Hello There, Guest! Login Register


Recomandare Kinu M38 vs Porlex Tall

#1
Salut,

Am nevoie urgent de o râșniță și n-aș depăși bugetul de ~400 de lei pentru asta. Singurele variante pe care le-am identificat sunt cele două manuale din titlu.

Obișnuiesc să fac mai ales espresso dublu. Din review-uri înțeleg că în principiu ambele ar fi capabile să producă un măciniș suficient de fin pentru Lelit PL41TEM.

Care dintre ele o recomandați, pentru cine le-a deținut pe ambele? Intenționez să o folosesc cel puțin un an sau doi, deci fiabilitatea contează. De asemenea și disponibilitatea e importantă, aș vrea să intru în posesia ei până la sfârșitul lunii.

Mulțumesc!
 
Reply
#2
Ai vazut ce ai scris renatoa despre Feldgrind? Nu iti pierde timpul cu Porlex, daca ai bugetul de M38 sau Feldgrind, nu ezita. Iar intre ele doua, renatoa stiu ca tocmai voia sa faca un review, cand tocmai a aparut Aergrind.
 
Reply
#3
Da, AerGrind este calea la bugetul asta, 440 lei, dar astepti cam o luna, incepe livrarea "early October" si cine stie cati or fi inscrisi deja... deci partea cu urgentul mai greu...

Oricum, versusul din titlu nu are sens, sunt rasnite in galaxii diferite.
Decat Porlex, la pret mai mic as lua o vintage capabila mokka, sunt pe olx cam in permanenta...
 
Reply
#4
Nu știam de Feldgrind, mulțumesc pentru sugestie. Înțeleg că merg la sigur atât cu Feldgrind cât și cu Kino. Tind către Feldgrind acum pentru că e în producție de mai multă vreme decât Kino.

AerGrind sună bine dar e netestată. Nu m-aș băga la un vintage pentru că nu știu în ce stare este.
 
Reply
#5
Mergi fara grija pe M38. Stiu ca @renatoa nu e multumit de faptul ca un produs romanesc e mai scump decat unul scotian dar calitatea macinaturii e foarte ok pentru espresso si in caz de probleme suportul romanesc e posibil sa fie mai accesibil decat cel scotian.
factory g106, m47, ims, kazak accessories, fluid bed roaster
 
Reply
#6
Am Porlex si Kinu M47 (imi inchipui ca M38 nu e mult diferit)

Porlex pe langa Kinu e o jucarie Shy Nici n-as lua-o in calcul pentru espresso.
Hottop KN-8828B-2K+ (for sale) / Pavoni Europiccola(Tije Cooling Fin) / Eureka Mignon Specialita 17nx

 
 
Reply
#7
Ok, am trimis formularul de discount pentru Kinu M38. Dat fiind că intenționez să o folosesc destul de mult timp poate o să fie mai ușor cu service-ul. Sper să înceapă curând livrarea.

Mulțumesc pentru toate sugestiile.
 
Reply
#8
Am achizitionat recent M38, e la ani-lumina distanta, d. toate p.d.v. fata de vechiul Skerton, inclusiv in ceasca, iar eu sunt ~amator.
Vestea proasta e: eu am primit raspuns ca se suspenda productia pentru 2017 si 2018, am achizitionat una din ultimele doua bucati.
Multa bafta!
Kinu M38, Lelit PL41LEM, Nivelator Motta 57.5mm, Tamper Motta 57mm, Sita IMS Lelit 12/18g 57mm; (AeroPress, Hario Skerton, Bialetti Fiammetta).
 
Reply
#9
Mulțumesc mult pentru informație, nu am primit niciun răspuns în urma completării formularului și chiar mă întrebam dacă vor fi întârzieri.

Asta este, Feldgrind it is.

edit: imediat după ce am scris am dat fuga pe site-ul Feldgrind, cred că am reușit să comand ultima bucată din cele 250 v1.2, aștept confirmarea comenzii. Sper să ajungă repede.

edit: @renatoa am găsit foarte util review-ul pe care l-ai făcut zilele trecute, mulțumesc!


Attached Files Thumbnail(s)
   
 
Reply
#10
Ar parea ca mai sunt totusi 3 buc. Feldgrind la acest moment.
Lelit PL043MMI, Lelit PL41TEM, Lelit Tamper Inox PL100
 
Reply
#11
Oare vestea proasta despre Kinu M38 se aplica si pentru M47? Nu de alta, dar sa stiu daca e nevoie sa strang un pic cureaua sau daca mai pot astepta cateva luni sa o cumpar
Laspaziale Vivaldi + Mazzer Super-Jolly
Bonavita + Kinu m47 + Hario v60
 
Reply
#12
@bogdan_c87 Tocmai mi-au răspuns cei de la Reghin și mi-au spus că nu mai au și nu vor mai produce M38 dar că mai au câteva M47 rezervate angajaților și că mi-ar putea oferi una. Pot să îi întreb dacă le pot forwarda adresa de email către tine, dacă te interesează.
 
Reply
#13
Mersi mult pentru raspuns. Da, as vrea sa pot lua legatura cu ei. Adresa mea de mail este bogdan_c87@yahoo.com
Laspaziale Vivaldi + Mazzer Super-Jolly
Bonavita + Kinu m47 + Hario v60
 
Reply
#14
I-am scris, îți dau pe privat dacă primesc un răspuns. I-am dat și adresa ta.
 
Reply
#15
Ok, multumesc!
Laspaziale Vivaldi + Mazzer Super-Jolly
Bonavita + Kinu m47 + Hario v60
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)