Welcome Back Log In Create Account

Rasnita potrivita pentru inceput

Salutare si ma bucur ca v-am gasit.

Tot caut cea mai buna varianta pentru rasnita care sa completeze Lelit-ul PL41TEM pe care il am deja acasa.
Am un buget de aprox 2000 de lei pentru asta si am nevoie de ajutorul vostru pentru asta.

M-am uitat pana acum si la Kinu Phoenix si la Eureka Specialita si la PL043MMI. Chiar nu stiu ce sa aleg, sa fie ok pe termen lung.

Multumesc anticipat de ajutor
Home: PL41TEM, Tamper Lelit, Nivelator Lelit

Reply
Intre rasnita Eureka si Lelit as alege Eureka (e mai robusta din ce stiu eu). Cat despre Kinu, chiar daca-i apreciata, cu timpul cred ca te vei satura sa tot rasnesti manual.
Profitec Pro 600 | Honne | Bravo tamper & distributor

Reply
La asta ma gândeam și eu despre Kinu. Ca are o plaja foarte mare și m-ar ajuta sa învăț, dar o sa mi se ia de rasnit manual :)
Mersi de sfat

Reply
Gândește-te și la G-iota Df64, măcar pentru 2 ani garanție.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Poti pune, in locul manivelei, o bormasina cu acumulator, setata la turatia minima si ai scapat de "kin".Cauta una mai mica, dar la minim 10 V. 12 V e perfecta. E si foarte utila in casa, pentru alte "mestereli"deci e o investitie, nu o cheltuiala. Am inteles ca ar exista si niste adaptoare speciale pentru Kinu.
Combinatia asta implica cele mai mici riscuri pentru un incepator.

Reply
Apropiat de buget, as zice Eureka asta noua, inclinata. Ca fiabilitate va fi super (nu cred ca s-a plans cineva ca a avut probleme cu o Eureka), ca pret bunicica, ca gust acceptabila (sigur peste Kinu) si marele avantaj va fi ca poti sa ii pui hopper si boabe in hopper si sa ai un corp mult imbunatatit fata de rasnirea single dose, deci ai si versatilitate (disclaimer: in opinia mea subiectiva, nevalidata cu teste blind sau cu masuratori obiective). Nu vad ce ar avea G-Iota in plus. Asta ca poti sa ii pui SSP-uri la G-Iota e funny, nu avem nici o informatie apropo de performanta marita sau nu a cutitelor SSP high uniformity in single dosing.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Nu știu de ce am impresia că după ce intră Eureka SD pe piață își cam va lua daună totală rașnița chinezească, aka iota.
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1

Reply
Ok, dar prețul se duce mai sus. Asa nu ar trebui sa ma uit mai bine la Niche?
Știu ca nu prea sunt foarte multe detalii despre noua Eureka ca sa fie comparata cu Niche, dar should I wait or...?

Reply
Da, personal prefer Niche pt single dose fata de o rasnita cu cutite plate in single dose, dar sunt si altii cu alte preferinte. Si da, cutitele plate ofera uneori rezultate mai echilibrate decat cele conice, dar nu folosite single dose, indiferent cat de inclinate sunt, in gama dimensiunilor astea de 64mm. Am pus un link al lui Schomer pe thread-ul cu utilizare single dose in care explica de ce prefera conicele - pentru corp. Totusi, de cand se plateste TVA la Niche, e posibil sa nu mai fie asa o optiune buna la banii astia. In plus, desi e o mega bataie de cap sa folosesti boabe in hopper, e posibil sa fie o chestie nice to have, pt cand vrei mai mult corp si un mouthfeel mai bun.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Mulțumesc frumos pentru explicații

Reply
(10-07-2021, 11:08)coffeemilk Wrote: Nu știu de ce am impresia că după ce intră Eureka SD pe piață își cam va lua daună totală rașnița chinezească, aka iota.
Pentru cine vrea ssp, Eureka nu e opțiune ok.

Reply
Nu poti compara Niche Zero si Eureka SD din punct de vedere al pretului. Eureka SD va fi in jur de 2500 pe cand Niche e cam 3800 si ceva cu tot cu taxe si transport. Pt niche trebuie sa dublezi bugetul.

