Hello There, Guest! Login Register

Recomandare cântar

Salutare tuturor

Espressoman fresh si entuziast aici in urma achizitiei pachetului format din Lelit Anna si rasnita fred (+ accesorii peste accesorii) imi doresc foarte mult sa imi iau si un cantar pentru ca am observat faptul ca nu am constanta, mi-a iesit de cateva ori raportul boabe-grame-mililitri si un gust zic eu destul de ok pentru cafeaua folosita pentru experimente (Rancho de la Cascara)

Doresc foarte mult ajutorul vostru in recomandarea unui cantar bun, pana in 300 lei. Daca aveti nefolosite, ma pot gandi si la variante second hand, am incredere ca nu imi oferiti prostii, dar prefer ceva nou. Desigur ca am vazut discutiile de pe forum legate de cantare, insa am zis sa cer un update si poate sa imi incerc norocul spre ceva mai bun in buget, la mana a2a.

Pana acum…din stiudiile mele iau in calcul eureka precisa, l-am gasit la 273 lei. Orice credeti ca ar fi mai bun in bugetul de mai sus astept recomandari, vreau doar ca in bugetul asta sa fie fiabiil si sa isi faca treaba (imi pare un buget destul de mare pentru un cantar dar asta pare sa fie piata). Este ultimul accesoriu pe care sper sa il cumpar anul asta, a fost o investitie destul de mare pana acum si parca s-au tot adunat :) momentan nu regret nimic dar as vrea sa am tot ce am nevoie sunt complet incepator dar destul de perseverent consider.

(Am incercat deja cantarul de bijuterii, as dori ceva si cu timer, consider ca ma ajuta destul demult acum la inceput prefer desigur sub buget, dar pana acolo ma pot duce)

Multumesc!

Reply
Salut,
Ia în calcul ca 300 de lei pentru un cantar, este buget de entry-level ! Cu timpul îți vei da singur seama de asta .
La banii ăștia îți recomand Timemore. Începător fiind, veți face echipă bună ! Printre avantaje: timer încorporat, baterie reîncărcabilă cu durată mare de viață .
Cu reducere de membru, îl poți lua la aproximativ 300 lei nou .

https://www.tastecrafters.ro/cantar-pent...negru.html

Succes !

Reply
Multumesc de mesaj!

Intrebarea mea este, vad ca pe aliexpress il gasesc pe la 150-160 lei (link mai jos). Este vreo diferenta intre ele, inafara de timpul pe care il astept? Se stie despre ele ca sunt fiabile si precise? Eureka stiu ca are un nume in domeniu, de aceea intreb…totusi este diferenta de 140 lei intre ele. Nu ca nu as da 300, dar daca il gasesc in alta parte mai bine..de ce nu.
Link Timemore:

Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! RON159.51  65% Off | TIMEMORE Store Black Mirror Mini New Espresso Coffee Food Kitchen Scale With Time USB Light Weight Digital Scale https://a.aliexpress.com/_EwUEI9B

Multumesc!

Reply
Vezi și ASTA
În jurul sumei de 100 lei e raport preț/calitate ok, am unu din ianuarie. Detalii Aici

Reply
Salut , nu iti bate prea tare capul cu cine ce firma este, marea majoritate sunt tot facute in china cu acelasi principiu de functionare doar ca unele au mai multe functii aditionale decat altele. Fie ca ajungi cu un cantar Timemore , unul no name de pe aliexpress sau mai stiu eu ce Acaia cateva aspecte de care ar trebui sa tii cont sunt : marimea cantarului , eu am inceput cu un Timemore basic si de multe ori imi cadea un piciorus de pe tava espressorului sau se auto-activa la vibratie din cauza ca nu avea loc suficient. De asemenea daca este foarte inalt si folosesti un portafiltru normal e posibil sa ai un spatiu foarte mic intre portafiltru si cantar si te vei chinui sa pui cana. 
Daca are si functia de masurare a timpului in timp ce masoara gramajul este tot ce ai nevoie pentru inceput sa ai un feedback atat pe grame cat si pe timpul de extractie. 
Pe de alta parte, daca vei dori sa faci si filtru in paralel si folosesti o carafa destul de mare iar cantarul mic e posibil ca displayul sa iti fie acoperit de carafa.
Espresso:Stone Mine & Timemore Sculptor 078S/ Felicita Arc
Brew: 1zpresso zp6 special 

Reply
Eu îți recomand un cântar ieftin și bun .
Folosesc un așa cântar de vreo 3 ani, am turnat și apa pe el, este ok. Cântărește ce trebuie/cât trebuie, nu consumă baterii in zadar...
Am avut și Lunar la 230euro dar nu am fost mulțumit de el, măsura și respirația ... era prea sensibil.

[Image: 976333d56302fcbeecbf89bb4a27053d.jpg]
Toper Cafemino + TC4ESP, ACS, Expobar, Gaggia, La Pavoni, Lelit, Bezzera, Ascaso, Astoria , SanRemo, BFC, La Cimbali, Sage/Breville, Cafflano Kompresso, Mypressi, Flair, DF-83, Niche Zero, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig,Kinu, 1Zpresso.

Reply
Timemore mini pare un cantar foarte interesant cu multe features pentru un cantar de 200 de lei. 
Ceea ce poate sa fie un inconvenient este dimensiunea mica ceea ce ar impiedica folosirea a doua cani in acelasi timp.
Lelit Bianca | Niche Zero

Reply
(03-04-2024, 12:49)Meeshoo Wrote: Timemore mini pare un cantar foarte interesant cu multe features pentru un cantar de 200 de lei. 
Ceea ce poate sa fie un inconvenient este dimensiunea mica ceea ce ar impiedica folosirea a doua cani in acelasi timp.

Sunt soluții, o tăviță printată sau una improvizată.
Crem One Profiler, Timemore Sculptor 078S, -Profitec T64, -Nuova Simonelli MDH

Reply
(24-03-2024, 19:49)_R_A_D_U Wrote: Vezi și ASTA
În jurul sumei de 100 lei e raport preț/calitate ok, am unu din ianuarie. Detalii Aici

Salut, ai idee care e diferenta intre asta si cel de la Timemore? Adica merita sa dau dublu pe timemore sau sunt cam acelasi lucru? 
Mersi
Lelit Anita - PL042EM

Reply
Salut! Nu știu nimic de TM. În schimb, chinezoiul de la Fuego, mă împacă maxim.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)