Hello There, Guest! Login Register


Rasnita Lelit PL043MMI

(07-12-2017, 19:57)cciumag Wrote: Am luat alta cafea de pe Hotspot și este intradevar prăjită.
De ce am stricat rajnita de 2 ori e clar...cafeaua era neprajita pentru ca nu puteam sa o sparg intre masele, ce sa mai zic de rupt în mana.
Am luat-o la sugestia celui care o vindea și sincer mirosea foarte bine. Evident ca din lipsa de experiență am considerat ca e Ok. Plus ca respectivul a zis ca o folosesc ei ca "Day blend".
Este vorba de un Coffee shop unde se vinde si cafea la espressor , lângă Calif Militari, zona Cora Lujerului București. Tipul de acolo pare foarte de treaba și sunt convins ca nu mi-a dat-o așa cu rea intenție. Mi-a zis ca și rajnita lui pare ca se mai blochează puțin însă își revine după ce o zdruncina puțin.
Și nu a fost foarte ieftina, ceva gen 12 lei 100 g. Am vrut ceva de început pana mă prind cum e cu rajnita și espressorul.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Oh bine c-ai zis, stau chiar in zona si ma gandeam intr-o zi sa iau de la el niste cafea. Imi place cappucino facut de el. Am terminat acum de citit tot topicul asta si-mi este frica sa pun rasnita asta in functiune maine. Este bine totusi ca are blocajul ala.

Noroc ca m-a atentionat importatorul sa o reglez doar in timp ce merge. In carte scrie ca o poti regla daca nu are cafea in ea, dar cum spunea cineva in paginile dinainte, "nu are cafea" este relativ si greu verificabil daca nu o desfaci. 

Totusi, nici concurentii lor de la Gaggia (la espressorul Gaggia Classic) nu stau prea bine la descrierile din carte, deci win win pt Spectrum service Smile
Lelit PL41TEM ( Sita dubla Ascaso Precision Competition) | Lelit PL043MMI | Tamper Lelit | Latiera Motta 50cl
Gaggia Classic model nou | PL43MMI | Tamper Etolia 58mm
 
 
Reply
Salutare.
Ce parere aveti de Lelit-ul PL043MMI vs Ascaso I-mini I1?  Sunt curios daca e o optiune mai buna MMI-ul in combinatia cu PL41 TEM (din pachetul de pe forum) versus TEM-ul + rasnita Ascaso
Lelit PL41TEM PID + Lelit PL43MMi + Tamper Dinamometric 57.5mm + Nivelator Motta 57.5mm + Sita IMS 12/18g 57mm (BS1533)
--------
 
 
Reply
I1 nu se mai aduce momentan pana ce fabrica nu garanteaza ca si-a rezolvat acel joc al melcului, pentru a nu fi nevoit utilizatorul sa puna saibe acasa. Desi nu e mare lucru, dar asa e corect, sa vina totul gata din fabrica.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
Presupunand ca nu ar fi existat acea problema din fabrica?
Intrebam pentru ca am observat ca, in foarte multe thread-uri unde se cerea o recomandare ptr rasnita entry level, era recomandat I1 si nu prea am gasit recomandari pentru PL43 MMI.
Avand in vedere ca eu am MMI-ul, eram curios unde se pozitioneaza vs I1, tinand cont ca sunt in acelasi price range.
Lelit PL41TEM PID + Lelit PL43MMi + Tamper Dinamometric 57.5mm + Nivelator Motta 57.5mm + Sita IMS 12/18g 57mm (BS1533)
--------
 
 
Reply
I1 e aproape full metal in interior, costa cu doar 200 lei in plus, are motor cu 100w mai puternic, cutite usor peste medie ca marime in range-ul acela de pret.
Pe topicul sau a fost analizata cu toate calitatile si defectele sale

PL43mmi se descurca destul de ok pentru gama entry dar trebuie folosita mai cu grija avand si anumite componente din plastic. Spre exemplu,  daca nu reglezi spre fin cu motorul pornit si ai boabe in interior, fortezi mecanismul si se poate rupe o rotita de siguranță, neintrand pe garantie. Recomandarea este pentru orice rasnita as spune, doar ca cele mult mai solide si mai scumpe nu sunt deranjate de operatiunea reglarii spre fin cu boabe si motor oprit.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
Mersi de mini comparatie. Observ ca sunt cateva diferente destul de importante.

Legat de reglatul spre fin cu motorul oprit, cred ca sunt "safe" Big Grin. Nu tin niciodata cafea boabe in rasnita. Cantaresc boabele si le arunc acolo,  apoi cantaresc si dupa rasnire. E mai multa bataie de cap dar prefer sa tin boabele in medii mai ferite de lumina/aer (fie in punga de la prajitorie, daca vine cu supapa, fie intr-un borcan etans)
Lelit PL41TEM PID + Lelit PL43MMi + Tamper Dinamometric 57.5mm + Nivelator Motta 57.5mm + Sita IMS 12/18g 57mm (BS1533)
--------
 
 
Reply
(04-12-2013, 13:06)DanielD Wrote: Salut. Am marcat doar limita maxima ca sa nu dau din greșeală prea mult.