Reply
În acest buget nimic nu bate G-iota (apropo, suntem singurul forum din lume în care o numim aproape permanent 'chinezăria'). Încercând să evit trendul cu "știu sigur că..", "n-are cum sa... ", God forbidden, am să-ți prezint câteva argumente așezate în ordinea importanței:
- gustul in ceașcă este cu mult peste cel oferit de rasnite cu același preț sau cu preț chiar mai mare 
- posibilitatea utilizării mai multor tipuri de cafea succesiv
- consistenta rasnirii după schimbarea gradului de rasnire 
- ușurința în utilizare, mai ales în cazul unui începător
- curățarea facilă și rapidă a cuțitelor inclusiv pentru începători 
- construcția solidă (7kg) 
- posibilitatea de modare (inclusiv cu SSP Burrs, care a fost făcută și funcționează foarte bine) 
Dacă mergem pe o alegere perfectă care să acopere toată plaja necesară, îți trebuie o rasnita Niche și o Eureka XL.
Dacă vrei doar o rasnita, poți alege Kafatek sau Weber EG1. Și putem halucina foarte mult pe temă. 
Dar în bugetul menționat de tine, nu există deocamdată o rasnita mai bună decât G-iota.
Sette 270 Wi, ProBarista DF64, Crem ONE Profiler, VST all range, OCD v2, AVX 58.5 mm, VST Tamper, Kazak Tamper 58.4mm, WDT Red Leverer Tool Needle Powder Dispenser

Reply
Ah...am uitat complet ca acum trebuit plătit tva la Niche când intra în țară....Mda. Asta schimba puțin prețul. Fericiți cei ce au luat deja.

O sa ma uit și la F Iota sa vad.
De Eureka se știe ceva când apare?

Reply
Eureka single dose apare in august-septembrie (asa au spus ei pe facebook)
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
Va fi livrata in sept din cate am inteles.
Mie personal G-iota mi se pare o gluma fata de Eureka SD. Iar pentru eureka platesti 600 lei in plus. Dar spre deosebire de G iota(al carui look e pur functional) arata f misto are constructie solida ai brandul Eureka, motor mai bun. In plus la eureka nu pierzi setarile cand o desfaci ca sa o cureti.
G iota are un avantaj doar la utilizarea cutitelor SSP high uniformity.. dar cati vor da 1000 lei in plus pt SSP ca sa le puna pe o rasnita de 1900 lei.
Niche da este altceva. Pacat ca producatorul nu a urmat exemplul lui Kopi Deva sa ofere un pret mai mic pt cei din afara UK...un 400 lire in loc de 500 ar fi fost de bun simt.

Reply
Da, sincer și mie Eureka îmi da mai multa încredere, cel puțin long term.

Cred ca am cam clarificat situația. Niche iese din calcul pt ca este peste buget cu mult.

Rămân la Eureka SD

Mulțumesc frumos pentru ajutor :)

Reply
Daca nu vrei noua am un compak k3 advance touch de 2 ani,stare ok folosita acasa...o vand ca am mai luat un ceado ..nu am ce face cu 2.
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
(11-07-2021, 13:21)razxp007 Wrote: Rămân la Eureka SD

Adica... la o rasnita fantoma Smile

Reply
True, dar stii cum e? Daca iau altceva și Eureka se doveste a fi ceva super wow, o sa mă mega oftic.
Între timp, am zis ca poate iau un Kinu Phoenix, îmi fac treaba cu el și sigur am multe de învățat cu Kinu, iar apoi trec pe Eureka, când apare "mai bine"

Reply
Faci ce vrei cu banii tai ,dar e mai bine sa iei ceva ce e cu background...
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
Pe dincolo majoritatea considera Commandante mai "cu background" decat Kinu, ca sa vezi...

Reply
True, dar si Eureka nu face rasnite de ieri. Are compania un background overall, nu neaparat produsul si cumva tind sa am incredere in el.
Niche pana acum 1 an și ceva avea ceva? Și le-a cam ieșit bine sincer.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)