Welcome Back Log In Create Account

Rasnita electrica espresso buget max 2500 lei

Salutare tuturor,

In primul rand, imi cer scuze pentru thread-ul care pare ca se repeta!

Am citit cateva dintre discutiile recente si spre rusinea mea nu am reusit sa imi fac o idee clara. In plus, pentru ca tot apar modele pe piata, am zis ca poate reusesc sa obtin recomandari up to date.

M-a prins si pe mine febra espresso-ului facut acasa de cateva luni și aș avea nevoie de puțin ajutor din partea voastră.

Momentan folosesc un Gaggia Classic E24 și o râșniță manuală Kingrinder K6, dar aș vrea să fac trecerea la o râșniță electrică. Noua rasnita ar trebui  să reprezinte un upgrade real fata de K6, nu doar la nivel de confort, ci in special la calitatea rezultatului final.

Beau espresso exclusiv, în special boabe prajite mediu spre dark, de cele mai multe ori de specialitate, dar cateodata si din supermarket. Impreuna cu sotia am pregati 4-5 doze de 19 grame pe zi (18 grame e putin pentru sita mea).

Din cate am citit, in functie de tipul de lame, poti obtine espresso cu mai multa claritate sau unele cu cu corp plin, si un pic mai dulci, mai siropoase. Deocamdata gustul meu tinde catre corp plin, mai siropos.

Bugetul meu este de maximum 2500 lei, cu cat mai ieftine cu atat mai bine, dar imi doresc sa fie un raport calitate - pret ok.

Am vazut multe discutii in jurul flat burs vs conical burs, lame de 55 sau de 64mm  si mult hype in jurul zero retention sau single-dose, dar nelovindu-ma de ele (sau de lipsa lor) nu imi dau seama unde se termina marketing-ul si unde incepe utilitatea practica.

Am vazut ca foarte multe recomandari se duc catre DF54 sau DF64 v2. Din ce am resuit sa vad, singurele disponibile in Romania ar fi la Barshaker.
Sotia tine destul de mult si la design, e destul de fixata pe inox sau negru. DF54 este un model rosu, risc sa mi-o arunce sotia de la balcon. Am vazt ca acum cateva zile a aparut si un model negru care e resigilat, cu urme clare de utilizare. DF64 este un model alb.

In afara de Turin / Miicoffe / DF64, am analizat si alte branduri. Câteva opțiuni par a fi mai mai ieftine, cum ar fi Baratza Encore ESP sau Eureka Mignon Manuale, iar altele se apropie de limita bugetului meu, cum ar fi Eureka Mignon Specialita, Eureka Mignon Silenzio 55, Timemore 064s.

Sunt deschis la oricare dintre optiuni care s-au dovedit bune pentru voi si care are fi un upgrade real de la Kingrinder K6.

Mulțumesc mult pentru ajutor!
Gaggia Classic E24 | Timemore Sculptor 064S | Kingrinder K6

Reply
E posibil ca niche zero să se apropie mult de ceea ce cauți, poate și de buget dacă ești ok să cumperi una folosită de pe marketplace. Am avut una aproximativ 2 ani și am fost chiar mulțumit de ea... pe blat chiar arată bine:)
Bezzera Unica PID | Eureka Atom65 Touch| Kinu Phoenix | Loveramics | VST 

Reply
Sau asta dacă îți place designul că neagră e.
https://barshaker.ro/rasnita-j64v-single...s-mp-black
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply
Poti incerca asta timp de 15 zile si daca nu e ce vrei o poti returna.

https://barshaker.ro/rasnita-dc63-conica...urrs-black

sau asta
https://barshaker.ro/rasnita-j64v-single...s-mp-black

mentionez ca nu am aceste rasnite.
si aceasta este doar o opinie personala.
Banii tai, alegerea ta riscul tau.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
j64v are topic propriu, chiar daca nu a testat-o decat un coleg, macar e o parere pe care te poti baza, nu de influencer.

DC63 ar fi un concurent Niche mortal, daca ar fi facuta macar la acelsi nivel... ambele fiind China.
Dar necesita un curajos sa o testeze Smile

Reply
NB 64v single dose de la Barshaker. Cu reducerea de pe forum are un pret corect si se incadreaza perfect in bugetul tau. Spor.
AVX DB1X, DF64 gen 2.5

Reply
In momentul de fata, J64V reprezinta cea mai tentanta si completa rasnita in bugetul de 2.500-3.500, parerea mea dar ideea e ca tu nu consumi light roast si nu stiu cat de bine performeaza pe dark roast insa pe medium ar trebui sa se descurce foarte bine. Cu timpul, daca simti nevoia unui upgrade, iti place mai mult espresso cu corp mai dens, si esti convins ca nu vrei sa consumi light roast, ii poti face upgrade la un set SSP HU si o sa ai o rasnita end-game pentru medium-dark roast dar inainte de asta trebuie sa incerci si light roast, sunt sanse mari sa ti placa. 
Un upgrade de la Kingrinder K6 o sa simti 100%.

Reply
Da nu vă mai săturați și voi odată să dați sfaturi ? Era o vreme când nici nu îndrăzneai să oferi un feedback, măcar la 2-3 săptămâni după folosința, în perioada honey . Acum vă dați toți cu părerea ca rasnita aia, ca espressorul celălalt. De unde știi tu ca e bună rasnita aia ? Poate e o tigaie de doi bani. În ce calitate oferi sfaturi? 

@renatoa am luat eu pentru la birou pe cea conica de 63 mm; rău nu are ce să fie; să vedem dacă și bine….
Pavoni Esperto Abile • Kinu Classic • 1Z J-Ultra

Reply
Nu inteleg din ce s-a nascut reactia ta @GeorgianM.
AVX DB1X, DF64 gen 2.5

Reply
(25-01-2026, 22:53)GeorgianM Wrote: Da nu vă mai săturați și voi odată să dați sfaturi ? Era o vreme când nici nu îndrăzneai să oferi un feedback, măcar la 2-3 săptămâni după folosința, în perioada honey . Acum vă dați toți cu părerea ca rasnita aia, ca espressorul celălalt. De unde știi tu ca e bună rasnita aia ? Poate e o tigaie de doi bani. În ce calitate oferi sfaturi? 

@renatoa am luat eu pentru la birou pe cea conica de 63 mm; rău nu are ce să fie; să vedem dacă și bine….

Felicitari pentru achizitie.

ps. se pare ca in cazul tau au functionat si sfaturile de la cei care nu au incercat acea rasnita. Un sfat nu strica. Daca e o tigaie de doi bani o poti returna. Nu risti nu castigi !
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
Poate e buna de prajit cafea tigaia aia, face si el un pas inainte... Blush

Reply
Va multumesc tuturor pentru recomandari. Le voi analiza!

Reply
Am recitit postare ta initiala... rosu in bucatarie e jale, are dreptate sotia Smile

Reply
(26-01-2026, 11:45)renatoa Wrote: Am recitit postare ta initiala... rosu in bucatarie e jale, are dreptate sotia Smile

? cam da ...

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)