Welcome Back Log In Create Account

Rasnita de cafea Hedone Honne v1

Și eu.

Reply
Si eu inclin spre Honne, mi se pare cea mai buna varianta in momentul asta, chiar daca e putin mai incomod cu alimentarea cu boabe si este putin mai galagioasa...pana la urma calitatea macinaturii conteaza cel mai mult zic eu.
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS
In trecut: Gaggia Pure, Lelit PL41 TEM, Lelit PL 043MM

Reply
Alimentarea devine foarte simpla daca se foloseste o micuta scafa de inox (trademark ideea by balloozzy), am testat la eveniment:

[Image: 1013719.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Mergeti fara retineri pe honne, este o rasnita buna, am avut ocazia sa o testez, o rasnita bine construita, o sa fiti foarte socati pentru ca este foarte compacta, insa foarte GREA!

In banii respectivi la rasnite noi, nu aveti nici o sansa sa luati ceva mai bun nici daca apelati la piata din Eu.

Reply
Topicul dedicat Black Coffee Friday Honne, il gasiti aici
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Ce credeti? Dpdv al gustului in ceasca, ar merita un upgrade de la Ceado E5P la Honne cu costuri de cca 2300RON (pret Honne - vanzare Ceado)? Nu imi pasa de retentie, aspect, hopper, greutate, butoane, etc.
Expobar Brewtus IV - PID, Honne, Kinu M47, VST 18g ridged, Tamper dinamometric Concept Art.
Past: Gaggia Clasic, Lelit 043MM, Ceado E5P

Reply
Eu zic ca da
La Marzocco GS/3 AV, Mahlkonig E65S, Kinu M47

Reply
Eu am Honne și nu-mi pare rău.
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47
Previous: Dalla Corte Studio, Izzo Duetto 3, Lelit HX, Honne Slim Custome

Reply
Eu le am pe ambele. Avantaj major la honne este manopera daca ai mai multe cafele simultan. La ceado, prefer folosirea cu boabe in hopper. Legat de gust, nu stiu ce sa zic. Am făcut niste pseudo teste împreuna cu Milan si diferențele de gust in blind le-as califica ca fiind minore - la rezoluția mea cel puțin. Nu ma bag sa apreciez diferența de pret, dar dupa doua zile cu honne de împrumut, am hotărât ca vreau indubitabil sa o cumpar :). Si de cam un an de cand o folosesc, nu imi mai prea bat capul cu eventuale upgrade-uri. Asta e cel mai relevant pt mine.
Bezzera Strega, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500

Reply
Pana la urma, m-am hotarat. O iau pe Honne, chiar daca nu sunt lamurit in privinta gustului, dar pentru o garantie de 5 ani....parca ar merita diferenta. Si da! Nu cred ca imi mai bat capul cu vreun upgrade dupa Honne. Poate niste cutite speciale  Angel
Expobar Brewtus IV - PID, Honne, Kinu M47, VST 18g ridged, Tamper dinamometric Concept Art.
Past: Gaggia Clasic, Lelit 043MM, Ceado E5P

Reply
gabone06 stia deja ca am aruncat o vorba spre Titus Grinder despre ce cutite miraculoase o folosi la varianta lui de 7000E si daca pot fi cumparate separat. Amabil omul, doar sunt clientul sau Smile , a spus ca cele plate se vand si separat, in varinata red speed, identice cu ce foloseste el, la 150E + TVA.

[Image: WepCDnD.png] 

Ca sa nu ziceti ca nu va dau idei de customizare Smile

Reply
... Mi-e greu cam sa cred ca se potrivesc si la Honne ,...  pentru ca eu al stresez de ceva vreme pe dlul Dragos , cam de vreo 3 luni incoace , dupa niste cutite amarate (TIN) , pentru Honne si ... a ajuns la Host Milano ... a venit de acolo ...  si m-a sunat si mi-a spus ... sorry , not now ... Dodgy  ...
Aflasem ca ambele seturi ( conice + plane = 400 E cu totul ) ... dar asta e,  cam ... ceatza deasa in continuare ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Vizual putem compara cu ce a fotografiile lui renatoa:

[Image: qHq3eWw.jpg][Image: mRC3HBc.jpg]

Reply
Din poze ... ce sa zic , pare ok ... dar daca nu se mai potriveste cel conic ( rotorul ) pe diam. int .de la cel plan ( statorul plan ) ... ce ma fac ? ... pentru ca , nu as crede ca herr Dragos , m-ar ma mai cunoaste ... invartind basca pe la usa fabricii ... :D ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Aici se poate face o discutie in 3, tu, Dragos si Frank (aka Titus), cu acceptarea returului de catre neamt in caz de nepotrivire de caracter.

Reply
(22-11-2017, 17:29)Lyvyoo Wrote: Vizual putem compara cu ce a fotografiile lui renatoa:
...

Adica postul #23, care le mine se vede textual, nu imagine...

[attachment=4581] [attachment=4582] [attachment=4583] [attachment=4584]

Reply
Stii ca ai demult problema asta. Stie sistemul ca lucrezi in IT si a zis sa te provoace putin la rezolvarea problemei :)  Si mecanicul are masina stricata...

Reply
(22-11-2017, 20:01)renatoa Wrote:
(22-11-2017, 17:29)Lyvyoo Wrote:  

Adica postul #23, care le mine se vede textual, nu imagine...

