10-05-2020, 00:25
(This post was last modified: 10-05-2020, 00:41 by dragos.stoian.)
Salutare, propun acest thread pentru amatorii de cafea care nu prea se împacă cu aciditatea în espresso. Am văzut ca sunt ceva colegi, unii începători, dar nu numai, altii pur și simplu nu au aceasta preferință și vor ceva mai ciocolatiu, cum sunt și eu.
Am testat la destule cafenele espresso de specialitate cu aciditate interesanta, extras corect, dar nu e pe gustul meu - mai degrabă as bea o cafea la V60 cu arome de fructe sau florale.
Recomandările sa fie doar proaspăt prajita, nu vb de cea comerciala, pt ca exista deja thread-ul cu cafeaua în stil italian.
Note de ciocolata, caramel, nuci, alune, miere, pâine prăjită, vanilie, fructe - doar coapte/uscate, dar nimic acid/acrisor/citric.
Nu e ușor sa găsești acest gen de cafele la prăjitorii pt ca nu sunt asa la moda în 3rd wave, dar totuși mai exista. Poate fi vorba de orice fel de prăjire, dar cred ca o sa fie mai degrabă medium, medium-dark. Dacă aveți vreo recomandare chiar mai dark o aștept cu mare drag, chiar dacă va veni la pachet cu ironiile de rigoare ale unor colegi :-)
Atenție, repet, doar proaspăt prajita!
Incep eu cu cele testate pana acum:
- Chocolat de la Sarkis (cred ca mai sunt la sarkis, nu mai știu ca am luat demult celelalte blenduri și nu aveam aparatura ok pe atunci)
- Espresso blend și Carabelaian Schwartz de la Florescu (a doua e scandalos de mult prăjită )
- Brazilia Sertãozinho de la Guido
- Morning Ninja de la Dropshot
- Honduras și Costa Rica de la Kaffein
Aștept cu drag recomandări de la amatorii de asemenea cafele
Am testat la destule cafenele espresso de specialitate cu aciditate interesanta, extras corect, dar nu e pe gustul meu - mai degrabă as bea o cafea la V60 cu arome de fructe sau florale.
Recomandările sa fie doar proaspăt prajita, nu vb de cea comerciala, pt ca exista deja thread-ul cu cafeaua în stil italian.
Note de ciocolata, caramel, nuci, alune, miere, pâine prăjită, vanilie, fructe - doar coapte/uscate, dar nimic acid/acrisor/citric.
Nu e ușor sa găsești acest gen de cafele la prăjitorii pt ca nu sunt asa la moda în 3rd wave, dar totuși mai exista. Poate fi vorba de orice fel de prăjire, dar cred ca o sa fie mai degrabă medium, medium-dark. Dacă aveți vreo recomandare chiar mai dark o aștept cu mare drag, chiar dacă va veni la pachet cu ironiile de rigoare ale unor colegi :-)
Atenție, repet, doar proaspăt prajita!
Incep eu cu cele testate pana acum:
- Chocolat de la Sarkis (cred ca mai sunt la sarkis, nu mai știu ca am luat demult celelalte blenduri și nu aveam aparatura ok pe atunci)
- Espresso blend și Carabelaian Schwartz de la Florescu (a doua e scandalos de mult prăjită )
- Brazilia Sertãozinho de la Guido
- Morning Ninja de la Dropshot
- Honduras și Costa Rica de la Kaffein
Aștept cu drag recomandări de la amatorii de asemenea cafele
Lelit PL81T, Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton