Hello There, Guest! Login Register


Recomandare achizitie espressor

#1
Salutare,
Am nevoie de cateva pareri/sfaturi deoarece nu reusesc sa ma hotarasc asupra espressorului. Desi initial eram hotarat pe Lelit PL41TEM acum am tot vazut pe youtube ca multa lume lauda si Rancilio Silvia si am gasit in acest link la un pret destul de bun https://www.officebarista.ro/produs/espr...lvia-inox/ . Legat de Lelit ma da putin inapoi dimensiunea atipica 57.5 si faptul ca multe accesorii nu se potrivesc perfect, daca faci upgrade la sita ascaso ai nevoie de un anume tamper daca iei ims de un alt tamper, mai trebuie sa schimbi arcul la portafiltru ca nu sta bine sita si tot asa.
Mai sunt si alte variante pe care sa le iau in calcul in acest buget ~3000Lei? (Prefer sa fie nou cu garantie).
Rasnita am achizitionat recent DF 64 gen2, iar ca si cafele preparate cel mai probabil o sa fac dimineata un capucino si un long black iar apoi la pranz 2 espresso.

Thx,
 
Reply
#2
În afară de accesul la site VST, Pullman, Unibasket, etc. nu ai nici un avantaj, iar astea presupun un puckprep foarte bun.

Problemele de compatibilitate între sită și tamper rămân și la grupul de 58mm.

Nu ai PID, iar un kit aftermarket este probabil vreo 100 de eur. Ai OPV, dar nu ai manometru ca să îl reglezi.

Altfel este un espressor solid, arată bine portafiltrul.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
 
Reply
#3
Salut, eu am Silvia (modata ce-i drept) si sunt foarte multumit de rezultate. In principal espersso si foarte rar capucino. Ce vrei tu sa prepari se potriveste foarte bine cu Silvia.
Rancilio Silvia V3 ITO Mod, Kinu Phoenix, Arco 2in1 
 
Reply
#4
Momentan inclin mai mult spre Lelit deoarece vide deja cu PID, indicator presiune si nu trebuie sa ii mai fac nimic pentru moment, plus pretul foarte bun cu reducerea de pe forum si service/garantie usor de accesat. Dezavantajul principal fiind cel lgat de accesorii avand grupul pe 57 iar in cazul unui upgrade in viitor accesoriile deja cumparate nu se vor mai putea utiliza. 
Mai este si varianta de Profitec GO la care ma tot uit dar pretul este semnificativ mai mare vs Lelit si nu stiu daca se justifica neaparat diferenta.
 
Reply
#5
La o adica vinzi cu tot cu accesorii! Eu ca si accesorii utilizez doar un tamper dinamometric,  o sita dubla IMS si portafiltru naked.
Rancilio Silvia V3 ITO Mod, Kinu Phoenix, Arco 2in1 
 
Reply
#6
Nu ai nevoie de pid la acest aparat. Sunt discutii informative pe grupul de lelit in acest sens. Silvia este mai robust cu un grup mai mare si mai bine izolat. 
O alternativa la Lelit ar fi Turin Legato ai review aici: https://www.youtube.com/watch?v=LyEdIwgd8v0&t=19s
De asemenea ceva cu pedigree ar fi Ascaso Steel Pid sau Asccaso dream pid:https://www.ascaso.com/div-espresso-coffee-machines-grinders/steel-3pid.html
[size=small]Bugster-Black, Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.[/size]
 
Reply
#7
Ai si aici la un.pret mai bun, cred: https://espressoperfetto.de/rancilio-sil...toure-343/

Sunt de incredere oamenii, eu am luat 2 espressoare de la ei.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#8
(01-02-2024, 14:35)cristian88 Wrote: Nu ai nevoie de pid la acest aparat. Sunt discutii informative pe grupul de lelit in acest sens. Silvia este mai robust cu un grup mai mare si mai bine izolat. 
O alternativa la Lelit ar fi Turin Legato ai review aici: https://www.youtube.com/watch?v=LyEdIwgd8v0&t=19s
De asemenea ceva cu pedigree ar fi Ascaso Steel Pid sau Asccaso dream pid:https://www.ascaso.com/div-espresso-coffee-machines-grinders/steel-3pid.html
Ascaso steel Pid da e foarte fain dar totusi e mai mult decat dublu vs lelit iar Turin din cate am vazut e livrat din state si specifica faptul ca nu ofera garantie ci doar eventual trimit piesele dar platesti transportul.
Thx,
 
Reply
#9
Ceva asemanator cu Turin Legato au cei de la AVX cu numele AVX DB1. Cred ca si cei de la Barshaker distribuiau acea masina.

Las si link: AVX DB1 Dual bojleres kávégép + OPV 9 BAR | AVX Café webáruház (avxcafe.hu)
SDB | Honne
Past: AVX DB1 | Eureka Mignon Specialita
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)