Exact asa mi se intampla mie pe homebarista, foarte des. Se rezolva intotdeauna dand un refresh la pagina. Daca inchid browserul si deschid din nou, imi apare iarasi doar text (image 1, image 2, etc). Butonul de refresh isi indeplineste totusi rolul de magician daca il apas... Stiu ca nu pare logic (pt mine, cel putin), dar functioneaza  Smile
Nu bag mana in foc ca merge si la tine, dar merita incercat
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press

Reply
Guys a facut cineva pana acum vreo revizie + curățire a rasnitei? Caut un guide pentru a o desface. Merci
Current: Rocket R91, Honne V2, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47

Reply
De ce? In afara de aspirare si eventual niste Grindz ieftin de la pulycaff pt uleiuri, de ce te-ai complica?

Reply
Just saying. În ultima vreme atenția pentru echipamentul din dotare a suferit teribil așa că brusc m-am hotărât să iau masuri [emoji41]
Cred ca voi folosi ce mi-ai sugerat. Ms Liviu.

Reply
(22-11-2017, 17:25)Levo Wrote: ... Mi-e greu cam sa cred ca se potrivesc si la Honne ,...  pentru ca eu al stresez de ceva vreme pe dlul Dragos , cam de vreo 3 luni incoace , dupa niste cutite amarate (TIN) , pentru Honne si ... a ajuns la Host Milano ... a venit de acolo ...  si m-a sunat si mi-a spus ... sorry , not now ... Dodgy  ...
Aflasem ca ambele seturi ( conice + plane = 400 E cu totul ) ... dar asta e,  cam ... ceatza deasa in continuare ...

Salut Levo,
Cutitele asta hybrid sau mai bine zis DRM a fost prima data folosite de producatoru asta DRM Macinaosatori pe modelele lor. Pe modelu Maxy sunt cutitele hybrid de 64mm si pe modelu Midnight set de 68mm. Set de 64mm este si pe rasnita La Cimbali Max.
Si Versalab si Titus si Honne folosesc model de 68mm. sau daca vrei sa fi si tu sigur 100%, masora diametru exterior la cutitul plat. Daca e 68 poti sa comanzi linistit un set :)
By the way...cutitle care ofera Titus sunt facute de firma din Corea, SSP, care dupa ce vezi poze si dupa toate datele fac o treaba extraordinara. Din cauza asta si Titus pune cutitle lor in rasnite si nu cutitele de la alte firme care fac DRM set, si care vin cu mare procent de defecte.
Pentru 150+tva primesti cutite facute la perfectie, plus acoperire TiAICN (red speed) mai dura decat TiN.
Citeste si comentarile aici
si aici

Reply
... Wow ... multumesc frumos @Milan , pentru tot efortul de documentare ... Cool  ... ( am inteles , dar ... asa se mai intampla la mine -  la fel ca la sarpe - cand ma doare capu' , ies la drum ... :D  ... )

Reply
M-am pregatit, o astept   Wink :D

[Image: vQ5EEAq.jpg][Image: yZvfNlU.jpg]
Expobar Brewtus IV, HONNE, Kinu M-47, pitcher + tamper Motta + tamper dinamometric Concept-Art, site VST + IMS

Reply
A ajuns si la mine cu Fan curier (60 lei transportul)
Lucrata / finisata impecabil, nu se compara cu "finisajele" Lelit / Expobar  Wink

[Image: hQ4ruC8.jpg][Image: GnEYluV.jpg][Image: BdASgnl.jpg][Image: A0lq5aa.jpg][Image: PcaS4pN.jpg][Image: EMNpDAb.jpg]

Reply
care nu va updatati semnaturile va dau suspend 2 zile. (motivul real e invidia :D )
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
ce frumusete.. felicitari si extractii reusite!
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
(07-12-2017, 13:10)Fane Wrote: care nu va updatati semnaturile va dau suspend 2 zile. (motivul real e invidia :D )

Executat !   :D

(07-12-2017, 13:14)maki Wrote: ce frumusete.. felicitari si extractii reusite!

Merci, chiar "frumusete"  Wink

Revin cu poze, pt ca intre timp am primit si masa (inox Wink ) si vad ca incape langa espressor.
Prima impresie - este mai silentioasa decat Lelit 43MM in sarcina, iar in gol aproape ca nu se aude. Macinatura este f. pufoasa / afanata, fara bulgarasi. Face acel crater in portafiltru, dar cu nivelatorul se rezolva imediat. Am aruncat ceva cafea pana m-am apropiat de "adevar" dar cred ca am ajuns unde trebuie, mai testez  :D
Si inca ceva, desi am pus exact aceeasi cantitate de zahar ca de obicei, de data asta era prea dulce, deci "cere" mai putin zahar.

[Image: r0xXi3d.jpg][Image: obtOgqP.jpg][Image: Jr7BtAL.jpg]

Reply
http://www.biroticatornado2000.ro/sticke...h1862.html

Pentru reper, in reglajul finetii macinaturii. Ca le zice vario e o coincidenta ;)
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Foarte frumos arata, felicitari pentru achizitie tuturor!

O intrebare, daca poate cineva sa masore - ce latime are rasnita?
Lelit Bianca, Bentwood, Macap MXD Xtreme Chrome, Niche Zero, Comandante C40 MK4 Nitro Blade, Aergrind, Aeropress, V60 02
Aillio Bullet R1 V2, Ikawa Home v1

Reply

Forum Jump:

Browsing: 5 Guest(s)