Hello There, Guest! Login Register


Rasnita pentru Technivorm Moccamaster

#1
Salut

Ma gandesc ca pe forum ar putea fi si persoane care apreciaza drip coffee si ar putea sa ma ajute cu o parere.

Intentionez sa imi cumpar un Technivorm Moccamaster KBG 741 AO la care, de cele mai multe ori, nu voi face o carafa intreaga o cafea; iar daca fac doar 1/4 din carafa ma gandesc ca trebuie sa imi ajustez rasnirea, sa fie mai fina. (asa o fi?)

Ca rasnita tind catre ceva de la Baratza.
Ar avea sens sa imi cumpar un Vario sau, avand in vedere ca e doar cafea la filtru, e de ajuns Encore?

Aveti alte propuneri pentru rasnita?
 
Reply
#2
Daca faci doar 1/4 din carafa, eu as opta pentru kettle + Clever. Daca faci doar o cafea cu 12 g, V60 ofera rezultate de neegalat pt brew, parerea mea.

Cafetiera mi se pare foarte utila cand ai multa cafea de facut, in rest nu numai ca e overkill, dar, neputand controla turnarea si/sau timpul de imersie, poate vicia rezultatele. Desi e adevarat ca la Technivorm poti agita cafeaua in timpul extractiei, dar cam atat.

Ca rasnita, ideal ar fi sa ai cutite dedicate rasnirii pt brew, gen cutitele de metal de la Vario sau cele pt brew de la Sette-ul 30.

Nu am Technivorm, am doar un Severin Caprice si nu am lucrat cu Encore pt brew, doar cu M47 si cu Comandante, cu Clever si cu V60. E ok Caprice-ul, dar prefer V60.
OE Apex (de vanzare), Mazzer Mini E + SSP (brew), ECM Classika PID + robinet
 
Reply
#3
Si V60 era o varianta; si totusi alesesem cafetiera ca ar fi ceva mai usor de facut cafeaua. Presupuneam ca timpul de imersie il pot controla prin rasnire; mai fin sau mai grossier in functie de cantitatea de cafea si apa.

De Sette 30 nu stiam - pare o varianta buna.
Iar Vario stiam ca are doar cutite ceramice, nu? Pot fi schimbate cu unele de metal?

Cel mai bine ar fi sa imi iau si V60 si caferiera. Multumesc! Smile
 
Reply
#4
(06-06-2018, 12:06)alex67x Wrote: Presupuneam ca timpul de imersie il pot controla prin rasnire; mai fin sau mai grossier in functie de cantitatea de cafea si apa.

Eu, personal, nu am reusit cu cafetiera si nici cu Clever-ul ce reusesc cu V60. Chiar si la V60 cu 24 de grame, imi e mult mai greu sa obtin ceva la fel de bun cu ce obtin cu V60 cu 12 grame. E de explorat si Chemex, despre care eu inca nu stiu nimic.

Ce vreau sa spun e ca unele cafele (de obicei cele mai bune) necesita nu numai un control al granulatiei si al temeperaturii, ci si un control al turnarii si chiar al agitarii (gen agitare cu un bamboo stick la inceputul si spre sfarsitul turnarii, cum spune Scott Rao) - pentru cele mai bune rezultate si cafetiera, oricat de frumoasa ar fi ea, pur si simplu nu permite acest control.

Altfel, apare riscul supraextractiei, al "taierii" notelor caracteristice acelei cafele si al disparitiei aciditatii "vibrante" Smile care poate da sentimentul ala ca vrei sa iti mai faci un V60 imediat ce tocmai ai baut unul.
OE Apex (de vanzare), Mazzer Mini E + SSP (brew), ECM Classika PID + robinet
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)