Cum ai gasit limita maxima? Se recomanda ca reglajul sa se faca in timp ce cutitele se rotesc. Mi-e tema sa merg la maxim in astfel de conditii. Imi inchipui ca voi distruge cutitele, daca se ating in timp ce merg.
Lelit Kate, PL41MMI, HARIO MINI,Brikka 2,French Press, Breville Prima Latte
  ​​​​
 
Reply
Trebuie atentie foarte foarte mare si oricum e pe riscul tau sa apropii cutitele caci se poate rupe acea rotita de plastic de protectie si te costa cam 100 de lei, nefiind acoperita de garantie acea rupere, din cate stiu. IN mod normal, fabrica a pus un limitator si nu mai poti apropia cutitele la maxim.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
Dragi espressomani, vin si eu cu o intrebare despre rasnita Lelit PL 43 MMI. O am de aproape 4 ani si recent i-a fost schimbat un pinion deoarece se bloca si nu mai rasnea. Dupa schimbare, acelasi lucru. Am dus-o din nou la service (Silmar 2000), unde mi-au spus ca de vina este cafeaua prea tare. I-am intrebat daca este obosit motorul si trebuie schimbat insa mi-au spus ca atata poate rasnita si ca chiar daca schimb motorul nu rezolv nimic. Mi-au sugerat o rasnita mai puternica si implicit mai scumpa. Mi s-a parut ciudat, deoarece a mers perfect mai bine de 3 ani cu aceeasi cafea, care dintr-o data a devent prea tare pentru ea. Totusi am schimbat cafeaua si a rasnit putin dupa care s-a blocat din nou. Am incercat si a 3-a oara cu alt tip de cafea, acelasi deznodamant. Impresia mea este ca totusi motorul s-a uzat si ar trebui schimbat. Pot lua o noua rasnita insa as vrea sa fiu sigur ca nu o pot revitaliza pe aceasta la un pret decent.
Ce pareri, sfaturi sau experiente similare aveti?
Multumesc anticipat!


Andrei
 
Reply
Despre ce cafea vorbim, ce tip de prajire, ce data a prajirii?
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply

Buna dimineata, este vorba despre Columbia Supremo si Guatemala cu vechime de 2 saptamani. Nu stiu gradul de prajire dar am mai folosit si a mers.
 
Reply
(23-11-2019, 19:20)Andrei Donciu Wrote: Dragi espressomani, vin si eu cu o intrebare despre rasnita Lelit PL 43 MMI. O am de aproape 4 ani si recent i-a fost schimbat un pinion deoarece se bloca si nu mai rasnea. Dupa schimbare, acelasi lucru. Am dus-o din nou la service (Silmar 2000), unde mi-au spus ca de vina este cafeaua prea tare. I-am intrebat daca este obosit motorul si trebuie schimbat insa mi-au spus ca atata poate rasnita si ca chiar daca schimb motorul nu rezolv nimic. Mi-au sugerat o rasnita mai puternica si implicit mai scumpa. Mi s-a parut ciudat, deoarece a mers perfect mai bine de 3 ani cu aceeasi cafea, care dintr-o data a devent prea tare pentru ea. Totusi am schimbat cafeaua si a rasnit putin dupa care s-a blocat din nou. Am incercat si a 3-a oara cu alt tip de cafea, acelasi deznodamant. Impresia mea este ca totusi motorul s-a uzat si ar trebui schimbat. Pot lua o noua rasnita insa as vrea sa fiu sigur ca nu o pot revitaliza pe aceasta la un pret decent.
Ce pareri, sfaturi sau experiente similare aveti?
Multumesc anticipat!


Andrei

Nu lua in serios nici un motiv pe care ti-l dau cei de la Silmar de la service, te plimba de colo colo. Eu am avut probleme similare cu un PL82T (cam aceeasi rasnita, doar ca incastrata) si am facut 3 plimbari la service + escalat la importator pana au recunoscut ca e stricata si mi-au schimbat o piesa (roata de plastic pe care calca surubul metalic se stricase intr-un loc). Pana atunci a fost ba cafeaua, ba user error, in nici un caz vina lor sau a produsului. Am fost si eu de vina ca m-am lasat pe mana lor in loc sa apelez la logica si putin troubleshooting, ca trebuia de prima data sa nu plec de acolo pana nu agream la problema reala.

Poate i-ar trebui o sesiune serioasa de curatare + verificat piese conexe, sa nu se fi rupt / tocit vreo piesa de plastic. Nu ma pricep suficient de mult. Tot ce incerc sa zic e sa nu pierzi timpul sau sa pui la suflet ce zic baietii din service, nu-si dau nici pe departe osteneala sa caute problema si sa te ajute.

S-ar putea pe termen lung sa fii mai castigat cu un upgrade, eu asta am facut pana la urma. Altfel te implici tu daca te pricepi, sau apelezi la cineva de pe forum (@nickso ?) care se pricepe
Rasnita: Eureka Mignon Specialita / Kinu M47 Phoenix
Espressor: Ambient Espresso Minima (ex-Lelit PL82T)
 
Reply
Multumesc mult Adi Tanase pentru sfaturi!
 
Reply
Cum sa scazi retentia cu cel putin 1 gr:
-o gaura de 4-5 mm in capac
-o pompa din aceasta: 
https://www.decathlon.ro/pompa-minge-100...14626.html
sau 
https://www.decathlon.ro/pompa-minge--id_8353196.html

rezultat aici:
https://ibb.co/m5ZhrcM
https://ibb.co/StSV828
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)