o solutie care cat de cat ofera ceva mai decent decat bullshit-urile care zic ca fac o cafea de specialitate prin apasarea unui buton. Daca ar fi dupa mine, as propune un Lelit Diana cu un Baratza Settle sau un Wilfa pentru brew si cu asta basta Smile Dar stii cum e in birouri - lumea vrea un click si o cafea buna. Ma gandeam doar daca exista acel aparat sau brand despre care nu am aflat, care face asa ceva si ofera ceva de care s-ar putea bucura si genul de om putin mai pasionat de aroma si gustul unei cafele bine preparate. Se pare ca nu prea exista ceva in zona aia - si pare si normal. Eram doar curios. Merci mult!
 
Reply
#9
Cel mai sensibil punct pare sa fie rasnirea... tamparea si stabilitatea termica sunt oarecum rezolvate mai bine decat rasnirea.
Asa ca as cauta un automat a carui rasnita sa aiba cutite de otel, dar nu lamele plate de inox Smile
Daca o alimentezi cu boabe de calitate, si rasnita permite un reglaj in zona optima, ar trebui sa ai totusi in ceasca ceva decent.
 
Reply
#10
Aparatele complet automate nu fac, într-adevăr, un espresso veritabil, piedicile majore fiind:
- presiunea ridicată, de peste 10 bar (15 susține producătorul), duce la channeling dacă gradul de măcinare nu este corect ajustat în raport cu gradul de prăjire al cafelei. Producătorii folosesc aceste presiuni ridicate pentru a crea mai multă spumă și a ”amăgi” necunoscătorii, principiu similar cu sitele presurizate de pe modelele foarte ieftine de espressoare manuale;
- distribuția neuniformă înainte de presare (tamping);  
- distanța minimă dintre cuțite nu permite o măcinare suficient de fină pentru cafele prăjite foarte ușor, motivul fiind protecția aparatului, care s-ar bloca în situațiia utilizării unei cafele prăjite mai intens în combinație cu gradul cel mai fin de măcinare, iar în timp probabil s-ar defecta.

Dacă trecem peste aspectul purist, ele oferă un anumit confort utilizatorilor cu puține cunoștințe și rezultate decente, cu următoarele condiții:
- râșniță cu cuțite metalice;
- cafea cu solubilitate mai ridicată, regăsită la un grad de prăjire ușor spre mediu;
- volumele preparatelor finale să fie reduse, prin utilizarea unor rații de preparare mai mici decât cele cu care vin din fabrică;
- ajustarea temperaturii de preparare pe o plajă mai largă, chiar dacă nu precisă și specificată în grade;
- ajustarea timpului de preinfuzie.

Fără a avea vreo afiliere cu marca sau revânzătorii, am constatat că aparatele Miele corespund criteriilor tehnice menționate mai sus. Este important de subliniat faptul că toate aparatele lor au râșnițe cu cuțite metalice și același grup de preparare, prin urmare cel mai ieftin aparat din gama lor (5300) face cafele la fel ca și cele mai scumpe, cele din urmă având facilități suplimentare care nu au legătură directă cu mecanica preparării cafelei.
Noi am ajustat și testat câteva aparate (5300, 5500), iar rezultatul final este unul decent, prin comparație cu altele similare.
Problema cred că poate apărea la volume mai ridicate, deoarece capacitatea recipientului pentru reziduuri nu este mare și ar necesita goliri dese. Pentru 30 de cafele pe zi cred că s-ar descurca.
Pentru aparate mai bine adaptate consumului dintr-un birou, cel mai probabil aparatele din gamele profesionale WE sau X (ambele game au cuțite metalice) de la Jura s-ar mai preta scopului, WE6 fiind singurul în zona de buget menționată.
Cafea, entuziasm, cunoaștere...
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)